icon

Existuje pôrodnica, kde pri cisárskom reze môže byť muž?

2. sep 2022

Existuje na Slovensku porodnica kde moze byt muž pri cisárskom reze ? Spinal

Strana
z2
milka1988
3. sep 2022

@anavixy vela veci je o chceni- ked sa nechce tak sa neda ked sa chce da sa vsetko ;)
ale je to smutne u nas sme 100 rokov za opicami v mnohom

oblecenie99
3. sep 2022

@lalala94 pri akútnych ešte koncom roka 2019 ani náhodou..

anavixy
3. sep 2022

@milka1988 samozrejme, u nas sa vselico tiez da, ked sa chce (💶💶💶) 🥲 ale tak vidiet to aj z komentarov, my tu este nie sme tak plosne nastavení, aby sa tlacilo na zmenu, ide to po krocikoch… ja sa napr vzdy cudujem kolko zien pise o tom ze im neumoznili bonding, rooming-in atd, pritom u nas v porodnici je to skor rarita, ked si mamicka necha dieta na sebe cele dve hodiny, na noc sup k sestrickam 🤷🏻‍♀️ Neviem no, mozno vo velkych mestach je to inak 🙂

jaskolka
3. sep 2022

Šaca, Stará Ľubovňa pri plánovanej sekcii môže byť otec. Je oblečený v tom zelenom odeve a musí byť len ta hlavou matky, ničoho sa nedotýka. Ale môže byť, je to na vzájomnej dohode predtým.

avanka
3. sep 2022

Môj brat je primár a nie,manžela na sú nepustili. Bol s mojimi aj jeho rodičmi vedľa a videli a držali deti ako prví. Pri druhej sekcii som kolabovala a odpadla po leziacky. Len som vnímala,ako kričia,že odchádza nám,tak som rada,že tam manžel nebol.

nikaeli
3. sep 2022

@anavixy my sme neplatili vôbec nič.. ale že vôbec..

lalala94
3. sep 2022

@oblecenie99 je to možné, myslela som skôr plánované sekcie. Viem, že kamoška rodila tento rok v novej (mala plánovanú sekciu) a vidí sa mi, že jej muž bol pri nej celý čas, ale ako píšem, nedám za to ruku do ohňa.

oblecenie99
3. sep 2022

@lalala94 Môže byť 🤷 moja sesternica rodila pred šiestimi rokmi v Maďarsku, a tam neviem, či to bolo konkrétnou pôrodnicou, ale ona pri akútnej sekcii mala pri sebe muža, dalo sa..

Ja osobne som tam muža mať nechcela, ale aj keby som neviem ako veľmi na Tom trvala, on by určite nechcel ísť, pôvodne nemal byť ani pri pôrode, nechcel. Mne osobne vadili aj návštevy priamo na izbe, boli sme dve, bola som rozsekana, snažila som sa nejak dať do poriadku, snažila som sa o kojenie, ktoré bolo problematické, a vedľa pár metrov ďalej spokojne sedel ako nič manžel druhej mamičky, a to neboli pár minútové záležitosti. Mne to bolo nepríjemné, nevidela som v tom zmysel, ide o pár dní, a žena pôjde po pôrode domov, môžu byť spolu celý čas.. ale chapem, pôrod je o inom. Nie som zdravotník, čiže neviem, ake veľké riziko obnáša, keď je pritomna ešte jedna osoba navyše (manžel) pri sekcii, je tam štandardne už celkom dosť ľudí si myslím..viem si predstaviť, že prítomnosť manžela môže byť veľkým plus pre niektoré ženy, určite áno, preto ak na to nie je nejaký špecifický dôvod, aj by som bola zvedavá, čím to je vedia odôvodniť, že prečo práve u nás to nie je umožnené..

anavixy
3. sep 2022

@nikaeli ja som myslela “u nas” akoze konkretne v nasej porodnici (kde pracujem 🙊) 🙂 o SL som aj nedavno citala dobre recenzie, vyzera to tam byt celkom pokrokove 👍🏻👍🏻

anavixy
3. sep 2022

@oblecenie99 tak navstevy na izbe kde nie je pacientka sama su fakt strasny napad 🙈 u nas v porodnici nenechaju chlapa ani prejst cez chodbu 😀 pokial to nie je maliar alebo udrzbar 🤦🏻‍♀️ To je naozaj velmi neprijemne.

petkavka
3. sep 2022

Ja som prvu dcerku rodila na SK - tam to bolo velmi prisne, je to operacia, vsetci sa tvarili vazne ....druhy porod- sekcia Brno. Manzela zavolali k porodu (bol a takym sklom, ale vsetko videl a

oli1x
3. sep 2022

Ja som mala v Havirove bol cely cas so mnou. Velmi mi pomohol aj na jyske bol s nami staral sa o syna, keby tam nebol neviem kto by mi pomahal. Na Slovenku je to cudne, ved o to viac musia mat zdravotnici roboty, ked tam je matka sama. Inak mi poistovna vsetko preplatila bez problemov.

Strana
z2