icon

Je lepšie rodiť prirodzene alebo cisárskym?

janus141
12. jan 2012

ahojte mamicky chcem sa vas opitat ze kto ma skusenosti a rodil jedno dieta prirodzenou cestou a druhe cisaarskym rezom ze ake mate skusenosti a ktory porod je lepsi a menej bolestivy ja mam dve deti prirodzenym porodom a cakame tretie a chcela by som cisarskym dakujem

Strana
z3
monci8888
9. júl 2013

rodila som "prirodzene" a bolo to to najuzastnejsie co som v zivote zazila 😉 urcite odporucam skusit to normalnou cestou a ak to nepojde, tak potom jasne, ze nastupi cisar... ale urcite sa rychlejsie zotavis po prirodzenom porode 🙂

petula8
9. júl 2013

gynekológ každý ti odporučí že pre ženu aj dieťa je lepší prirodzený pôrod, keď máš nejaké zdravotné problémy potom sa robí cisársky. Ja som prvý pôrod mala prirodzený, nemohla som malú porodiť, nechali ma vytrápiť vyše 17 hodín a po zdravotnej stránke som sa rok dávala dohromady, maternica sa mi zahlieňovala a každý mesiac ma musel môj gynekolog čistiť, prirovnala som to potratu zaživa, bolo to veľmi nepríjemné a nikdy by som to zažiť nechcela. Druhý pôrod som mala sekciou, a po dvoch týždňoch som nevedela že som rodila. Každá žena pôrod zvláda inak. Ja by som len sekciu odporučila 🙂

jesi25
9. júl 2013

pokial nemas ziadne komplikacie,tak urcite prirodzeny porod je lepsi pre teba a hlavne pre babatko a ten neopisatelny zazitok sa neda nicim nahradit!!!

lucinocka
9. júl 2013

ja som bola vyvolavane prirodzene🙂 rodila som o osmej vecer, rano som si isla kupit do obchodu kredit na telefon po schodoch, lebo sa mi nechcelo cakat na vytah :D Mala som 6 stehov, co som pukla...stipalo to az po prichode domov ale su rozne prostriedky - dubova kora, dezinfekcne, maste na regeneraciu koze, ktorymi sa to da zvladnut a potom je uz ok🙂 5 den po porode som uz s malou lietala po vonku v kociku..bol mi ponuknuty cisarsky, kedze sa nevedelo ako bude porod postupovat a musela ist mala v 38 tt von, ale odmietla som..sice stehy pri zmene pocasia citim doteraz, hlavne svrbia, ale inak v poho🙂 aj druhykrat by som sla prirodzene, len by som si priala aby kontrakcie prisli takisto prirodzene, lebo vyvolavane skor je mucenie..

ivanakaka
6. okt 2023

@janus141 to je 1, hlavne zdrave deti mala aom ale akutny aj prirodzeny…teraz fo tretice spinal

pericolosa
9. okt 2024

mala som 2 prirodzene a 2 SC. Za mna sekcia je pohodlnejsia a prijemnejsia, ten prvy den je tazky, bolavy ale viac som bola v pohode ako po prirodzenom. Vedela som ze dietatu sa nic nestane. Pri priroszenom sa moze kadeco skomplikovat a dietatu sa moze nieco stat. Ja som bola pri sekcii ovela pokojnejsia i ked strach som mala obrovsky z tej samotnej sekcie.

Strana
z3