icon

Je bežné dávať po pôrode poďakovania?

7. aug 2024

Je v dnesnej dobe zauzivane davat lekarom dakovne po porode? Ak ano, v akej forme? Ako to dnes chodi?

pribinak
7. aug 2024

Môžeš dať dobrú recenziu má net.

autor
7. aug 2024

@pribinak Rodila si teraz niekedy ty alebo tvoj rodinny prislusnik?

pribinak
7. aug 2024

Kolegyňa bude budúci mesiac

danyelia
7. aug 2024

Ak to tak cítiš, tak áno...lekár Ti dopomohol priniesť na svet zdravé dieťa, ak si v poriadku aj Ty a bola si s celým priebehom pôrodu spokojná, je iba na Tebe, ako sa odvďačíš...

autor
7. aug 2024

@danyelia Ja to necitim nijako, ja len potrebujem vediet co sa v dnesnej dobe ,,patri,,

autor
7. aug 2024

@pribinak Co ma kolegyna v plane?

pribinak
7. aug 2024

Napísať recenziu. Nebude dávať alkohol ani bonboniéru či kávu
A už vôbec nie peniaze.

Má zazmluvneho lekára. To je dosť peňazí

lucia13022023
7. aug 2024

Ja som napísala správu pôrodnej asistentke na messenger. Neviem ci sa to takto robí alebo patrí, ja som to takto cítila. A teda aj recenziu na danú pôrodnicu a PA verejne.

malaopicka
7. aug 2024

Mňa vždy poteší najviac dobrá recenzia odoslaná nie len mne osobne, ale hlavne primárovi/riaditeľovi nemocnice 🙂 ja som po svojom pôrode tiež písala recenziu a zaniesli sme obom oddeleniam (pôrodnica je iné ako novorodenecké) občerstvenie (chlebíčky, koláčiky) po prepustení.

danyelia
7. aug 2024

Tak patrí, nepatrí... 🤔 Ja z môjho pohľadu to cítim tak, že sa poďakovať chcem aj inak ako slovne, práve z vyššie popísaných dôvodov, ak to necítiš nijak a nechceš dať dar, nikto Ťa naháňať nebude, že ,,musíš,,...🤷🏼‍♀️

ina2405
7. aug 2024

Poďakuj od srdca, inak to skôr urazí. Nie čo sa patrí. Keď mi raz povedala pacientka, že mi chce priniesť bonboniéru, lebo sa to patrí, tak som jej povedala, že nič také nie je a nik od nej ako pacientky nič nečaká.

vkatush
7. aug 2024

Ja som dala na sesternu na 600n aj na novorodenecké sladké, kávu a neviem čo ešte.
Bola som tam celý týždeň kvôli žltačke (a mali sme byť ešte dlhšie), nadmieru spokojná, boli veľmi milé, nápomocné, sestričky, upratovačky, lekári.
Mala som aj cheesecake pripravený (objednaný), ale zjedli mi ho doma 🤭 a keďže boli Vianoce, ďalší by som nezohnala.

Urobila som to, lebo som to cítila, nie že sa to patrí.

A lekára si chválim kade chodím (nebol zazmluvnený), dávam pozitívne recenzie, lebo v dnešnej dobe sa pozitívne nenosí, len to negatívne.

lneviemmeno
7. aug 2024

Ja napisem z toho druhého pohľadu - zdravotníka, pracujem na urologickom oddelení (aktuálne MD) a teda väčšina starsich pacientov nám po prepustení niečo dávala napr. čokoladu alebo kávu. Proste drobnosti. Potešilo nás to, ale nepokladali sme to za samozrejmosť. Aj som veľakrát nechala kolegyniam, keďže som to nepotrebovala, starala som sa o každého rovnako bez rozdielov.

A z druhej strany - rodila som teraz vo februári a nedávala som nič, aj keď som mala komplikovaný dlhy pôrod zakončený akútnou sekciou. Všetkým do bodky som sa len poďakovala 🙂 uprimna vďaka je viac ako darčeky.

cokoladova_babovka
7. aug 2024

Nikto nič neočakáva. Ja som mala naozaj úžasnú skúsenosť s PA, vďaka nej mám z pôrodu dobrú spomienku, bola nežná, ľudská, profesionálna. Mala som potrebu jej niečo dať tak som jej dala darček. Keby nemám takú skúsenosť, nič jej nedám. Je to o ľuďoch a p tvojom pocite. Nie že či sa niečo patrí.

svetlonos
7. aug 2024

Ahoj,
jedna u nás na izbe davala sestrám po vrecúšku praliniek takých lepších. U sestier som videla aj veľký darčekový kos. U nás bol potom doma taky frmol, ze aj keď som chcela veľmi, nedostala som sa k tomu. Bili sme na urgentne, maly mal nizky cukor, takže infuzie dostával. Všetci boli uzasni, porod ozaj perfektný a do dnes mi je ľúto, že som nič nedala. Ak pôjdem znova, tak by som objednala tortu na pôrodné aj novorodenecke. Ku všetkým sa chovali milo, bez rozdielu. Robia skvelú prácu vsetcia. A nevyžadujú to od nikoho, ale niekedy ich aj poteší niečo malé.
Ale isto by som nedavala len preto, že sa patrí.

lucy_ms
7. aug 2024

2x som rodila a 2x ešte kým sme boli v pôrodnici, doniesol muž koláče

sisska96
7. aug 2024

Poviem že ďakujem. To je ich povolanie

kiki68
7. aug 2024

Ja som niesla na oddelenie nejake tie bonbosky a Sekt a nejake taketo malickosti. Nemala som nikoho zazmluvneneho, to by v Rakusku vyslo na 9tis eur zazmluvnit porodnika, ako lekara. To som neriesila