Je pôrod ľahší pre vyššie ženy so širokými bokmi?
Ahojte, otázka hlavne na ženy cca 178cm + a ženy so širokými bokmi. Aké sú vaše skúsenosti s pôrodom? Je to naozaj ľahšie, vďaka väčšiemu vzrastu a šírke panvy? Chcela by som vedieť vaše skúsenosť ďakujem 😊
Moja znama takto vyssia tiez boky…no porodila cez 4kg dieta, lahsie to vobec nebolo a je to o genetike, u nas v rodine 1,55m zena ma muza 1,90m muza deti cisarak vsetky velke tiez …telesna schranka nema nic podla mna s vnutrom, mozes byt navonok statna, dnu mala…ci velke babo
Ani diva svina mi nepomohla a nie sirsie boky 🙂 porodila som 4.5 kg dieta s extra velkou hlavou, tam by mi ani boky vykladnej skrine nepomohli.
No ja mam 152 cm a boky siroke, obvod som pred detmi mavala (bez nadvahy) okolo 100 cm, teraz mam 110 tusim, ale som tucka aj a porodila som 4 deti, takze ta panva sa mi uz uplne nestiahla.
Prvy porod 3,5 hodiny, druhy 5 hodin, treti s vyvolavanim v 39 tyzdni 45 minut, ani som netlacila, dieta vyletelo zo mna, ze doktor chytat nestihol, stvrte dieta neviem presne, kolko hodin, ale v 38 tyzdni vyvolavany, tiez dcera vyletela zo mna ako superman. Otvorila som sa velmi rychlo vzdy.
Svagrina ma 182 cm, rodila 1 dieta, asi 4 hodiny.
Druha svagrina ma asi 176 cm a rodila tazko pretazko 3 dni.
Sestra a sesternica su tiez nizke, sestra ma este sirsie boky ako ja a tiez rodila pomerne rychlo, sesternica tiez nie je uzka a tam to trvalo strasne dlho, dokopy kazde dieta 3 dni celkovo.
Toto nebude len o anatomii, ale aj fyziologii a chemii v tele, ako Tvoje telo reaguje na hormony atd., samozrejme, ked je uzka panva, moze to byt problem. Ale to, ze je zena vysoka, emusi hned znamenat, ze ma aj sirsiu panvu a ked ju aj ma sirsiu, to nemusi znamenat, ze sa otvori rychlo. Tam ide o poddajnost tkaniva atd...Takze podla mna, tie pravidla v tomto neexistuju.
Nie, mam boky 87cm aj po porodoch, ani cm viac, 163cm a dve deti som porodila len taky fukot. Cize to bude v niecom inom
Ja mám extra úzke boky a panvu,ešte aj posunutú. Bála som sa nenormálne a dieťa som porodila do pol hodiny bez problémov.
Nie, nie je to v tom. Poznám aj so širokými bokmi a sekcia a kolegyňa, čo nemá ďaleko od anorektičky (užšie boky som nikdy nevidela u dospelej ženy) porodila v pohode. Takže 100% to není v tom.
Ja mam 170 a mam vyrazne siroke boky, (100cm) ale vnutorny rozmer panvy som mala mensi ako rozmer hlavicky syna (mal 3950g a 37cm obvod hlavicky, co je +3cm oproti beznej hlave 🥴). Ani vyvolavacka mi porod nerozbehla a rodila som sekciou. Obe deti nakoniec (dcera mala priemerne rozmery)
@anonym_autor Ako sa to vezme, ja som pomerne vysoká so širokými bokmi a predsa 2x cisársky. Moja švagriná - o dobré 2 hlavy menšia ako ja porodila 3 skoro 4 kilové deti klasickým pôrodom...
Moja znama takto vyssia tiez boky…no porodila cez 4kg dieta, lahsie to vobec nebolo a je to o genetike, u nas v rodine 1,55m zena ma muza 1,90m muza deti cisarak vsetky velke tiez …telesna schranka nema nic podla mna s vnutrom, mozes byt navonok statna, dnu mala…ci velke babo
@jeennyv no a moja sesternica ma 158 cm, manzel 193 cm, prve dieta 3700g, druhe 4300g a porodila ich klasicky.
Ja som tiez krpec a mam muza vysokeho, ale deti mali vsetky okolo 3000g, tam ide hlavne o velkost hlavicky. A zas kazdy ma anatomiu inu, ak ma zena uzku panvu, tam niet o com. A moze byt nizka, aj vysoka. Naozaj je to individualne.
@anonym_autor Ako sa to vezme, ja som pomerne vysoká so širokými bokmi a predsa 2x cisársky. Moja švagriná - o dobré 2 hlavy menšia ako ja porodila 3 skoro 4 kilové deti klasickým pôrodom...
@anka2015 no ved toto. Moja sesterka tiez - nizka a 4300g malo druhe dieta a manzelova teta asi rovnako vysoka ako moja sesterka a mala 2 sekcie, lebo je uzka.
A potom, sekcie su aj z inych dovodov zase...
Sirka bokov nema s porodom absolutne nic, dolezity je vnutorny rozmer panvy
Ani diva svina mi nepomohla a nie sirsie boky 🙂 porodila som 4.5 kg dieta s extra velkou hlavou, tam by mi ani boky vykladnej skrine nepomohli.
@petamich
pane Boze, to si mala iny masaker! Ako si to zvladla? Pri tom cisle ma chyta panika! Mne potodna asistentka (tibila domace potody) pivedala, ze jrdna pani 1,50m vysoka a 59kg porodila 5kg dieta ako nic, uplne bez natrhnutia a lahko. Ale ze ty si to mala take tazke by mi nenapadlo.
Keď budeš rodiť na chrbte, kam rátam aj nepohodlný poloľah, bude to vždy nanič. Treba rodiť vo fyziologickej a pohodlnej polohe, nebude problém. Okrem toho sa v tehotenstve panva zväčší, koľko je potrebné. Takže nie, ani 190 cm ti nepomôže na chrbte, len správna pozícia tela.
@petamich
pane Boze, to si mala iny masaker! Ako si to zvladla? Pri tom cisle ma chyta panika! Mne potodna asistentka (tibila domace potody) pivedala, ze jrdna pani 1,50m vysoka a 59kg porodila 5kg dieta ako nic, uplne bez natrhnutia a lahko. Ale ze ty si to mala take tazke by mi nenapadlo.
@svetlonos napisem ti radsej do sukromnej spravy 🙂 aby som nahodou nejake buduce matky nevydesila, ale dolezite je, ze vsetko dobre dopadlo
Ja vám poviem moju skúsenosť. Váha pred otehotnením 43 kg ,168 cm. Tak asi si viete predstaviť aká špageta a obidve deti +-4300g a 56 cm. Syn sa dokonca tlačil ešte aj s rukou veďla hlavy..🤭 . Pôrody boli uplne v pohode.
Ja mám širšie boky a tešila som sa, že pôrod bude ľahší. Pri pôrode mi lekár povedal, že boky síce mám, ale pôrodný kanál je veľmi úzky. Tak to čo zvonka vyzerá širšie, je vnútri úplne inak😎
Ja mám širšie boky a tešila som sa, že pôrod bude ľahší. Pri pôrode mi lekár povedal, že boky síce mám, ale pôrodný kanál je veľmi úzky. Tak to čo zvonka vyzerá širšie, je vnútri úplne inak😎
@anonym_7b924c mne dve lekarky tvrdili aka som cela uzka a ani boky, nic , no dve decka za 3-4 hod vonku a bez nejakych poraneni. Male oderky na par stehov. Hned som po hodine sama isla na wc. Mne povedali, ze to ako telo vie rodit je loteria.
@anonym_autor velkost panvy sa neurcuje pohladom. Mozete mat viac svalov alebo viac tuku.
Urcuje sa to meranim pelvimetrom. Priecny aj predo-zadny rozmer.
A nesuvisi to s vyskou ani hmotnostou.
Myslím si, že skôr so širšou panvou je pôrod ľahší. Ja mám 163cm, uzucky pás a široku panvu. Prvý pôrod a druhý pôrod do dvoch hodín od prvej kontrakcie.Tretí pôrod len tak tak, že som stihla. Porodila som do 8min. do príchodu do pôrodnice so sandalkami na nohách, s hodinkou aj prsteňmi bez nastrihu, zasivania.
@anonym_7b924c mne dve lekarky tvrdili aka som cela uzka a ani boky, nic , no dve decka za 3-4 hod vonku a bez nejakych poraneni. Male oderky na par stehov. Hned som po hodine sama isla na wc. Mne povedali, ze to ako telo vie rodit je loteria.
@kiki68 mne mudr na rizikovej poradni povedal, ze nechape, ako zeny ako ja mozu porodit ( tiez uzke boky, uzka panva), vtedy mi to dobre nepadlo.

@anonym_autor za mňa veľmi individualne, dokonca keď sa zamýšľam, viac vysokých žien s postavou hrušky v mojom okolí rodili sekciou, než prirodzene. Ale nie každá.