icon

Hysterektómia pri cisárskom reze z dôvodu krvácania

zoroslava
25. júl 2010

ahojte, stalo sa niektorej z vás, že pre nemožnosť zastaviť krvácanie pri cisrárskom reze vám odobrali matrenicu? Ak sa chcete podeliť o skúsenosť, napíšte mi. Dík

moon1979
25. júl 2010

@zoroslava no ja som tiez brutalne krvacala, dostala som tri flasky krvi a prisla som o vajecnik aj vajcovod, mala som na nom endometrioznu cystu, ktora zrejme praskla ☹

zoroslava
autor
25. júl 2010

@moon1979
a kolko máš detí? Mne sa to stalo pri pôrode dvojičiek. Našťastie sú OK.
Kedy sa ti to stalo a v ktorej nemcnici? mne minulý december v Ba na Antolskej. Ako to teraz vnímaš? Mne to stále spôsobuje depku... To asi aj berieš nejaké hormony, že?

moon1979
25. júl 2010

@zoroslava bola som prvorodicka, rodila som pred 4 mesiacmi v NZ. hormony neberiem ziadne, ale dalo mi to zabrat a poriadne, pretoze som hlavne prve dva mesiace mavala take stavy ako ovulovanie a menstruovanie naraz, alebo neskutocne nocne potenie a pritom triaska ... teraz je to uz v pohode, hormony sa snad ukludnili. predsalen este druhy vajecnik je a aj maternica. Ty to mas horsie, lebo si prisla o vsetko ☹

fecova
27. júl 2010

ahoj ja som nemala robeny zakrok hysterektomiu ale myomectomiu, 3 mesiace po porode pre nezastavitelne krvacanie a potom dva roky po porode pre to iste, myomy mi vyberali z maternice

lienka6671
3. mar 2011

ahoj ja som sice rodila spontanne ale hned po porode nastali neskutocne komplikacie a tak mi museli urobit hysterektomiu , zobrali mi maternicu ale vajecniky mi nechali uz sme pol roka po .doteraz som sa stale cistila.

koralovka
11. jan 2012

Ahojky, prosím Ta tebe sa to stalo? Ako si to znášala? Trvalo ti dlhšie kým si vstala a odobrali ti cievku? Bola si schopná o bábo sa starať? prosím ta môžeme si o tom napísať?

koralovka
11. jan 2012

@lienka6671 prosím ta môžeme si o tom napísať viac?Aj mne to asi hrozí a potrebujem akútne info🙂

koralovka
11. jan 2012

Dievčatá v takom prípade ked vám zoberú maternicu ale nechajú vaječníky už nie je treba podviazať vaječníky pravda? Tehotnosť nehrozí, alebo len mimomaternicová, alebo prosto žiadna?

lienka6671
13. jan 2012

@koralovka ahoj! Ak ti nechaju vajecniky tak tie uz potom nepodvezuju neni treba tehotnost nehrozi mozeme si otom popisat