Je 4. cisársky rez už príliš veľa?
Rada by som si vypočula skúsenosti mamičiek so 4. cisárskym rezom, bolo to pre vás priveľké riziko? Šli ste do toho dobrovoľne alebo sa iba pritrafilo?
Mne jeden doktor - Wallenfels v Žiline - povedal, že aj piate a šieste dieťa cisárskym je zvládnuteľné. Nie, že by som toľko chcela, ale došla na to reč. že keď sa všetko sleduje a matka je v poriadku, tak nie je problém.
Nemyslim, ze tu existuje spravna odpoved. Ved kazda ma inu hrubku jazvy, inak zahojenu, pre niektoru je uz druhy cisarsky rizikom, ale ako pise @pribinak tiez poznam mamicku, co ma styri deti takto. Poznam aj mamicku, co pocas druheho tehotenstva v osmom mesiaci omdlela s masivnym krvacanim do brusnej dutiny, praskla jej maternica. Zachranili ju len vdaka viacerym transfuziam krvi a pohotovej reakcii jej manzela. Takze vzdy sa posudzuje aktualny stav...
Mne povedali, že 4 je až až ale dá sa to. Ak je dostatočný odstup od pôrodov. Všetko je v poriadku... Tak ale riziko sa určite každým ďalším cisárskym rezom zväčšuje.
Každá žienka je iná, jedna nemá problém aj 4-5 sekcií, a ja napr.som mala teraz v októbri 3 sekciu, pri ktorej som prišla o maternicu...
Už od začiatku tehotenstva samé problémy, mala som zle zrastenú jazvu po predchádzajúcej sekcii... do toho nešťastne uložená placenta a už to išlo...a to mám rozdiel medzi deťmi 5 rokov....
A poznám kočku, čo ani veľké rozdiely medzi detičkami nemá a má 4 sekcie za sebou a v pohode 😉🙂 žiadny problém...

Moja kamoska ma 4 sekcie. Chcela 4 deti. U nás sú lekári veľmi konzervatívni. V západnej Európe je to bežne. Chodila ku koncu tehotenstva častejšie na sono, kontrolovať stav jazvy, ale to len 3. a 4. tehotenstvo.
Dnes sú modernejšie prístroje, aj inkubatori pre bábätka ak sa narodia skôr.