icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

freyjanr
14. dec 2013

ahoj,kazda zena zareaguje uplne inak...mna napriklad dali vyvolavacku o 7 rano,o 8 som uz mala take neznesitelne bolesti a vobec som sa neotvarala tak o 12tej mi museli spravit sekciu...kamaratke dalu vyvolavacku a za 3 hodiny krasne bezproblemov porodila,dalsej dali 2 a vobec jej nezabrali

chelseanka14
14. dec 2013

Ahoj. Ja osobne si nemam na co stazovat. Boli mi zavedene tabletky od spodu a poviem vam aj 10 krat by som sla rodit. Bolesti som mala len pri kontrakciach ale nebolo to nic co by sa nedalo vydrzat. Trvalo to asi 4 hodiny. A ked uz doslo k porodu tak to som necitila ziadnu bolest. Rodila som prirodzenou cestou bez epiduralky a ziadne konplikacie. Pocas porodu som si este srandicky robila. Cize za seba mozem povedat ze porod : lavou,zadnou. No ale kazda sme ina.

pritt98
17. dec 2013

Ja som mala tiež vyvolávaný pôrod a bol to totálne rýchly pôrod....polovica tabletky zo spodu 12.10 zavedená...a malinký 14.54 na svete....čiže 2 a trištvrte hodiny a bolo po všetkom...bolesti boli riadne ale tým, že to bolo rýchle, tak sa to dalo vydržať...
Nemenila by som ani za nič...
Prvý pôrod prirodzený 22 hodín....druhý z vyvolávačkou 2 a trištvrte...no nie je o čom 🙂

nejen
17. dec 2013

Mala som tiez vyvolavany porod ako prvorodicka. Bol to nesmierne bolestivy porod.Bola som na sale 8hodin. Mam tiez dojem ze ta vyvolavacka natoxikovala pecen mojho syna. Od narodenia ma "zle" vysledky pecenovych testov.

kacatko
17. dec 2013

Ja som mala prvé dva bez vyvolávačky a tretí s vyvolávačkou, je to porovnateľné, až na to, že pri vyvolávačke to ide rýchlejšie (teda aspoň u mňa to tak bolo) a hneď sú také silnejšie kontrakcie ale keďže to bolo rýchle tak to bolo v pohode 😉 Ja som nedostala tabletku ale infúzku na vyvolanie pôrodu

tatianamaly
1. jan 2014

AHOJTE. MNE ODTIEKLA PLODOVA VODA A KEDZE SA ANI PO 24 HOD KONTRAKCIE NEDOSTAVILI,DOSTALA SOM CIPOK. DO 30MIN SOM DOSTALA KONTRAKCIE V ROZPETI 3-5 MIN.SILNE A UKRUTNE BOLESTI MA SPREVADZALI DO 21HOD(4HOD OD PRVEJ KONTRACIE). NEVLADALA SOM A PROSILA O UTISENIE BOLESTI. DALI MI UPOKOJUJUCU LATKU,KTORA MI DOVOLILA PREZIVAT KONTRAKCIE V MIERNEJSOM STAVE ASPON NA NABRATIE NOVYCH SIL,PRETOZE CO NASLEDOVALO POTOM NECHCEM ANI OPISOVAT,LEBO TO BOLO TAK HROZNE,ZE KED SI NATO SPOMENIEM AZ SA MI ODNECHCE VIAC MAT DETICKY.PO DALSICH 12HOD SOM UZ NA "KOLENACH" PROSILA O CISARSKY,LEBO UZ SOM NEVLADALA ANI MAT OCI OTVORENE. MEDZI TYM SA NA MNE VYSTRIEDAL CELY LEKARSKY DOZOR,UZ SOM ANI NEVNIMALA KTO VSETKO. DALI MI MORFIN. TOCIL SA SOMNOU SVET, BOLO TO SKUTOCNE ODLAHNUTIE.ASPON NA TU CHVILU. O NECELYCH 30 MIN SOM BOLA TAM KDE PREDTYM,ALE ASPON ZE S NOVOU SILOU.CAKALI MA POSLEDNE 5 HOD. MALICKY, NAS SYNCEK SA NARODIL PO 23 HOD BOLESTI. MAL 4,4KG A OBVOD HLAVICKY 19CM. VALIBUK OD NARODENIA. CELY CAS STAL PRI MNE MOJ MANZEL A AJ VDAKA NEMU SOM TO ZVLADLA. DAKUJEM

zuzpolka
2. jan 2014

U mna obidva porody vyvolane.....prvy po termine trval 12 hodin a druhy bol planovany pred terminom....do 5 hodin bol krpcek na svete...a kedze som mala aj EPI tak skoro bezbolestne 😀

hamleta
2. jan 2014

Ja som rodila 6x, z toho vyvolávali 3x. A môžem povedať že rozdiel je citeľný, bolesť pri prirodzenom pôrode je znesitelnejšia a pôrod má svoje tempo. Po vyvolávačke som rodila 2 - 5 hodín. 1.Spontánny mi trval 12 hod . ako prvorodička no znesilteľne, kde som si aj pospala medzi kontrakciami,2. presne 3 silné kontrakcie a malá sa narodila v sprche, lebo lekár povedal že tak o 5 hod. sa príde na mňa pozrieť, lebo to tak skoro nebude a nech idem do sprchy nech sa to rozbehne.Ak sa dá vybrať je to o výbere drobčeka, kedy chce prísť. Nie o službe, ktorá má iné záujmy. Vyvolávačka je o chémií, a kontrakcie prichádzajú v krátkych intervaloch a bolesť silnejšia.

medveckaeva
21. jan 2014

Juj. Tak mne o desiatej dali vyvolavacku - zo spodu. O jedenástej bolesti ako svina. O pol jednej každé dve min. Musela som len ležať. O 16:31 maly na jedno zatlacenie von. Bez epi. Najhoršie vsak bolo dopustanie vody. 2 sestricky mi nohy držali a partner mna na koze aby som im neusla. Katastrofa! A to ja teda znesiem fakt veľa

lujziiik2205
22. jan 2014

kedze uz som 9 dni prenasala tak mi dali tabletku okolo pol 9 rano, o polhodinu uz nastupili silne bolesti, skusala som sa prechadzat ale moc to nepomohlo, tak som si dala sprchu, ta ich zmiernila len na chvilu, tak som si lahla a pomedzi kontrakcie som spala. okolo 13:30 ma skontrolovala lekarka a uz som isla na salu. to uz boli ale bolesti neznesitelne, cele telo som mala strpnute. okolo 14:45 uz som myslela ze to nevydrzim, uz som prosila lekara ci uz ale musela som este pockat ale nastastie uz o 15:15 bol drobcek na svete, bez EPI. Vzapeti som na vsetku bolest zabudla 🙂 skor by som povedala ze sitie bolo horsie

aspinka
7. feb 2014

Vlozili mi tabletku a nic som necitila bola som uplne sklamana ze sa nic nedeje ved ja asi ani dnes neporodim asi za dve hodky ma odspodu skontrolovali a uz som bola otvorena na 7cm ani neviem ako...po pusteni polodovej vody som sa zavratnou rychlostou dootvarala na 10cm a malinke sme porodili do 15min. 😉

majka4309
7. feb 2014

podla mna urcite ..prvy porod som mala prirodzenebolo to nieco uzasne ale pri druhom dietati mi museli porod vyvolavat.vlozili mitabletku,pichli injekciu a aj tak som sa otvarala pomalicky,pustili plodovu vodu a ked nepomahalo aj dr mi pomahala rukom trochu roztahovat ....no bol to des aspon podla mna bolesti strasne...ale kazdy je iny niektore babay tvrdia ze to slo rychlo a nic poriadne necitili takze asi tak....

michaela226
11. mar 2014

Na prvorodičku som mala taký rychly porod ze som sa nenatrapila vobec prave naopak. Do nemocnice som sla po termine na hospitalizaciu.Vyvolavacky som dostala v jeden den dve a aj tak to nezaberalo. Rano som doslala cipok, nespravilo to absolutne nic, poobede dalsia vyvolavacka formou vyzivy do zili, do vecera teda noci nic . Vecer mi prisla sestricka povedat ze ked uz do rana neporodim tak rano dalsia a to formou tabletky.O jednej v noci nastastie mi spontanne a rychlo oodtiekla voda a za tri hodky bola dcerka na svete. Porod super, zbytocne rezenie a sitie des, katastrofa po.

petramelka
11. mar 2014

ano je horsi 🙂

shiva15
11. mar 2014

ja to nemam s cim porovnat, pretoze som rodila raz, pred 3 tyzdnami, porod bol vyvolany, ale tazky a narocny, bolestivy strasne. regulovali mi v podstate kontrakcie infuzkou, no koniec...a posledne dve hodiny total na srot, som myslela, ze sa na tej porodnej sale nieco tragicke odohra, ze umriem, myslela som uz na mamu, na otca, na psov, ze ako to teraz bude ked odidem z tohto sveta, myslim to uplne vazne, strasne som kricala, az tak, ze zacali kricat po mne lekari, praskali im nervy, bola som strasne hlucna, na tretikrat som hanu vytlacila, porodila este placentu, ukazali mi ju a vsetky predstavy okolo mojho pohrebu boli prec, bolesti odisli a na gynekologii zavladlo ticho :D

memisa
27. mar 2014

Ja som mala oba porody s vyvolavackou a oba velmi rychle pri prvom mi pichli infuzku o 7.30 a mala sa narodila o 10.10 a druhy mi pichli o 8.15 a bola na svete 9.50 ani pri jednej som nemala bolesti az po napichnuti infuzky ale dalo sa to zvladnut teraz cakam tretie a dufam aj pri tom bude taky rychly priebeh 🙂

vercatore
27. mar 2014

Ajojte.ja som mala dva porody vyvolane,pretoze mi ostiekla plodova voda a cinnost ziadna.pri prvom porode si ma nechali v nemocnici 24hod a cakali ci sa nieco nezacne.v noci sa mi zdalo ale nic.kedze som mala pocas tehu atafylokoka museli cakat pokial mi 24hod stiekli infuzky.... a kedze moja naj kamoska je porodna asistentka a snazila sa vsetko prekonzultovat s prednostom aj tak ho neukecala.pekne si odisla dom a ja som si tam na nu aj s nasim synxekom pockali do rana na jej sluzbu.prednosta ma rano vysetril otvorrna nna 2,5 cm a rozhodovanie vyvolavacka ci este pockaju.tak sa medzi sebou dohodli ze vyvolavacka ale aby som to nemala take bolestive cipok polovicny a slova prednostu mamicka cakajte tak okolo 12.00 -13.00 ze sa nieco bude diat.bolo 7.20 mala som mierne bolesti ktorr sa stupnovali kamoska ma poslala do sprchy a po sprche monitor.to bola moja smrt bemohla som oblezat pri kontrakcii som myslela ze budem stenu skrabat a to bolo 8.15 monitor trval dlho chchcela som odpojit a vtedy mi kamoska povedala ze mmonitor zly nech spolupracujem.zhuklo sa okolo mna cela dr a radili sa-uz to vyzetalo na sekciu nabehla dr a zacala kricat ci ma chce necgat porodit na izbe ved im tam porodim a do vysetrovne.ked ma kamoska postavila neskutocna bolest som si myslela ze zomriem.kamoska to videla na sekciu neverili ze tak rychlo sa nieco udeje.v bolestiach som sa doplazila do vysetrovne a na kozu som dala len jednu nohu a kricali pripravujte salu rodime a maly bol pri druhej kontrakcii vonku.a bolo 8.47 no hned som sa vyjadrila ked mam takto rychlo rodit tak o rok som tam zas nestihli mi ani klistir dat a o rok a devat m som tam bola zas ale uz cakali 12h a ked nic vyvolavacka p 18.00 bolesti cca a 19.20 a mala 20.39 na svete.kedze som ani pri nej epidural nechcela a dr bol nekompromisny mi dal celu vyvolavacku ma kamoska zblbla opiatmi aby som to az tak necitila ale spolupracovat bolo tazsie bo sa mi chcelo spat. 😝

niki928711
27. mar 2014

Keď čítam niektoré komentáre tak až mi je na prd...
Ja som mala síce spontánny pôrod a ako prvorodčke mi to trvalo ani nie 5 hodín od začatia kontrakcií.
O vyvolávanom pôrode som počula, že to bolí viac. Predsa je to otváranie na silu a nie je to spontánne.
Ale zas na druhej strane je pravda, že každá sme iná a prežívame bolesť ináč.

stvura
Odpoveď bola odstránená
lulistek
1. apr 2014

Ja som mala tazky porod vyvolany o 11:30, malicka sa narodila 18:20, velmi silne bolesti som mala, mala som velke rany. Epi som nemala, kedze mavam nizky tlak tak som aj pri porode stratila vedomie, ale tato otazka je pre kazdu zenu ina, kedze kazda sme ina, kazda ma iny prah bolesti

simca06022011
1. apr 2014

no u mna to bola katastrofa, rodila som cely den po vyvolavacke, mala sa zasekla, rany ze hroza. Poporodne komplikacie ze este vacsia hroza.. mooja susedka je zhodou nahod gynekologicka-porodnicka a povedala, ze sa necuduje, preotze po vyvolavacke porod ma daleko od prirodzeneho... u mna bol rozdiel, ze mne proste porod vyvolali, lebo to uznali za vhodne, neodtiekla mi ani voda ani nic, mala som este cas cca mesiac. Nikdy viac by som s tym nesuhlasila, len nebola som scitana "konickarka" ;)

lauradia
10. apr 2014

Mne tiez vyvolali obe dve dievcata pred 7-rok.a aj teraz 2-mes.a nic vsetko v pohode.prve 4-hod.a druhe 55-minut.niezme rovnake. 😉

zubkovavila
19. apr 2014

Vyvolavany porod bez indikacie je najma pre matku koledovanie si o dozivotnu traumu z porodu. Ak si myslite, ze viete co je porod, tak to risknete, tak Vas upozornim, co moze nasledovat. Nas pripad bol indikacia kvoli vysokemu krvnemu tlaku. Dcera nebola vobec otvorena, netvrdlo jej ani v 40. tyzdni brucho, necitila bolesti kosti v panve. Telo sa teda nechystalo zatial na ziadny porod. Vyvolavany bol prostaglandinom, pricom chcela rovno celu tabletku, nech to ide rychlo. Do hodiny jej zacali bolesti, do dvoch velmi silne kontrakcie, nevladala chodit, nevladala sediet na fit lopte v sprche.Do troch hodin mala kontrakcie kazdych 5-10 minut a vzdy pri kazdom pohybe, ak uz predchadzajuca odznela. Strasne ju bolela lonova kost, ako keby jej ju roztahovali. Zacalo ju prehanat, ale nic poriadne neslo von. Na toaletu ale musela, takze presun tie tri metre ju stal zakazdym tri kontrakcie, tam, dve na mise a tri naspat. Dalsie dve pocas lahnutia. O pol noci prisiel rozospaty porodnik, spytal sa kde ju boli (dost blba otazka), pozrel, ze je stale zavreta a namiesto toho, aby jej skontroloval kontrakcie - bola prvorodicka, nevedela, ze mu to ma teda prikazat, ju poslal lahnut s tym,ze to musi boliet este viac (?). Myslim, ze iba zena, ktora to zazila vie pochopit co znamena, ked napisem, ze clovek dokaze prestat plakat a uplne znehybiet na x hodin len preto, lebo vie,ze ak sa co len pohne, bolest nepride kazdych 5, ale kazde dve minuty. Takto tam teda ako mrtva lezala az do rana, pricom samozrejme kvoli unave upadala do pravidelnych mikrospankov. A sice nevedela aka este vacsia bolest moze prist,ale ked pan doktor povedal, ze pride, tak cakala. Rano o siestej sa s velkymi problemami postavila z postele a v tom vosiel porodnik, ktory ked ju tam zbadal zohnutu, ako sepka prosim ta pomoz mi, nariadil okamzity porod a podavanie epiduralu. Dcera bola samozrejme uplne apaticka, kvoli unave mala stale zatvorene oci, poriadne nereagovala, nebola v stave podpisat ani epidural, iba vzlikala. Kedze bola stale takmer zavreta, porodnik ju natrhol a nasledne sa hned spustil porod. Kedze vsak nevladala tlacit, z brucha jej museli maleho sestry vytlacit na striedacku laktami. O deviatej rano,po dvanastich hodinach sa skoncila tato nocna mora. Je zaujimave, ze vacsia bolest doteraz neprisla..preco asi. Naopak samotny porod bol lepsi, i ked sestra skonstatovala, ze ved ten epidural jej vobec nezabral. Dcera ma dnes panicky strach z dalsieho porodu a poriadne dozasivane porodne cesty.

skul
19. apr 2014

2 pôrody s vyvolávačkou s 2 epidurálkami . Takéto pôrody by som dopriala každej- čistá pohoda. Deti sú zdravé, neboli modré a ani inak ovplyvnené pôrodom. Nemala by som pred tým strach. Ale každá z nás je iná a nikdy nevieš aké to bude. Hlavne žiaden strach.

bibianas
19. apr 2014

ja som mala 2 porody ,obidva vyvolane,a nie su vobec hrozne...Urcite zalezi na kazdom jednom,ale isto je to rychlejsie ako nejakych 10 hodin trpiet a cakat na nrmalny porod,Isto sa najdu mamicky,ktore maju aj normalny porod niekedy aj do hodiny,ale vacsinou to tak nie je.Obidva som mala vyvolane a deti boli do 3 hodin na svete🙂

adulka691
19. apr 2014

Ja som prveho drobca rodila vyvolavackou a vobec to nebolo hrozne, urcite chcem aj taky druhy🙂 aspon nemusim doma cakat a stresovat sa....

flopo
23. apr 2014

mam 4 deti a kazdy porod vyvolavany(zo zdravotnych dovodov),vzdy som tuzila porodit spontanne,bo ked som sa s doktorom rozpravala o tom aky je rozdiel medzi takym a takym tak mi vravel,ze ked vyvolavaju umelo porod mohol by to prirovnat ku amputacii a to aj bolestou :(.takze keby mozem urcite si pockam na bolesti hoc aj doma.je pravda,ze ked je krcok dozrety,tak sa aj lepsie otvara na sirku hlavicky.priroda to uz tak zariadila,ale niektore take stastie nemaju :( pri poslednych dvoch som dotoho uz bez epiduralky nesla 🙂🙂 🙂

martinasenajova
27. apr 2014

tiež som mala vyvolávaný pôrod. dokonca už ani nemali prehlad DR. versus sestry koľko mi toho podali do žily... a možem povedať že ľutujem že som to dovolila. neznesitelné kontrakcie, bez prestávky čo i len pár sekúnd na oddych, nedali sa predýchavať lebo som pomaly nevedela dýchať, triaška, stres...už si nedám nič zmanipulovať lebo to tak niekomu vyhovuje kvôli vysokému počtu rodičiek...nebezpečné , bolestivé ! neodporúčam

something
27. apr 2014

nie

lubkaurm
27. apr 2014

Ja som rodila prvu dcerku spontanne a druheho synceka s vyvolavackou v 42 tt, a ten druhy porod bol teda o dost bolestivejsi...najprv som si myslela, ze ake mam silne kontrakcie po vyvolavacke, ale ked mi pustili vodu, tak az vtedy to naozaj zacalo....kontrakcie okamzite kazde 2 minuty, neskutocna bolest, kricala som, prosila o epiduralku...maly sa narodil za hodinu a tristvrte od pustenia plodovej vody na 3 zatlacenia....
Teraz som uz asi hrdinka, ale fakt to strasne bolelo....