Iný termín pôrodu podľa menštruácie a iný pôdľa veľkosti bábätka
Ahojte, chcem sa opýtať. Podľa veľkosti bábätka mám iný termín pôrodu no podľa poslednej menstruacii mám tiež iný termín. Chcem sa spýtať že ku ktorému sa mám viac prikláňať? Ďakujemmm
Gynekologovia rataju termin podla poslednej ms, ale u mna nesedel, kedze som mala posunutu ovulaciu. A podla velkosti plodu sa neorientuj, lebo moj bol cely cas vacsi a vraveli, ze bud sa narodi skor alebo bude velke babatko. Je velke babatko 😃 Povedala by som, ze najlepsie je sa orientovat podla dna oplodnenia, ak viete kedy bol.
Ja som mala pri prvom termín 5.3.podla veľkosti a 15.3.podla menštruácie. Narodil sa 14.3. na sekciu s tým, že mohol ísť kľudne o dva týždne skôr von, lebo bol značne prenášaný. A dievčatá zase som mala termín na 15.11. a narodili sa 28.10. v 38tt, ale ri nich som už mala predtým pravidelný cyklus. Pri prvom bol nepravidelný.
nečítala som diskusiu, tak možno to už bolo spomenuté. najpresnejší termín by mal byť ten, ktorý sa určí na sone cca v 12tom týždni. Ale samozrejme, dieťa sa môže narodiť skôr alebo aj neskôr.
Po mojej skusenosti velkost babatka. Hlavne v tom tyzdni ked sa to ma merat co najpresnejsie a tiez potom okolo 21-23tt. Presne tak nam to vyslo. Ale ci to bude tak alebo inak, tak ten porod moze mat rozmedzie ak 3 tyzdne okolo terminu
Mne moj gynekolog stale menil, mala som od neho az tri terminy , ked som potom chodila do nemocnice, tak sa cudovali ze kolko mam vela terminov a dali mi iny podla ms :D :D

Moj termin bol 28.11
Uz ked som bola 1x u lekara nesedeli vobec pocty.
Moja mama my termin na zaciatok novembra vypocitala. Narodila sa 8.11 🤷🏼♀️ Takze tak😂