icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

kimina7
28. apr 2014

Ahoj, prvu dcerku som porodila prirodzene, isla som v noci do porodnice a musela som dat zavolat svojho lekara, lebo som chcela iba s nim rodit. Bolo mi luto, ze ho musim budit v noci...Porodila som pred siedmou, dnu som isla pred druhou hodinou v noci...Nebolo to dlho, no museli mi nechat odtiect plodovu vodu. Bol to hrozny porod, bolesti si uz nepamatam, len ze som mala popraskane zilky v ociach na tvari. Museli ma par krat dat zo stola dole (aj infuziu), nevedela som asi spravne tlacit :( Nakoniec som aj omdlela, ked sestricka pomahala tlacit na brusko, to som uz nezniesla, tak ma museli vracat.....Doktor povedal ze pouzije vakuum lebo uz spomalovalo srdiecko no vtedy som slubila ze vytlacim, hocico bude, tak sa to tazko ale nakoniec podarilo. Pri druhom dietati (syn) mi vyvolali (bola som uz na par cm otvorena), rano u doktora vsetko vysvetlil ako to bude prebiehat...stalo sa presne ako povedal, poobede som sa vracala do nemocnice, ked mi odtiekla plodova voda. Kym mi prisiel priatel, uz som zacala krvacat, a citila som, ze to hned bude. Muz sa ani skoro nestihol obliekat, som mu kricala nech pohne lebo porodim bez neho ;) Ako ma dali na stol, este doktor prave zasival druhu (zas mal smolu, dve sme rodili naraz)...tak som aj jemu kricala nech uz ide lebo mi dieta vyleti do vzduchu :D Som stasne citila, ledva som si lahla, ze to bude. NO akurat dobehol priatel aj doktor, potom to podla mna ani minutka nebola, potlacila som, ani bolest necitila, ako keby fakt to dieta vyletelo zo mna 🙂 Uplne to bol obrovsky rozdiel oproti prvemu porodu ziadna bolest....skor som sa zlakla toho bleskoveho priebehu. Po prvom porode som si myslela, ze uz dieta mat nebudem, tak som sa porodu bala, prave preto som to takto chcela riesit

novell11
28. mar 2015

Ano mozem potvrdit, vyvolavany porod mal aj u mna bolestivejsi priebeh, ale bola som s tym zmierena nakolko sa to samo nechcelo rozbehnut a malu som prenasala podla lekarov o tyzden viac, nakoniec to chvalabohu skoncilo ok a nebola potom podla nich ani "prenasana" len zle vypocitany datum, aj to sa stava 😉, ale to sa im uz horsie priznava. Takze cely tyzden mi pichali vyvolavacky a snazili sa ju dostat zo mna von. Druha dcerku som porodila bez vyvolavaciek a to malo uplne iny priebeh sup-sup 😄.Ale vdaka za kazdu skusenost😙

princess_maryam
28. mar 2015

Do dnes mám traumu :( a 2 mesiace som mala depresie . Nič v živote som take bolestivé nezazila :( Od porodu prešlo 11 mes. A stale mam nocne mori rodila som 12 hodin a kontrakcie som mala kazdu sekundu ani cas na oddych nic nakoniec som stracala vedomie a malu rychlo vytahovali klieštami s toho dovodu lebo som bola vysilena a max vyčerpana. V stredu mi na poradni urobila lekarka hmat nejaky aby nabehli kontrakcie a od pol noci som zacala ich mat a v piatok o 17.55 som porodila . takže ma nechali trapiť lebo som mala nepravidelne kontrakcie a nakoniec do mna napalili tie konske davky a ja som uz ani o sebe nevedela len som stenu skrabala :(

kretacyprus060192
28. mar 2015

Ja mam za sebou iba jeden pôrod,ktory mi vyvolávali 4 dni!!!!!!!!!! od nedele do stredy-každe rano oxitocín,každu noc tabletka zo spodu....bolesť strašnaaaaaaa!!!!! pôrod bol už iba detail, v podstate nebolel ....boleli iba tie bolesti z vyvolávania...možno preto tak nebolel že som bola fyzicky a psychicky uplne vyčerpana a mimo a pôrod som zvladla vďaka kyslíku...ale prežila som.ale každa sme iná.

rmajcherova
5. apr 2015

Ahojte mamicky, resp. buduce mamicky.
Volám sa Radka Majcherová a som študentka 3. ročníka bakalárskeho stupňa štúdia Fyzioterapie v Prešove. Chcela by som Vás poprosiť o pomoc, keďže cieľom mojej bakalárskej práce s názvom Pilatesove cvičenia a ich vplyv na pohybový systém u žien v období tehotenstva, je porovnanie výskytu negatívnych príznakov u žien, ktoré Pilates cvičili a ktoré nie. Prieskum je vo forme elektronického dotazníka, konkrétne vytvorený pre mamičky, kt. Pilates cvičili a ktoré nie. Chýbajú mi ešte mamičky, kt. Pilates necvičili. Týmto by som Vás chcela veľmi poprosiť o vyplnenie dotazníka. Každý jeden vyplnený dotazník mi veľmi pomôže. Teda, aby som to zhrnula je venovaný všetkým mamičkám, kt. necvičili žiadne cvičenie počas tehotenstva a týka sa výskytu negatívnych príznakov počas tehotenstva.
ĎAKUJEM VÁM VEĽMI PEKNE a prajem krásne sviatky.
Link na dotazník: http://www.survio.com/survey/d/M9O1X6F9N9P6F2L2S

dominik1303
6. apr 2015

Po prvom porode ktory bol cisarskym rezom pre nepostupujuci porod mi pri druhom porode davali vyvolavacky cipky, infuzie aj to my asi styri krat praskla zila bolo to nieco strasne a aj tak to nakoniec skoncilo cisarskym takze akurat co ohrozily dieta.

dievca_z_rozpravky
17. jún 2015

Mala bola prenasana uz vyse tyzdna, z toho dovodu mi vyvolavali porod prostaglandinom. O 8.00 mi dali tabletku a o 12.00 uz bola mala na svete. Kontrakcie mi nastupili do polhodiny od vyvolavacky a mala som ich asi kazdych 1.5minuty. Prvu hodinu boli znesitelne v sprche a na fitlopte. Neskor mi prepichli plodovu vodu a vtedy prisli strasne kontrakcie. Prislo mi to nekonecne...bola som strasne vycerpana, lebo som nemala cas vydychnut si. Snazila som sa spravne dychat, avsak vsetko som mala strpnute a triasla som saod vycerpania a mala som mikrospanky. Nedokazala som poriadne ani odpovedat sestrickam. Najhorsie bolo to, ze poslednu hodinu som musela lezat na sale. Toto nikomu neprajem. V takejto polohe sa mi nedali kontrakcie predychavat. Epiduralku som nemala.
Iny porod som zatial nemala, neviem porovnat. Rozhodne vsak budem robit vsetko pre to, aby som nemusela mat vyvolavacku a tiez si neprajem, aby mi prepichovali plodovu vodu. Prirodzeny porod je podla mna najlepsi.

zm79
17. jún 2015

u mna nebol rozdiel. 2 deti som rodila prirodzene a 1 (medzi nimi) bol vyvolavany porod. Ziadna trauma, ziaden stres, ziaden rozdiel. Pre vyvolavacku sme sa s dr. rozhodli, lebo som syna prenasala, starsia dcerka bola este velmi mala, tak som nechcela zacat rodit niekedy v noci. Pre mna ziaden rozdiel medzi prirodzenym a vyvolanym.

aqwalin123
17. jún 2015

u mna bol prvy prirodzeny od prvych kontrakcii za 4hodinky bol syn na svete
druhy bol vyvolavany a NIKDY viac... uz musel ist von lebo so mnou bolo zle a rodila som od 8mej rano neskutocne bolesti a porodila som az o 22hej vecer....

sisa9
17. jún 2015

ja som mala druhy porod vyvolavany pre preeklampsiu, a bolo to celkom rychle..o deviatej som prisla na salu, napichli a hned som mala kontrakcie najprv kazde dve, potom kazdu minutu...kontrakcie nastupili rychlo, sice omnoho silnejsie ako pri prvom porode, ale v pohode

berinka42
24. sep 2015

Ja mam tiež skúsenosť. Rodila som v júni 2014, začala mi odtekat plodová voda, avšak som sa neotvarala, krčok niekde v prdeli vzadu neskrateny a to som predtým musela 2m ležať doma s nohami hore, bo malý bol veľmi napasovany dole a tlačil. No takže 24 po prijatí nič, ráno na to mi dali čipov po krčok a infúziu, odvtedy každú chvíľu kontrakcie slabšie aj po hardcore na konci. Začalo to o 7 ráno, skončilo 14.35, myslím, že keby mi nemuseli vyvolávať, tak to tak neboli. Teraz čakáme druhé, tak snáď to bude teraz už len lepšie 🙂 samozrejme, za všetku tú bolesť stoji to za to 🙂 ale asi by som už druhýkrát nechcela :D

mirorka
21. okt 2015

Dva porody s vyvolavackou, - ano boli to, ale prezit sa to dalo (inak by tom tu nemohla prispiet 😀 ). Netreba sa dopredu bat, je to zbytocne. Prvy prod byva zvycajne horsi ako druhy.

miska143
21. okt 2015

Ahoj.mam za sebou dva porody -prvy s vyvolavackou,po 3hodinach bolo po vsetkom😊 a druhy normalny a 12hodin,stym,ze by som hned menila a sla rodit s vyvolavackou.bolo to rychle a aj menej bolestive pre mna,ked mi dali vyvolavacku ako ked som rodila prirodzene.podla mna,to ucinkuje na kazdej zene inac a kazda vnimame tu bolest inac,takze ja by som to ani tak neriesila a nerobila si stres dopredu. .

margarita
21. okt 2015

ja mam za sebou vsetky porody iba vyvolavane, zo zdravotnych dovodov, ale nemam pocit, ze to bolo nieco hrozne, bolo to hlavne rychle a celkom som si to napriek tomu uzila 😉

girasol
21. okt 2015

suhlas s dulkougabulkou, vyvolavany porod pre pohodlie porodnika = nasilie pachane na rodiacej zene a nenarodenom dietati....prvy porod, hlupucka prvorodkyna, splnila som vse co mi porodnik nakazal, teda som skoncila s vyvolavackou. taku nekontrolovanu bolest som v zivote nezazila a tie stavy este mesiac po porode, rana po epiziotomii, odtrhnutie od mojho prveho dietata, same traumy...nemam na prvy porod pekne spomienky....druhy porod som rodila alternativne - teda prirodzene. porodnicka si zo mna este utahovala, tak vy ste alternativna, vy nechcete ani tabletu proti bolesti...haha to nam vyhovuje...aspon usetrime....zvladla som to aj bez jej trapnych poznamok skoro sama, dieta sa narodilo za 6hod odkedy mi zacala odtekat plodova voda, bolesti normalne zvladnutelne, mala som cas medzi kontrakciami a ten stav po porode ...neopisatelny! mala som plno energie! vladala som chodit hned na druhy den...obrovsky rozdiel rodit prirodzene a s vyvolavackou!!!....a mozno je to trochu aj o psychike ja som si cele druhe tehu po blbej prvej skusenosti cely cas sugerovala, ja jednoducho inak ako prirodzene nemozem rodit a splnilo sa ;)

vedorka
21. okt 2015

ano, su to ovela vacsie bolesti, ale zial niekedy je nutna... mne vyvolavali babo po dvoch tyzdnoch prenasania. dovtedy som pocuvala same, priroda vie, kedy ma prist dietatko na svet, nechajme to na prirodu atd. proste teraz viem, ze by na svet sam neprisiel, takze som bola rada, ze ho vyvolali a uz necakali....
zla zelena plodova voda, ako keby uz s tou prazenickou co ma kakat, mala som uz velmi slabe pohyby, skoro ziadne, doteraz si pamatam zhrozenu tvar lekara, co ju roztrhol, ze preboha vy kolko prenasate?!!?

inspiration2
21. okt 2015

ano je, ja som sa skončila na cisarskom po vyvolavačke...hrozne bolesti

yaseminn1
21. okt 2015

Nie, nic lepsie nieje.Ja som az po druhej vyvolavacke dostala bolesti a to som uz nemohla dychat a snazila som sa ako sa dalo.Uz by som inak rodit nesla.Ani som nevedela co mudr.robi a bola som cely cas pri vedomi.Nestraste ju dievcata.Kazdy to preziva inak. Pre mna bol cisarsky vyslobodenie a trvalo to mozno 20 min.A dieta sa tiez netrapilo.Sice potom 4 dni som sa nemohla vystriet, pretoze to bolelo dost, ale da sa to vydrzat a hlavne ked uvidite babo, zabudnete na vsetko.Ja neznasam bolest a musim si davat hned od bolesti pri vsetkom tabletky.Ale cisarsky je malina oproti normalnemu,aspon podla tych bolesti,ja by som normalny porod nezvladla.

placem
14. jan 2016

Mne tiež druhý pôrod vyvolávali, ráno mi o 9 hod, dali od spodu cipok a potom napojili na infuziu, ktorá mi tiekla až do 21 hod vecera, bolesti neskutočné, lekar ktorymal sluzbu mi robil hamiltonovhmat, jezis to bola bolesť, uplne kusy krvi zo mna doloval, dcéra sa narodila večer o 21.30. bola krásna, , ale na toho doktora v živote nezabudnem "surovec"

lucka227
14. jan 2016

Pre mna to bola nocna mora,nechcela som druhe babo koli tomu.Ale po troch rokoch som sa odhodlala a fakt cakam ako to dopadne,ale som rozhodnuta odmietnut vyvolavacku kym to nebude akutne.Ja som fakt bez srandy myslela ze idem zomriet a ked som to povedala sestre ta vravi ze presne to si myslela.Kazdych 40 sek.minutova kontrakcia.Ani som nepipla ale modlila som sa.A to mam fakt vysoky prah bolesti Mavam hrozne bolestivy menzes aj migreny.Takze ziadna padavka.Za mna nikdy viac 😕

mausy21
19. jan 2016

No ja som tiež mala druhý porod vyvolavany....hroza des no strašne niečo...ráno čípok...trochu bolesti inak nič...večer čiiipok... bolesti jak svet od 21 večera som umierala až do 10 rana..no hrozne pri prvom začalo všetko samo a dokopi tot rvalo 2 hodky takže velky rozdiel

dena10
19. jan 2016

Nemám s čím porovnať, vyvolávali mi oba pôrody (tabletou do krčka) a počas kontrakcií som zvracala. Nepočula som, žeby niekto zvracal počas pôrodu, povedali mi, že to mám z vyvolávačky. Takže "klasiku som si neužila" 😉

alby2014
19. jan 2016

Mne porod pred 5 mesiacmi vyvolavali, maly mal po 12 dnoch prenasania v pake, ze by sa mal narodit. Tiez som pocuvala ake to je bolestivejsie ako normalny porod a poviem ti tak, ak toto bolo bolestivejsie ako normalny porod, tak by som si asi normalny porod ani nevsimla. Rano o 7dmej mi dali tabletku do krcku, prva kontrakcia prisla 8.28 a 12.40 sa narodil maly, kontrakcie sa v pohode dali predychat, fitlopta super, tepla sprcha tiez...kazdy kto vravi, ze porod boli nemal oblickovu koliku...TO JE BOLEST...pri tom som skrabala steny a grcala zlc od bolesti, pri porode som si hopsala na fitlopte a s muzom riesila pomedzi kontrakcie ako si urobime v novom byte skrine.

majulino
19. jan 2016

prvy mam bez vyvolavacky druhy s vyvolavackou ani jeden nebol zly a nijako extra nebolel pri prvom ma boleli kontrakcie vicej ako samotny porod a ri druhom ma bolelo prepichnutie vody obe porody boli rychle prvy od prichodu do nemocnice po narodenie maleho 2 hodiny druhy 55 minut a nemyslim si ze vyvolavacku davaju pre pohodlie porodnika mne ju dat museli kedze dcera mala zle ozvy narodila sa so selestou.

hellos
19. jan 2016

myslím, že je to veľmi individuálne a záleží či vôbec samotný pôrod postupuje a koľko trvá. z mojej vlastnej skúsenosti - po viac ako týždni prenášania a nedostatku plodovej vody som dostala počas 24 hodín 3 vyvolávačky + prepichnutie plodovej vody. Bolí to, to sa nedá poprieť, ale vydržať sa to dá. mne pomáhalo zostať v pokoji a byť kľudná s každou kontrakciou (mimochodom tie nastupujú po vyvolávačke veľmi rýchlo a sú stále rovnako silné) . keďže však pôrod nepostupoval a po 24 hodinach som sa otvorila iba na 1,5 cm, dostala som horučku a malej uz nevladalo srdiecko tak robili sekciu. je síce pravda, že po klasickom porode sa zeny zotavili pomerne rychlo, po sekcii som sa citila este aj na 3. den uplne odrovnana. kazdopadne kazdy porod ma svoje plusy aj minusy, nech uz to bude postupovat akokolvek ty sama zistis co ti pomaha prekonat bolest. zeny su v tomto smere velmi silne, veď inak by sme vymreli, no nie? 🙂

6mia6
19. jan 2016

Vyvilavacka ucinkuje na kazdu inak, alebo maju viac druhov... ja som dostala pri prvom o 7.00 a 8.55 bol na svete bez problemov a bola som uplne v pohode. Druhy zacal sam a tiez pohoda. Bolesti asi mensie ako s vyvolavackou. Podla mna je vsetko v hlave. A to vytahovanie na silu je tiez uhol pohľadu. Pri tej vyvolavacke som uz mala zelenú vodu takze som rada ze ho posurili.

motlik66666
10. mar 2016

Ahojte. Tak ja mám za sebou len prvý pôrod a to mi ho vyvolávali dvakrát 3x som dostala infúzku, bolesti bolo niečo neskutočné. Dúfam, že druhý krát už to pôjde samo. Môj pôrod trval od 6:00 do 18:30 a nakoniec som skončili na sále. :(

ivkasamko
10. mar 2016

ja som dostala tabletku do vnutra rano o 5tej, vraj to zacne skoro rano okolo 8ej,ale nic okoloobeda slabe bolesti boli ale nic hrozne,som nevedela ci su to kontrakcie ci som hladna bola 🙂 . Okolo 14tej uz som citila viac,ale len na cca 30sek.kazdych 5minut, a tak to pokracovalo az do vecera o 20tej mi odtiekla voda a potomsom nestihala registrovat,maly sa narodil o 22:00 som bola neskutocne stastna,lebo prvorodeneho som rodila bez samovolne toprislo a bola som 36hod v bolestiach. Takze asi je to na lieku mozno,alebo na tele kazdej mamicky zvlast. Ale ja odporucam 🙂

lucretia7
13. mar 2016

Podla mna zalezi od lieku, mnozstva a aj takych veci, ako je pripravenost porodnych ciest a pod. Ked pride niekto na 4 cm otvoreny, tak mozno na vyvolavacku porodi za par hodin. Ale so zatvorenym krckom je uz len samotna aplikacia cipku masaker. Ja som rodila 20 hodin v ukrutnych bolestiach, na kontrakcie na pristrojoch sa chodila pozerat cela nemocnica, take este vraj nevideli. A hlavne ani ziadna pauza medzi nimi. Takze 4 hodiny by som v pohode vydrzala, ale po 20 uz som prestavala byt pri vedomi, triasla som sa ako osika a stale otvorena len na 3 cm. Nakoniec malemu bolo tak velmi zle, ze to skoncilo akutnou sekciou. Pre mna je to dodnes jedna velka nocna mora, mam vysoky prah bolesti od malicka, ale toto uz bolo fakt nieco. A nasledky mam doteraz, aj maly. Takze za mna vyvolavacka urcite nie, ak sa jej da vyhnut. Zial niekedy to asi nejde, potom by uz vsak mali skor volit sekcii hned na zaciatku. Pretoze aj hojenie po sekcii, pred ktorou je cely den bolesti a zena je vycerpana, je omnoho horsie. Mna davali dokopy asi mesiac, brala som niekolko druhov liekov denne a dostala aj transfuziu...

sedmokraska11
29. júl 2016

Mne dali tabletu, tiez sa zazmluvneny lekar asi ponhlal, a bolesti, ktore boli dovtedy uuuplne v pohode sa do 10 minut zmenili na take, ze som po stvornozky skrabala kachlicky v nemocnicnej kupelni. Ziadne prestavky medzi kontrakciami. Je pravda ze maly bol asi do 3 hodin vonku, no a ja odporca epiduralu som onho doslova prosila. Pamatam si, ze ta bolest bola akoby ma niekto mlatil zeleznou tycou.
Teraz ma caka dalsi porod, tak by som to rada skusila bez vyvolavacky.