Je nastrihávanie bolestivé?
Chcem sa opitat boli to nastrihavanie ?? Neviem si to predstaviť :(
Ja som o tom že ma nastrihli ani nevedela, horšie to bolo keď ma zašívali 😅 a to som mala takmer 30cm nacvičených s epinom a pila som ten poondianý čaj 😂
Tak ja som neni ziadna chuda zena (pred porodom som mala 82 a aj ked skm rodila som mala 83 (za prve 4mes som schudla-prezvracala som sa na minus 11kg a pribrala 12), drobec sa narodil v 37+5tt a mal len 2680g a 50cm a aj tak ma nastrihavali a poriadne... mozno za to, ze nemam boky... ale bolo to citit... take akoby zrazu palenie bolestive, ked mi to dr spravil... pamatam si este, ze som sa nanho oborila, preco mi to nepovedal... a to sitie teda bolelo dost, o sedeni po porode ani nevravim... mala som dlho bolesti... odporucam plavacie koleso, ak ta niekedy budu nastrihavat, prip.original take gumenne koleso na sedenie zo zdrav.potrieb....s nim sa da zvladnut sedenie po porode aspon o dost lepsie nez bez neho...kazdopadne drzim palce
Ja som ani nastrih ani sitie VOBEC necitila. Porodnik to predsa pred tym ukonom ma znecitliviet
Ahoj ja som nastrih absolutne necitila a to som este cakala ze kedy ho zacitim a nic😀,tesila som sa ze vau ziaden nastrih,ale ked sa malá narodila a začala ma šiť tak som citila len neprijemne pichanie az som jej tam zadok zdvihala🙂tak sme sa aj smiali aj vážne trosku lebo nevedela šiť ked sa jej hybem,ale netrva to dlho mysli na svoje dieta alebo si predstavuj niečo iné.da sa to zvládnuť.no a po porode stipanie pri moceni,sedeni,predsa je to rez rana .je to neprijemne ale uuurcite sa to da zvladnut a uurcite to raz skončí🙂
Nastrih neboli.Ani pri jednom porode som nevedela kedy ma nastrihli.Ale myslim,ze pri prvom mi zabudli dat lokalku,lebo sitie som citili.Pri druhom som sitie necitila.
Ja som necitila ani nastrih ani sitie ale mala som epidural..
Ja sa bojím toho nastrihavania :'( už to chcem mať za sebou
@anickaa123 nastrih vacsina zien ani nevie kedy dostane, sitie je horsie, ale ak sa tak bojus su tu alternativy- bud si urob porodny plan a zahrn tam to ze si nezelaz nastrih a cvic s balonikom+ masaz hradze alebo si daj epidural, ja som mala a nic som necitila...vobec...
@anickaa123 ani necítiš bolesť nastrihu moja ja som sa aj roztrhla celá a ani som nevedela, oproti bolestiam ktoré máš je hento ako keď ti krv berú alebo tak... fakt, toho sa neboj 😉 ani ničoho, nakoniec ak všetko dobre prebehne tak si bolesť ani nezapamätáš, len tu krásnu úľavu a potom keď uvidíš bábätko 🙂 držím palce, pôrod je krásny, neboj sa!
Ja čo tak počúvam baby takže nastrihavanie a šitie je najhoršie ale nejdem na to myslieť zbytočne sa stresujem 🙂
@sash37 ja som cvicila s anibalom 😊 a bola by som bez nastrihu, ale malicku som nevedala nejak vytlacit a bola uz dlho v porodnych cestach, tak lekar musel cvaknut...
@anickaa123 nastrihnutie som vobec necitila 😉 este aj manzel sa ma pytal ci to necitim ked ma lekar strihal 😆 a sitie tiez nebolelo dopichli mi epidural...
@anickaa123 vsetko je individualne, pre mna boli najhorsie kontrakcie ked mi prepichli.vodu a nechali ma.lezat na monitore, to som ledva prezila...na porod sa priprav a tes, chod na pripravu a mysli pozitivne a neboj bude to ok...nechod tam s ocakavanim bolesti a trapenia ale.radosti...a budes hned vsetko inak vnimat ;)
@anickaa123 vôbec nie, neviem kto ťa takto straší zbytočne.. pôrod boli viac a potom šitie boli ale nie viac a nie celková ak máš len nastrih to máš na dva tri stehy a 5 minút šitia, naozaj... a do týždňa si fit ak máš len nastrih vraj.. tak to mala kamarátka dvakrát..
@anickaa123 ani epiduralku som ja nemala a dalo sa to prežiť v pohode.. neboj sa, tes sa na bábo, hocijaká bolesť za to stojí.. 🙂
@anickaa123 ja som ani nevedela, kedy ma nastrihli, ani pôrod nebol hrozný, zato šitie som si riadne užila, minuli na mňa dve sady
@anickaa123 nemusis sa nicoho bat.ja som tiez toľko veci citala napr aj tu na mk a som mala trochu obavy zo všetkého,ale po tejto skúsenosti vsetko beriem s rezervou.nic neni take zle ako kto hovori,pravdou vsak je ze aspon u mna ze porod samotny neboli,len kontrakcie su o držku.bolo to moje prve dieta takze boli obavy na mieste, ale zase nic hrozne s odstupom casu,isla by som dotoho znova,so vsetkym co k tomu patri.co aj pojdem lebo chceme este jedno babo minimalne🙂a kazda zena je ina,teda ine prezivanie,iny prah bolesti atd.hlavne sa neboj.drzim palce
Ja som ani nevedela kedy som mala nastrih, okrem toho som sa este aj roztrhla, krpec mal hlavicku 35 cm, nejak to neodhadli, ale fakt, ani neviem a to som nemala ani epidural, zato sitie 45 minut bola chutovecka, to vam poviem... Doktorka asi o rok starsia ako ja, tvrdila mi, ze to mam znecitlivene, tak som jej povedala, ze si to rada vymenim, nech skusi, ci je to znecitlivene, ze hadam ja viem 😀 ale zase, da sa to zvladnut.
mna tiez nebolelo,skor je to taky len pocit tupy,lebo som to mala znecitlivene....no sitie to uz trochu postipkavalo....
Nástrih má byť iba vo výnimočných prípadoch a nie rutina...žiaľ, v Slovenských pôrodniciach pokiaľ ty ako rodička vyslovene odmietneš rutinný nástrih, ani sa nepýtajú ☹ štatisticky je to cez 80% (v zahraničí cca 10%) Na zamyslenie. V dnešnej dobe je toľko spôsobov ako nástrihu predchádzať. Kúp si Epino alebo Aniball a cvič od 35.tt. pomôže aj masáž hrádze. Pred pôrodom treba lekára informovať že máš nacvičené a nechceš nástrih. Pokiaľ sa bábätko nezakliesni, nebude mať cez 4kg...nie je dôvod strihať.
nastrihu sa neboj to ani nebudes vediet ked...skor to sitie bolo otras
@anickaa123 mna nebolelo, ani nastrih ani sitie, ani hojenie mi nerobilo nejake problemy. Pri druhych dvoch porodoch som ich "ukecala" aby ho nerobili.
@anickaa123 + šitie - mňa viac ako celý pôrod 🙂.
@anickaa123 Pre mňa boli najhoršie kontrakcie.A potom bolo pre mňa ťažké ísť na veľkú,som sa bála,ze sa mi stichy potrhajú.Ale to bolo skôr o psychike,nebolelo to 😉
tiez som sa pred porodom najviac bala nastrihu a sitia a najmenej kontrakcii..no to keby som vedela co to bude 😀 nastrih som v tom stave ani necitila iba take stipanie, ale v tej chvili mi to bolo jedno hlavne nech to pomoze aby slo babo rychlo von. Na sitie mi dali davku epiduralu no citit to bolo aj tak, aj s babom na hrudi som to vnimala. No dalo sa prezit.

Ja som nastrihovana našťastie nebola takže si to predstaviť neviem. Ale určite to nie je nič prijemne, aj keď každý to ma inak. Moja rada- robila by som všetko aby som sa nastrihu vyhla. Mesiac a pol pred tp piť čaj z ostružiny malinovej. 2-3 šálky denne, odstate lanové semiačka v jogurte, cvičenie s aniballom alebo epino a masáž hrádze. Možno sa ti nepodarí úplne sa mu vyhnúť ale aspoň nejak zminimalizovat. Držím palce, zvládneš to ;)