icon

Je lepší cisársky rez v plnej alebo polovičnej narkóze?

bubo9992
18. nov 2013

Ahojte,chcem Vas poprosit ake mate skusenosti s narkozami a ktora je lepsia a preco?dakujem za odpovede

Strana
z2
24seli
21. nov 2013

Ja som mala spinal a bolo to uplne v pohode ak by som isla znova tak tiez spinal, lebo je to mensia zataz pre teba aj pre babatko a skor sa das dokopy..

ava001
21. nov 2013

viem, ze pre babo je lepsie lokalne umrtvenie, ale ja som pri tom prezivala peklo... cela som sa triasla, aj po, ked uz bola mala vonku zaspavala som pri siti / najvacsi gol bol, ked ma z operacneho stola prelozili na ten vozik na prevoz a potrebovali mi nieco odlepit z chrbta, tak ma pootocili smerom na ten masaker, co po mne ostal na stole, krv a vsetko to ostatne, bleeee/, trvalo to strasne dlho, vsetko to pocuvat- rez je moc nizko, zatlacte jej na brucho... to ma len stresovalo. sklabalo mi telom, ako ju tahali, stale som sa bala, ze zacnem citit... uz by som to druhykrat nechcela zazit. aj ked ma na druhej strane tesi, ze dcera mala apgar 10-10, ale co som ja prezivala... potom mi ju priniesli asi za dve hodiny na pooperacne, na jednej ruke infuzia, na druhej tlakomer ani som sa nemohla poriadne hybat, len som ju mala polozenu, ani som mu poriadne nedrzala, ale bola som rada, ze ju vidim

oblecenieavecicky
21. nov 2013

Ja som mala spinál a bol to des. Presne ako hovoria baby, všetko vnímaš, počuješ, cítiš šklbanie, ja som videla aj to, čo mi odsávali, počula som skalpely, no bŕŕ. Skoro som odpadla. Nemohla som dobre dýchať a celé telo sa mi nekontrolovateľne roztriaslo a triasla som sa ešte niekoľko hodín po...

klincek
21. nov 2013

po odbornej stranke sa vyjadrit neviem, tak len moja skusenost-mala som spinal a nelutujem. anesteza bezproblemova, pokecala som si s doktorkou, hned som videla deti.
to, ze mi ponad hlavu mavali nastrojmi, pocula som splechnutie vody o zem a a citila vytahovanie deti, mne osobne problem nerobilo, ja tieto veci velmi neprezivam 😅

biankazoe
19. okt 2018

@oblecenieavecicky presne jak ja plakala som od hrozi co sa somnou deje

essenceee
23. okt 2018

takže doporučujete uplnu narkozu? Inak, jazva po operacii boli rovnako, v tomto rozdiely nie su

orieska325
23. okt 2018

Zalezi od teba aka si..co vydrzis..pri prvom spinal..ano pocujee vsetko..citis sklbanie ale si pri vedomi pocujes a vidis hned dietatko....ja som sa.modlila a to nie som nejak nabozensky zalozena ale pomohlo mi to sa odreagovat a myslela na male..pri druhom dietatku som.mala zas spinal a vsetko ok zas to iste len som mala komplikaciu pri porode takze som zacala zvracat bila ma zimnica take stavy..ale preslo to..skm rada ze som pocula vsetko lebo na 2 den bol kazdy skupy na slovo co mi vlastne bolo pri porode..pocas neho ma informoval porodnik o kompikacii takze som s nim komunikovala ale utrzkovo lebo mi bolo zle..ale vo vseobecnosti je to o ludoch..kolko ludi tolko nazorov komu je co lepsie a preco..co pre jedneho malina pre ineho horor..😁

marfka3
23. okt 2018

@bubo9992 Ahoj.ja som mala 2 cisarske a oba v spinale.Prvy bol trochu horsi,ale druhy v pohode...ja som tonkvoli dietatu dala tak lebo,ze to je mensia zataz.

pusinka263
23. okt 2018

Ja som mala 2x spinal.nie somje nejaka citlivka ale zas ani neznesiem pohlad na hocico...ale ja by som opat radaej spinal.musis si sama zvazit,ci to zvladnes..pocuvat co sa rozpravaju,co robia atd.ano,je pravda,ze ked malu vyberali,s celou so mnou triasli lebo ju tahali von a tlak na hrudi bol neskutočny,no anesteziolog ma chytil za ruku a drzal az kym ma nezacali zasivat.atmosfera na sale bola super,dokonca som sa aj smiala z tych reci co mali medzi sebou 🙂 takze pre mna jednoznacne spinal. Bala som sa totiž,ze saa nezobudim po celkovej a.

dominika7990
23. okt 2018

@essenceee ja som mala tiež spinal a bude má čakať aj teraz pri druhom. Nechcela by som nikdy úplnú. Zažila som vďaka tomu ten najkrajší moment a to prvý plač malej ihneď ako ju vybrali a prvú ihneď pusinku som jej dala už pár sekúnd čo bola na svete 😍 vedela som ihneď že je všetko ok. spinal neni vôbec hrozný sem tam cítiš sklbnutie/tlak no žiadnu bolesť ani nič. Nič nevidíš žiadnu krv ani nič lebo medzi tebou a bruškom je plachta zdvihnuta. Dr sa počas zákroku somnou normálne rozprával. 🙂 chvíľku má hlava bolela ale to preto lebo som si pricvakla rukou infúziu 🤣 🙈 všetko to prebehlo strašne rýchlo a bez problémov 🙂

kathy93
23. okt 2018

Ja som mala spinal a bolo to v pohode až na to ako ho zavádzali do chrbta. Inak super ja som pri tom zaspavala. Kecala som s anesteziologickou a ešte mi vravia že ucitim tlak ale nič také strašné to nebolo. A to ja neznášam nemocnice a krv a ihly ale toto bolo v pohode. Viac som bola vystresovaná už len z toho prostredia a z tých plášťov a videla som ako mi modrali nohy bolo to také trošku nechutné. Ale je to len o psychike zákrok samotný bol pre mňa fajn uspávaci.

Strana
z2