icon

Je pôrod naozaj taký strašný?

nikuska0119
17. jan 2013

:(:(:( je to až také strašné ako všetci hovoria?

pimpulienka
17. jan 2013

Nie nie je, veď sa ti narodi tvoj človiečik z teba 🙂, tak čo tam riešiť bolesti.

lenka_da
17. jan 2013

nuž... žeby som tými bolesťami chcela znovu prejsť, to nieeee.... ale aj napriek tomu som sa odhodlala na ďalšie dieťatko... jednoducho, výsledok stojí za to 🙂

kolinia
17. jan 2013

môj bol síce dosť ťažký, no aspoň rýchly, cca 6 hodín všeho-šudy, no krvacala som dost, musela som ist do narkozy na cistenie a trochu vnutorne sitie, ale zato nemala som problemy so sedenim, o tyzden som nevedela, ze som rodila a o par mesiacov som zabudla, aka to bola bolest, zalezi od prahu bolesti dotycnej osoby 🙂

inffinity
17. jan 2013

holky nějak se to miminko dostat ven musí 😉 nebojte my ženy sme silné a zvládáme to!!! 😉 a jak už sem tu četla výše, raději ještě 8x porodit než aby mě bolely zuby 🙂

lulaband
17. jan 2013

neni...hlavne necitaj blbosti a nepozeraj videa...zvladnes..ja som rodila 11hodin a uz si na to ani nespomeniem ake to bolo...

moon321
17. jan 2013

ja by som chcela zazit klasika porod.ale po cisarskem vim,ze to uz nezazijem.co uz.ale cisarsky -to som mala velke bolesti.ale tez je pravda jedna moze umirat od bolesti ,a druha moze spievat od radosti.kazda ma iny prah bolesti.

hradnapani
17. jan 2013

nie, nie je strasny. Je to normalny prirodzeny proces. Ovela vacsia bolest je pri tazkej migrene, bolestiach zubov alebo oblickovom zachvate

dukokatka
17. jan 2013

ja som mala dobry porod ,tie bolesti sa daju zvladnut ,urob si taku polohu aka ti bude v tu minutu dobra.,na porodnom stole spolupracuj ,povedia ti ako a kedy mas dychat a bude to raz dva.

geegee
17. jan 2013

NIe je to take strasne. Ja som na sale stravila pri prvom porode 15 minut plus sitie. a Pri druhom porode 5 minut. Pred porodom som mala bolesti ako pri menzese / ani som nevedela, ze uz rodim. Pocas porodu si bolest vobec nepamatam, sustredila som sa na tlacenie. Kedykolvek by som si to zopakovala 🙂

matulka82
17. jan 2013

to je taaak individualy zazitok,ako je kazdy z nas iny.Mam za sebou dva porody,prvy nebol malina,ale radsej , ako to to uz niektora spominala 😉 by som kazdy rok rodila ako prezila kazdy rok zubara 🙂 Kazda z nas ma prah bolesti INY a urcite sa netreba porovnavat s kamaratkami a podobne.Iste je ,ze sa to da zvladnut a zvladnes to Ty a dalsie a dalsie zeny po Tebe 😉 Porodu sa netreba vobec bat,sme stvorene preto,ze sme schopne to zvladnut!!!Je to silny zazitok a je jasne a prirodzene ,ze uplne bez bolesti to nejde,ale da sa to predychat,len musis chciet a ver mi,ked uvidis ten zazrak ,razom zabudnes na vsetku bolest spojenu s porodom 🙂 Treba mysliet ne ten krasny okamih,hladat v tom to pozitivne,nie sa uz teraz znepokojovat ci to bude boliet 😉 Drzim palce,iste tu das potom status o stastnom porodnom okamihu 😀 a uvidis ,nie je to take strasne ako to niektore tmavo vykresluju.Ine je ked ma niekto problemove tehu,uzivaj si toto pekne obdobie ,po ktorom pride este krajsie 🙂

iffka2002
17. jan 2013

daj si epiduralku a bude to v pohode. ja som citlivka a nebolo to take hrozne.. skor viac potom boli dojcenie alebo poporodne rany..

hanicka45
17. jan 2013

neboj ,medicina pokrocila pomozu ...

alka221
17. jan 2013

vsetko zavisi aj od prahu bolesti, ja ho mam vsak velmi nizky..pre mna to bola trauma na veeeelmi dlho..aj sa pohravam s myslienkou na druhe, ale ked si spomeniem na porod, tak ma to hned prejde... prezit to prezijes .. 😉 a neboj, o dve hodiny ani nebudes vediet, ze si rodila.. 😀

culia1
17. jan 2013

Ahoj, necitam co je vyssie, ale z vlastnej skusenosti - rodila som bez EPI a bez akychkolvek medikamentov, osobne si myslim, ze existuju daleko horsie bolesti ako je porod. Je to bolest, ktora je docasna a ktoru zvladnes, lebo priroda to tak zariadila. A vobec nemam strach rodit este raz prirodzene a bez medikamentov. Hlavne sa moc nad tym nezamyslaj, necitaj o tom vela, lebo tvoj porod bude TVOJ a nebude ani jednej z nas co ti tu piseme. Hlavne nechod do toho so strachom, lebo si to prihorsujes tak.

zanin
17. jan 2013

Vobec to nieje take hrozne. Ja som sa na prvy porod neskutocne tesila. Mozno to znie sialene, ale ja som bola tak nastavena a aj preto bol porod hoci vyvolavany bol rychly a ihned po porode som vedela ze chcem este dietatko a nebala som sa ist do dalsieho. Druhy porod uz nebol taky euforicky ako prvy ale s odstupom casu by som do toho sla zase. Nic sa neboj a hlavne necitaj hororove clanky ako ktora trpela pri porode. Je to uplne prirodzene a krasne priviest dietatko na svet. Drzim peste a zelam hlavne dobreho porodnika a kolektiv na porodnici. Mozu ti byt obrovskou podporou. Ja som mala pri oboch porodoch manzela ale kolektiv bol skvely. Este pred tlacenim som sa usmievala aj ked som mala velke bolesti, lebo doky v jednom kuse vtipkoval a povzbudzoval ma. Po porode ma pochvalil a bola som na seba nesmierne hrda. Uvidis ze po porode si povies ze sa nebolo coho bat. 😵 oboch som porodila bez EPI a jedine co mi dali bola vyvolavacka a deticky mali 3545g a druhy 4220g obaja prisli na svet prirodzene

cerez
17. jan 2013

Ja tiež vnímam bolesť zubov a ich vŕtanie za horšie ako pôrod. Ak budeš čítať a získavať informácie o bolestiach pri pôrode, dopredu sa nastavuješ na hrozný zážitok. Mysli na bábo a nie na samotný pôrod. Zapamätaj si, všetko je to v hlave.

mia18112
17. jan 2013

Určite si daj epidurál !!!!!!! Každá, ktorá , ktorá ho mala je vysmiata!!!!!! My sme prišli už neskoro - nestihli mi ho dat. Dodnes ľutujem.

emma_932
17. jan 2013

presne tak, radsej porod ako ist k zubarovi 🙂

myshalka
17. jan 2013

pôrod bol najkrajší zážitok v mojom živote, ktorému sa nič nevyrovná aj napriek bolestiam...a veru tie zuby sú podľa mňa horšie...hlavne sa dopredu nestresuj,lebo to je najhoršie čo možeš urobiť :D

gangulienka
17. jan 2013

Vobec to nie je strasne, ja som sa veeeelmi bala...ale nakoniec to bol najkrajsi zazitok v zivote (2 krat)...jasne ze to boli ale prezit sa to da v pohode, asi tie hormony robia svoje... 🙂

leonka17
17. jan 2013

tak teda ja som mala dvakrat porod s epiduralom prvy a bez druhy a doporucujem druhy sposob. kedze je pravdou, ze necitis nic a tak to aj je v praxi. maleho som nemohla vytlacit. do dnes mam pamiatku zlatu zilu a plus bolia ma slabiny na oboch stranch. porod trval 12 hodin a tlacila som ho hodinu. pri dcerke to slo ako po masle. za 5 minut bola vonku. zena je na to usposobena. vsetko sa da vydrzat a je to najkrajsi pocit na svete, ked ti daju babatko na hrud. 🙂 prajem vsetko dobre.

opica89
17. jan 2013

no tak nie je to nic ruzove ale prosim ta my sme ženy co by sme mi nezvladli 🙂 a ked budes drzat drobca v naruci tak zabudnes na vsetko. Boliet boli ale vysledok stoji za to 🙂 hlavne sa nestresuj zbytocne teraz. ked to pride na teba takto zbehne tak rýchlo že nebudes mat cas mysliet na to ci to bude boliet alebo nie. Hlavne nech ste obaja zdravi

dionyzka
17. jan 2013

Nemaj strach, je to prirodzena sucast zivota, takze zvladnut sa to da. Zial, v mojom pripade to bolo viac nez zle, o krasnom zazitku sa ani nahodou hovorit neda. Ak nenastanu problemy, zladnes to urcite super, ak nastanu, lekari Ti pomozu a viac sa s tym nezaoberaj, tes sa na dietatko. 🙂

lenka.s
17. jan 2013

odpoved na tvoju otazku je nie, porod nie je strasny, je nadherny a za ten krasny pocit z porodu by som tu bolest podstupila aj 1000x

vianne
17. jan 2013

ked mam povedat z vlastnej skusenosti, celodenne a celonocne nevolnosti do siesteho mesiaca boli horsie ako porod, sice som mala epidural, ale hodinu nepretrzitych kontrakcii po vyvolavacke som si "uzila" a zvladla. dalsieho tehotenstva sa obavam prave tej nevolnotti 10x viac ako porodu.

aknedz
17. jan 2013

Ahoj, ja síce patrím asi skôr medzi výnimky, čo sa týka pôrodu ale ja som mala veľmi ľahký, áno, bolesť bola ale prišli mi hneď tie najsilnejšie kontrakcie a v rýchlych intervaloch, takže mi praskla voda, do 15tich minút začali kontrakcie a o hodinu a štvrť som mala porodené.....viac si môžeš prečítať u mňa v albume...
ale čo sa týka strachu, áno, tiež som sa bála, to je normálne 😉 no vedela som, že strach mi to len sťaží, tak som sa snažila ho odstrániť - chodila som na predpôrodný kurz, každý večer cvičila od 29tt, pila bylinné čaje (alchemilka, malinník), jedla sliz zo zaparených ľanových semiačok, masírovala hrádzu, cvičila s epinom, ku koncu tehotenstva chodila na dlhé prechádzky, sexíkovala s manželom a zajednala si k pôrodu dulu, s ktorou sa veľa rozprávala už pred pôrodom a mala pri sebe aj manžela pri pôrode.....
Je toho veľa ale toto všetko som ja potrebovala aby som sa zbavila strachu a ver, že som posledné dva mesiace tehotenstva na strach ani nepomyslela, čo predtým každú chvíľku.....myslím, že aj to, že som sa nebála mi pomohlo k takému skvelému pôrodu.....platí to samozrejme, pokiaľ je všetko v poriadku a bábätko sa pýta samo, pri vyvolávaných pôrodoch je to určite inak, no aj tam určite psychicky veľmi pomôže niekto milý, kto bude s tebou 😉

kristina39
17. jan 2013

ahoj aj ja som sa pri prvom tehu bala co a ako ale ked to na mna doslo bola som rada ze uz budem maleho drzat v naruci...ten pocit mat ho pri sebe potlaci vsetky bolesti..aj ked som mala rychle porody oba cca3 hodiny zato kontrakcie silne ale ani to mi nevadilo...pri drom to bude lepsie aspon budes vediet do coho ides..uvidis vsetko preboli 🙂

digysa
17. jan 2013

Nie je.....je to prirodzeny sposob, akym sa rodi ludska bytost. Este sa ziadna ina cesta nenasla, tak sa nicoho neboj...

A prosila by som dotycne, ktore maju potrebu opisovat ich vlastny porod, aby sa zdrzali... 😅

jankac1986
17. jan 2013

Ja mam fakt nizky prah bolesti,u zubara alebo ineho dr ked mi idu pichnut injekciu ma klepe ako osiku ale porodu som sa vobec nebala,cakala som len na to kedy budem vidiet moje krasne babatko..ked som ju vytlacila,zabudla som na to ze vobec nieco bolelo 🙂

dai
17. jan 2013

mam sice vysoky prah bolesti ale porod nie je nic strasne... bolesti sa daju predychavat a tlakove ktore naozaj bolia clovek viac menej ani neciti, nehovoriac o tom ze na konci je babatko😉 porodu sa netreba bat 🙂