icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

len.petra
20. aug 2011

Oba vyvolávané, oba veľmi rýchle a krásne 😵

adriana1712
20. aug 2011

Ja som mala vyvolavaciu tabletku zo spodu a to bola strasna bolest. a maly sa narodil asi 5 hodin po tom, to bolo mojich najdlhsich 5 hodin v zivote. omnoho intenzivnejsie kontrakcie, no na nevydrzanie :( az po epiduralke sa mi ulavilo.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
stanislavao
20. aug 2011

mne dali o pol 1 na obed nejaky cipok ,aby som dostala kontrakcie, okolo druhej poobede mi pustili vodu a pred tretou poobede bol maly na svete. sice bolesti boli dost velmi silne, ale bolo to rychle. strasne zalezi od porodnika. ak je dobry doktor a hlavne normalny, tak nenecha zenu trapit sa neviem kolko hodin.

dera
20. aug 2011

Nie je. Ja som nestíhala riešiť už nič, už som sa nevedela dočkať kedy moje dieťatko uvidím... 😉

pingu1
20. aug 2011

no boli to ovela viac. si predstav, ze do kludneho /relativne/ brucha ti naraz pride vela hormonov a telo rychlo musi makat, aby porodilo. ja som dostala 4, ale mne to nepomohlo. mne pomohla az epi

svetluska4
21. aug 2011

u mna prvy porod spontany, rychly ale strasne bolesti, maly otoceny tvarou hore , nedalo sa poriadne tlacit a bolesti take ze som ani necitila ako ide maly von. Druhy porod vyovlavany tabletkou , rychlejsi ako prvy a aj menej bolestivy, malu som krasne citila ako ide na svet a citila som ako sa tlaci ona sama , nemusela som ani vela tlacit. Vela zalezi aj od skusenosti lekara, vyvolat porod v ten spravny cas.

jahodka11
22. aug 2011

vobec nie 🙂

luckaprima
27. aug 2011

no ten moj na vyvolavacke teda stal za zmienku, od prvych bolesti takmer 30 hodin kym sa malicka konecne vykotulala na svet, ale bolo to skor lahostajnostou doktora, keby ma mal v rukach niekto iny bolo by to viac ako o polovicu skor, to by ale bolo na dlhsie rozpravanie 🙂 teraz ma to caka o mesiac, tak snad to bude lepsie, vsetkym drzim palceky nech je to co najrychlejsie a vsetko dopadne OK

monulicka
27. aug 2011

Ja som rodila s vyvolavackou a nemyslim si, ze to bolo nejake hrozne, od podania infuzie do 1.syncekovho kriku ubehli 3 hodky, takze celkom rychlovka. Tiez nechapem preco zeny maju z vyvolavacky taku hrozu 😕

acikaa
27. aug 2011

oba pôrody som mala vyvolané ,boli rýchle-veľmi rýchle za pol hodku boli obaja von a aj bolestivé 😝 ale dalo sa vydrzať-hlavne som to mala rýchlo za sebou a ochvíľu na bolesť aj zabudneš ver mi 🙂

sympa1
27. aug 2011

obe deticky som rodila s vyvolavackou, lebo som bola po terminoch, podla mna je ta vyhoda to ze dopredu mi dr povedal ze "dnes" porodim takze som mohla v klude zavolat manzelovy do roboty, takze bolesti som vsetky prezivala s nim. no a po injekcnej vyvolavacke sa kontrakcie rozbehli velmy rychlo a za hodinu boli obe dcerky porodene...predtym ked ma nechavali na prirodzenych kontrakciach tak boli nerpavidelne ..dokonca pomaly ustupovali..bolo to len trapenie...po injekcii som to mala za hodinku za sebou 🙂

martina398
29. aug 2011

neviem ake je to rodit bez vyvolavacky,ale s nou to bolo priserne.o osmej rano som dostala tabletku,kontrakcie nastali okamzite,no vobec som sa neotvarala,tak o druhej som dostala injekciu,infuzku a o pol tretej bol maly na svete

nasta197
29. aug 2011

ahoj to nieje pravda ja si myslim že každá mamička to prežíva inak ...ja som mala tiež vyvolávačku a šlo to rýchlo až lekár sa čudoval že na prvo rodičku je to rýchle trvalo to 4 h . ked som šla rodiť bola som otvorená na 2 palce ... 😎 neviem si predstaviť keby nemam vyvolávačku čo by sa somnou dialo a hlavne ako dlho.. brrr

linduska27
29. aug 2011

ahoj, mne vyvolávali 5dní po TP, večer tabletka zospodu, bolesti celú noc, ráno odtiekla plodová voda na sále infúzky ale neotvárala som sa, bolesti riadne do cca 9tej a potom akútny cisársky ☹

ludka77
29. aug 2011

o 8:00 mi dali vyvolávačku, o 10:00 mi praskol doktor vodu a 12:26 bola malá na svete, kým mi nepraskol vodu tak som necítila žiadne bolesti, aj keď prístroj ukazoval kontrakcie, len také malé zťahy som cítila. Vôbec to nebola žiadna tragédia, podľa mňa to isté ako bez vyvolávačky (aj keď bez nej som nerodila - ale myslím si 🙂 )

mianc
29. aug 2011

Ja som rodila prirodzene bez vyvolávačky.. v 38t mi odišla plodová voda o 9h ráno, kontrakcie neboli, tak som išla pre istotu do nemocky nech ma pozrú.. v nemocnici ma príjmali o 11:15h tam ma hneď dali už na pôrodné, kontrakcie nabehli cca okolo 12h a to ešte nepravidelné.. a mala sa narodila o 13:40h 🙂 doktori povedali, že na prvorodičku ukážkový pôrod, nakoľko som sa pekne a rýchlo otvárala sama a ani nebolo potrebné šitie

manushka
29. aug 2011

ja som mala prvý pôrod s vyvolávačkou, najprv mi pichali oxytocín, ale pôrod sa nerozbehol, tak mi dali tabletku dole, a o hodinku sa to začalo slabými bolestami, ale ako prvorodičke sa mi to nezdalo až také hrozné, porodila som do 7 hodín, a dva dalšie pôrody boli bez vyvolávačiek spontánne, a boli bolestami podla mna rovnaké, bolí to tak či tak...

gucz
29. aug 2011

Ja som prvý krát porodila predčasne bez vyvolávačky. Od prvej kontrakcie po narodenie dcérky prešlo 2 hodiny aj 50 minút. Syna som rodila na termín, bola som otvorená na 4-5 cm a nič sa nedialo, bez bolestí a kontrakcií, tak mi dali o dvanástej vyvolávaciu tabletku, o jednej mi pichli vodu, o pol druhej mi pichli injekciu. Malému hrozne padali ozvy srdiečka, preto to to urýchľovali. Narodil sa o 14,08 a tá posledná pol hodina bola strašná čo sa bolestí týkalo, no hneď ako som ho vytlačila nastala taká úľava a pocit šťastia, že sa to nedá ani popísať. Pri malej som mala tiež ku koncu silnejšie bolesti, ale teda trvali dlhšie ako s tou vyvolávačkou pri malom

beruska113
31. aug 2011

Moj prvý porod bol bolestivy až pri šití, kontrakcie som skoro ani necítila, uplna paráda. To som rodila bezvyvolávačky. Druhý porod bol s troma vyvolávačkami- o 7nezabrala, o 11 zabrala, posledná na sále, porodila som o 17, ale odtrpela som si to asi aj za prvého syna.

nibiru
31. aug 2011

no ja dufam ze ak budem mat dalsi uz mi ho nebudu vyvolavat v nedelu o 16.00 mi odtiekla plodova voda nic sa nedialo pokial neodtiekla druhy krat cca o 2.00 v noci potom kontrakcie zacali no boli v pohode krasne som ich rozdychavala ☹ pokial mi nepichli oxitocin bola to malina kontrakcie boli i ked nepravidelne boli v pohode krize ma neboleli cely porod no ako pichli oxitocin nemohla som dychat kontrakcie sekundove tlaky neskutocne hned mi ju vypli lebo mala stracala odozvi potom ma poslali sa prechadzat a skakat na fitlopte to bolo v pondelok o 9.00 tlaky neskutocne kontrakcie tiez ale chodila som ako kazali pomali som sa otvarala o 14.00 som uz s palcom nevedela vstat fitlopty tak ma dali na stol uplne vtipny boli ked mi vraveli ze nama tlacit ale to sa nedalo otvorena na 7cm mala sa mi tam hojdala hore dole dali mi dotiect oxitocin a mala bola na 3zatlacenie vonku.

pimpulienka
1. sep 2011

Ráno som priśla na 3,4 prsty otvorena no bez pravidelnych kontrakcii. dostala som čipok no a potom to už bolo veľmi rychle.Na pôrod mám len úžasne spomienky. Bolesť absolutne nebola hrozná, dala sa krasne predychavať 🙂

matahara
1. sep 2011

Ja som mala obidva porody vyvolane,prva Vanesska a po desiatich rokov Tobiasko.Jednou vetou "NO HROZA"

vejinka
1. sep 2011

ja som prvy porod mala CR ale druhy mi vyvolavali otvorena na 8 prstov maly v porodnych cestach a kontrakcie kazdych 10 minut...po 8 hodinach to riesili vyvolavackou a maly bol do 10 minut na svete extra rychlo som sa dootvarala a sla rodit..takze mne vyvolavacka pomohla nebyt jej este teraz rodim 😀 samozrejme bolesti boli daleko za hranicami mojho prahu myslela som ze umieram 😅 ale vsetko dobre dopadlo narodil sa zdravy 4200 gramovy macko 😉

fodorka
1. sep 2011

ja som mala ob aporody vyvolavane po termine prvy 9dni a druhy 4dni.neviem aky je porod bez vyvolavacky ale je mi luto ze som ho nezazila.ono vyvolavanie tabletkou resp.cipkom neni take hrzone aspom mne pri prvom nezabrali vobec az infuzka-oxytocin co je na vyvolanie kontrakcii silnejsich stahov maternice cize ovela vacsie bolesti rodila som 8a pol hodiny a ako tu bolo spominane porod bol ako o dusu bolesti ako diva svina!ale uz po vytlaceni lazo plao nic nebolelo parada hotova spasa🙂
drih yporod otvorena na dva prsty dali mi cipok,klystir zrazu otvorena na 4centi anic nebolo no len doki moj zaplateny ze da mi aj infuzku ze bude to rychlejsie a ja krava ze dobre mohla som sa toho usetrit no zasa sice cely porod trval 2hodky no pre mna to bolo ako vecnost tie neskutocne bolesti no vydrzala som a mam dve zdrave prekrasne deti....moj verdikt keby sa dalo tomu predist tak uz nikdy v zivote ale ked sa neda tak sa neda a som rada ze nebol cisrsky ale priridzeny porod🙂

p.j.jacky
1. sep 2011

Ja som tyzden prenasala a porod mi vyvolavali tabledkou od spodu.Prvu som dostala o 4 rano a occa 5.30hod mi zacali kontrakcie kazdych 20minut.O 7.15 mi dal dr 2tablety a za cca 15minut som mala kontrakcie kazde 2-3 minuty.Otvorena som bola na 2prsty.Okolo 9.30 mi zacali otvarat krcok a robili mi to cca kazdej pol hodinky..neskutocna bolest(z porodnice som odisla z potrhanou posvou)okolo 10tej som uz nevedela rozoznat kedy mi kontrakcia konci a zacina.O 12tej ma brali na operacku a urobili akutnu sekciu,neotvorila som sa viac ako na 3prsty a upadala som do soku...bolo to hrozne,neskutocne bolestive.ALe myslim si ze kazdy porod je individualny....aj mne dr povedal ze do 2hodin porodim,ked mi dal tie dve vyvolavacky...ale bohuzial.Na zaver mozem povedat,stalo to zato.Moja dcerka je mi nadovsetko najdrahsia a milujem ju.. 😀

pipka
1. sep 2011

ja som mala prvy vyvolavany, o pol deviatej rano tabletkou zo spodu, o dvanastej zacali kontrakcie, najprv slabsie, no postupne zosilneli, ale vsetko sa dalo vydrzat, o druhej som sla na salu plne otvorena a 14.20 bola malá na svete 😵 krasny, v podstate pohodovy a rychly porod 🙂
a maleho som rodila spontanne,o pol desiatej vecer sme doleteli do porodnice, ze mi odtielka voda, rychlo monitor, kontrakcie ako menstruacne, a ze na 6 cm otvorena 😅 a to som sa nestihala ani spamatat a zrazu veta "tlacime" a na tusim tri riadne zatlacenia...maly uzlik v dokiho naruci 😵 velmi krasne, takmer bezbolestne spomienky a nemat tolko rokov kludne sa dam ukecat este na jedno 😀

ale na porody mam naozaj len dobre spomienky,....nastastie 😎

marionmarion
29. jan 2012

No ako to tu citam asi je to naozaj rozne...ako u koho. No ja osobne by som indukovany porod nechcela, lebo to povazujem za nasilny zasah do prirodzeneho priebehu a to nielen pre matku ale hlavne pre babo, ktore este nie je pripravene ist von a je do toho nasilne nutene...prirovnala by som to asi k puciku, ktory iba zacina rozkvitat a my ho budeme nasilne otvarat aby z neho uz konecne bol kvet...

suge
29. jan 2012

Vyvolávaný pôrod je práve taký individuálny ako bežný, čiže s istotou sa nedá predpovedať ani jeho priebeh, ani trvanie. Naozaj by sa dalo povedať, že ním trošku "klameme" prírodu, no existujú aj skutočné (legálne 🙂 ) indikácie na predčasné vyvolanie pôrodu - je to najmä vtedy, ak už bábu v mamine nie je dobre, no ešte stále nie je dôvod ukončiť tehotenstvo cisárskym rezom. Je veľký rozdiel ukončiť tehotenstvo vyvolaním pôrodu v 37. týždni tehotenstva napríklad pre hepatopatiu matky a dohodnúť si s doktorom vyvolávačku v rovnakom týždni tehotenstva "pretože chcem, aby sa malý narodil 12.12.2012 a pod.". Takže tak 😉 .

lucia2312
29. jan 2012

no ja som mala prvy porod vyvolany infuziou a bolesti take ze som myslela ze uz umrem ale stalo to zato ked som videla moju malinku hned som na vsetko zabudla a uz par minut po tom som sa manzela pytala kedy ideme na druhe 🙂 ,no a teraz pri druhom som mala porod SC koli zlej polohe malinkej a mozem povedat ze radsej 1000x vyvolat ako SC