Je moje bábo otočené koncom panvovým?

stacy_b
1. dec 2017

v 36. tyzdni som bola posledny krat us vojho gyndosa a po vysetreni ultrazvukom skonstatoval, ze malinka je bohuzial stale hlavickou hore. O necely tyzden som isla na poradnu do nemocky a lekarka mi zatial robila len vysetrenie pohmatom a popocuvala pristrojom. Pytala som sa, ze ako budem rodit, ked je babo KP a povedala mi, aby som sa objednala na ultrazvuk o tyzden, to uz budem v 38. tyzdni, Potom som si vecer vsimla, ze do spravy napisala, ze som otvorena na spicku prsta, hlavicka nalieha.... Hlavicka nalieha? Myslite si, ze sa to da zistit pohmatom a pocuvanim, alebo sa len pomylila?

unctadorg
1. dec 2017

Ked hlavicka nalieha tak je dost nizko a pohmatom ju musi doktor citit. Podla vsetkeho ak mas toto v sprave tak babo je dolu hlavou.

zuzadula
1. dec 2017

Vaginálne určite áno. Ak to naozaj nepísala rutinne, tak by to mala byť pravda. Dieťatko sa naozaj mohlo za ten čas otočiť. 🙂

stacy_b
autor
1. dec 2017

@unctadorg, @zuzadula tak potom preco mi nic nepovedala? Ja som tam smutne sedela a pytala sa ci bude cisarsky.

sif
1. dec 2017

Moja dcerka bola KP cely cas, ale primarka po vysetreni (nevedela, ze mala je otocena) tiez skonstatovala, ze hlavicka nalieha, napisala to aj do spravy a nebola to pravda. Podla mna to hmatom pri opacnej polohe urcit nevedia, 100% je len ultrazvuk.

zuzadula
1. dec 2017

@stacy_b To neviem. Gynekológovia vo všeobecnosti málo rozprávajú o vyšetreniach a pri nich. Možno sa zamyslela a nepočúvala aktívne a možno tak, ako sme písali, záznam napísala rutinne. Každopádne, poloha KP nie je dôvodom na paniku. Ak by aj dieťatko nebolo dole hlavinkou, ešte stále sa vie otočiť. Ak by aj bolo dieťatko v polohe KP , tak by už podľa mňa riešili sekciu a poslali vás na predoperačné vyšetrenia.

jatva
2. dec 2017

@zuzadula nie kazda porodnica rodi kp cisarom.

zuzka148
2. dec 2017

@jatva obzvlast babatka dievcatka... Ale mozno, ked je mamicka prvorodicka, tak sa k tomu cisarskemu priklonia.

martina_malacky
2. dec 2017

Moja mala tiez bola otocena KP a rozhodla som sa pre cisarsky. Vobec nie je dovod na paniku je to uplne bezne. Ak sa rozhodnes pre spontanny porod tak vela stastia😉 Ja som nechcela nic riskovat tak som zvolila cisarsky a dcerka sa aj tak vypytala sama takze som mala pol na pol🙂

stacy_b
autor
2. dec 2017

@martina_malacky ja tiež nechcem rokovať a priklonim sa k tomu čo povie lekár že je najlepšie pre bábo

limetka55
2. dec 2017

Ja som bola prvorodicka a mala bola KP. Posledne 2 tyzdne som preplakala, lebo som nevedela, ci mam ist cisarskym alebo prirodzene. V nemocnici mi asi 6 doktorov povedalo, ze som ideal na porod prirodzene.. poloha malej, jej vaha, rozmery panvy.. Ze u nich tak rodia zeny casto a bez problemov. Ze ja nebudem citit rozdiel ci je babo zadockom alebo hlavickou, ze len pre nich je to narocnejsie, lebo oni musia babo rotovat a pomahat viac. Jedine, ze musim tlacit dlhsie, lebo ho musim cele vytlacit, kedze hlavicka ide az posledna a nemozu ju tahat. Bala som sa a tak som si naplanovala cisarsky a v den nastupu do nemocky som si to rozmyslela a povedala som, ze chcem rodit prirodzene.. Nechali si ma tam s tym, ze rano budeme vyvolavat. Vecer sa to ale same spustilo a do rana bola mala na svete 🙂 Cely porod bol rychly a aj samotne tlacenie asi 10 minut. Malinka je v poriadku, ja bez zranenia. Porod nadherny zazitok aj pre mna aj pre manzela.. Som rada, ze som isla prirodzene. Uz na boxe som hovorila, ze kludne este raz :D Ja len tolko, ze ani KP nie je dovod na paniku, ak doktori povedia, ze sa da aj prirodzene.. Kazdopadne drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.. 🙂

stacy_b
autor
2. dec 2017

@limetka55 ďakujem za príbeh, bola si prvorodicka?

stacy_b
autor
2. dec 2017

@stacy_b
@limetka55 jaj áno bola si 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre