Je druhý pôrod skutočne kratší a menej bolestivý?
Som den po termine a najviac ma desi predstava Tych bolesti porodnych a poporodne hojenie. Aky ste mali prvy porod a druhy? Bol naozaj kratsi? Moj prvy bol 7 hodin skonceny vex, 3 tyzdne som bola mimo, nevedela som sediet, chodit, depresie, malokrvnost...
Pomohli by mi pribehy vase sa troska ukludnit. Je druhy porod bolestivejsi? Je kratsi predpokladam, zatial co som citala, pocula aj od znamych, rodiny a podobne.
A dalej ma desi predstava ako sa bude citit prvy syn, ci sa nebude citit odsunuto a podobne. . I ked vcelku viem ze vsetko bude v poriadku no ten strach tam je. Ale zaroven uz to vse chcem mat za sebou 🙂
No ono je to úplne individuálne, proste každá žena má toto inak. Moja sestra mala prvý pôrod veľmi rýchly, pri druhom dosť trpela, malému sa nechcelo von, ešte bol aj zle otočený, dlho to trvalo, bolesti veľké...Čiže nie je to vždy tak, že druhý pôrod bolí menej. Záleží aj od okolností.
každý ďalší pôrod bol o polovicu kratší ako ten predchádzajúci..
prvý bol najdlhší a asi aj najbolestivejší. a ten ďalší o polovicu kratší ... po treťom pôrode som bola úplne v pohode - chcela som rovno odísť domov - nechceli ma pustiť - vraj mám kojiť bábo. žiadne oblbováky som nemala.
Kazdy porod je uplne uplne iny. A je uplne jedny, ktory je v poradi...ja som syna porodila na prijme v nemocnici...dalej sme sa nedostali..ziadne poranenia, nic... tak rychlo to islo a nie neflakali sme sa, od prvej kontrakcie po poslednu dve hodiny.
Druhý tri hodiny a tretí trval od bolesti po koniec celých 22minut. Ale šitie ma zabíjalo, škrabala som obkladačky v kúpeľni, ked som musela ísť. Asi 2 tyzdne to bolo tak hrozné
A decká v pohode. Prišli sme domov s mimi, a hneď si ho pýtal starší na ruky. Dodnes loptošia spolu
@anonym_autor prvy dlhsi, ale hned po porode som behala ako srnka a nechapala som, co sa vsetci cuduju… bola som mlada a neskusena a zrejme som mala stastie. Druhy porod trval od prvych bolesti po koniec asi polhodinu, ledva som dobehla do saly (bola som uz v nemocnici kvoli odtecenej vode). To boli mega bolesti, ale take intervalove. Ze ta chyti bolest az sa nemozes nadychnut a o par sekund uplne nic, ziadna bolest… ale bolo to rychle, tak to hodnotim lepsie ako ten dlho trvajuci prvy porod, kde som prakticky trpela vkuse. Az na to, ze po druhom uz som tak rychlo nebehala, bola som rada, ze som sa dosuchtala popri stene na wcko prvych par dni. 🤷🏼♀️ neboj, zvladnes to… ten strach je horsi ako to, co sa realne bude diat.
U mňa nie Prvý pôrod 3 hodiny,druhý pôrod 24 hod
Myslím, že je to individuálne. Druhý som mala lepší, kratší. Sťahovanie maternice bolestivejšie.
Prvý: 11 hodín - otrasný, bolestivý; druhý: kratší, "len" 7 hodín - ale oveľa horší ako prvý...
@anonym_autor je to lepsie v tom ze uz vies co cakat. Ale odporucam si najst porodnicu, kde sa k tebe budu spravat ako k cloveku. Ja keby som rodila prvu dceru tam kde druhu, tak by som sa vyhla komplikovanemu prvemu porodu, aj traume. Ten druhy porod bol liecivy, ale nie kvoli tomu ze bol druhy, ale ze bol v porodnici, kde sa ku mne spravali s respektom.
@anonym_autor je to lepsie v tom ze uz vies co cakat. Ale odporucam si najst porodnicu, kde sa k tebe budu spravat ako k cloveku. Ja keby som rodila prvu dceru tam kde druhu, tak by som sa vyhla komplikovanemu prvemu porodu, aj traume. Ten druhy porod bol liecivy, ale nie kvoli tomu ze bol druhy, ale ze bol v porodnici, kde sa ku mne spravali s respektom.
@selena_luna ano porodnica tentokrat ina. Pristup otras pri prvom a fakt traumaticky porod celkove comu personal vrele dopomohol
Za mňa ánox prvý trval 6 hodín. Druhý 30 minút 🙂
@anonym_autor 30 min 😉
Prvy som mala ok, voda mi odisla okolo 3 rano, do nemocnice sme isli okolo 11 ked som mala silne kontrakcie a maly sa narodil o 2.
Druhy som mala bleskovy a fakt som ho dlho musela spracovavat v hlave. Isla som do nemocnice na odber krvi, ked som cakala na midwife zacali mi kontrakcie. Dali ma na izbu okolo 10, odisla mi voda a okolo 11:30 mi dali epidural. Maly bol vonku na druhe zatlacenie ( pred 1 hodinu rano) ja som mala velke stastie ze som bola v nemocnici lebo by som mala asi domaci porod 😅
Urcite bol bolestivejsi, ale velmi kratky. Za 3 hodiny odrodene. Len to islo naozaj rychlo, super bolo to tlacenie, iba 10 min. Prvy cez 40 min
Hlavne sa daj psychicky dokopy, toto, co si pisala, neznie velmi ako " tesim sa na babo".
Prvy 5 hodin Druhy 1.40 ani epi som nestihla tak asi bolel viac.sitia bolo viac ale to ma mala s rukou skatovala.. na dalsi sa nechystam 🤣
Pri porode je milion premennych co sa stat moze a nemusi a pri najlepsej voli to neovplyvnis. Skludni sa a tes sa na babetko von ist musi tomu uz nezabranis...
Oba porody bez epiduralu. Druhy kratsi, ale bolestivy o cosi viac ako ten prvy (dalo sa vsak pekne predychat, takze to bolo zvladnutelne). Co ma ale prekvapilo bolo, ze samotne tlacenie 1.dcery sice trvalo dlho (mala 4 300gr a nevedela som ju vytlacit), ale nebolo vobec bolestive. S 2.dcerou, o ktorej som vedela, ze bude mensia (nakoniec 3800gr) som ratala, ze to “finale” uz bude len take nic, ked som pred nou porodila taku velku babu. A veru ze nebolo. Oba porody boli ale ozaj pekne. Obisla som bez poraneni, za co som nebesiam a aniballu do smrti vdacna 🙏.
Môj druhý bol oveľa kratší ale za to oveľa bolestivejsi.. prvy prišli sme do nemocnice okolo 6 rano maly bol na svete o 11 kontrakcie išli krasne plynule od najslabších až po tie najsilnejší druhy pôrod pred dvoma týždňami takže ešte v čerstvej pamäti tam sme prišli do nemocnice okolo 20 a 22:46 na svete kontrakcie z nuly na 100 za par minút prišla som a hneď pustali voduba išla som tlačiť po pusteni vody to bolo peklo
Druhý pôrod bol pre mňa ako stredoveká mučiareň a to som není nejak precitlivená,otvorila som sa za 4hod. Na 10cm a asi to bude tým aké mám pevné kosti ale trpela som strašne,prosila o pomoc,nikto nič, jediný raz kedy som vážne potrebovala epi ale kým prišli výsledky či ju môžem šla som tlačiť.Treti pôrod sa už nedal čo sa týka bolesti ani porovnať, takže epi som odmietla
@selena_luna ano porodnica tentokrat ina. Pristup otras pri prvom a fakt traumaticky porod celkove comu personal vrele dopomohol
@anonym_autor ahoj, no ako ste zvladli? 🙂
@spenat9 ahoj.. Mam na to jedine slovo... Wau.. Narodil sa 20.7. Kontrakcie boli menej intenzivne ako s prvym ale tiez stali za to teda.. A mozem povedat ze porod bol krasny. Rodila som v Bojniciach, aj pristup lekárov od začiatku az po koniec bol super. Citim Sa z predošlého porodu vyliecena a to aj vdaka prístupu lekarov. Malinkeho Som Vytlacila za cca 15 minút (4200 gramov bez nastrihu a minimalne natrhnutie) , hned mi ho dali na hrud, a ten pocit spokojnosti a hrdosti co ma zaplavil, na nezaplatenie bol...bolo to az take ze keby mozem, dam si maleho naspat do brucha a idem este raz. Fakt 🙂 cely cas som mala silnu doveru v seba, sebaistotu. Uz som vedela co robi telo a ja som s nim spolupracovala. Az sa mi cnie ze je po vsetkom. Som behala jak lan uz 🙂 uplna otocka ako ten prvy, to bola. Hroza.. A nebola by som povedala ze aj ja budem Jednou z tych ktorá bude rada spominat na porod a nazve ho krasnym 🙂
@spenat9 ou a trval 6 hodin cize bol o hodinu kratsi ako prvý 😀
@spenat9 ahoj.. Mam na to jedine slovo... Wau.. Narodil sa 20.7. Kontrakcie boli menej intenzivne ako s prvym ale tiez stali za to teda.. A mozem povedat ze porod bol krasny. Rodila som v Bojniciach, aj pristup lekárov od začiatku az po koniec bol super. Citim Sa z predošlého porodu vyliecena a to aj vdaka prístupu lekarov. Malinkeho Som Vytlacila za cca 15 minút (4200 gramov bez nastrihu a minimalne natrhnutie) , hned mi ho dali na hrud, a ten pocit spokojnosti a hrdosti co ma zaplavil, na nezaplatenie bol...bolo to az take ze keby mozem, dam si maleho naspat do brucha a idem este raz. Fakt 🙂 cely cas som mala silnu doveru v seba, sebaistotu. Uz som vedela co robi telo a ja som s nim spolupracovala. Az sa mi cnie ze je po vsetkom. Som behala jak lan uz 🙂 uplna otocka ako ten prvy, to bola. Hroza.. A nebola by som povedala ze aj ja budem Jednou z tych ktorá bude rada spominat na porod a nazve ho krasnym 🙂
@anonym_autor velmi sa tesim! ze ta tento porod vyliecil a ze to bol zazitok. Vsetko zalezi na pristupe porodnice zjavne .
@anonym_autor velmi sa tesim! ze ta tento porod vyliecil a ze to bol zazitok. Vsetko zalezi na pristupe porodnice zjavne .
@selena_luna dakujem🙂 ano to urcite ale este viacej je to aj o vlastnom nastaveni v hlave 🙂
@anonym_autor tak každá žena je iná a inak všetko zvláda. Ja som mala prvý pôrod v pohode. Najintenzívnejšie kontrakcie som mala pól hodiny pre pôrodom a samotný pôrod trval možno 5 minút. Mala som 3 stichy a fungovala som od začiatku v pohode. Druhý nemôžem moc porovnať lebo som rodila predčasne a syn bol maly. Po vyvolávačke som rodila do 4 hodín kontrakcie mierne. Ale tým že som vedela už do čoho idem psychicky som sa toho viac bála. Mala som len nejaké vnútorne stichy a tiež som fungovala hneď.

Tak to si mala este dobry porod. Ja som takyto mala druhy. Presne ako pises. Tak ale ano kazdy dalsi bol lepsi. Prvy teda radsej nepisem. druhy som mala ako ty prvy. A teda moj treti bol hadam top. A stvrty som si uzila 🙂 s usmevom na porod aj na izbu.