icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

tinki
1. apr 2011

čo sa mňa týka, bolesti začali postupne doma okolo deviatej večer, o tretej som išla na porodnicu, pomaly som sa otvárala,ale keďže ma nechceli nechať trápiť, o 8.10 mi prepichli vodu, potom o desať minút injekcia do svalu, potom som ledva predýchavala, kontrakcie prichádzali po dvoch minútach, a o 8.50 bola malá na svete. Bolí to ale je to raz dva za tebou.. 😉

bershka
2. apr 2011

samozrejme ze je horsi. mne to potvrdila gynoska. ked ti idu napchat hormony do brucha, ktore je kludne, co sa da cakat? ja som dostala 4 a myslela som ze skapem

majamat
16. jún 2011

ja som bola prvorodicka a vyvolavacky zabrali az na 4 den. 4,5hod som mala slabsie kontrakcie a 1,5hod. silne. strasna bolest. podla Dr. to bol rychly porod a s tym suviseli aj komplikacie. urcite vyvolavacky ovplyvnuju porod a cele telo, lebo na to, ze ja mam krasne zily, tesne pred porodom mi ich nemohli napichnut. a to tam neboli ziadne zaciatocnicky. podarilo sa im to na 3x.

helka193
Odpoveď bola odstránená
weverka11
19. jún 2011

ja som mala porod vyvolavany, dostala som 2 vyvolavačky, 28 hodin uuuuukrutnych bolesti, vsetko do krížov, fakt som mrela, maly mal aj zle ozvy celu noc som mala monitor, nespala som 2 noci, za tych 28 hodin som sa neotvorila ani o centimeter, len do mna furt niekto džgal prsty... fakt neprajem nikomu... nakoniec mi dali o osmej rano aj oxytocín a pustili vodu a porodila som az o druhej, ale od desiatej som mala epi, inak by to urcite dobre nedopadlo... uz som nevladala ani zit, nieto este vnimat.... este maleho museli tahat aj vakuom... Nikdy viac si nenecham dat vyvolavacku, pokial to nebude ohrozovat dieta... mne ju dali lebo som prenasala 5 dni a mala tlak 140/110, a ktory sa ale po chvili upravil....

kosta123
19. jún 2011

Je to individuálne,mne pôrod vyvolávali 3 vyvolávačkami a už by som to nechcela zažiť,,,,,tie bolesti a nič z toho,vôbec som sa neotvárala,kontrakcie ako pred pôrodom 😒 😒 😒

kosta123
19. jún 2011

Je to individuálne,mne pôrod vyvolávali 3 vyvolávačkami a už by som to nechcela zažiť,,,,,tie bolesti a nič z toho,vôbec som sa neotvárala,kontrakcie ako pred pôrodom 😒 😒 😒

blavacka
19. jún 2011

Ja som rodila ako prvorodicka, mala som planovany porod s epiduralkou. Rano 8.30 mi pichli vyvolavacku a 11.18 bola mala vonku, bez nejakych strasnych bolesti. Mam velmi pekne spomienky na porod...

lublu
20. aug 2011

Mne zacali porod vyvolavat po tyzdni prenasania o siedmej rano. Do 16:00 som sa otvorila na 4 cm bez bolesti. Prepichli mi plodovu vodu a ziadne bolesti neprisli, ale som sa aj prestala otvarat. Tak ma o 22:00 napojili na oxytocin a to bolo nieco neskutocne! Strasne bolesti, ktore trvali 2-2,5 hod. Ja ani neviem, co je kontrakcia, to bola bolest bez prestavky. Ani neviem, kedy ma previezli na operacku. Porod ukonceny sekciu, maly vobec nezostupil. A kedze som sa metala ako ryba na suchu, tak ziadny spinal ale celkova anestezia. Dva tyzdne som sa davala do kopy. Dufam, ze druhy porod bude lepsi.........

petruci6
20. aug 2011

ja by som vyvolavacku urcite nechcela,kazdy porod ma svoj cas a dietatko vie,kedy je pripravene prist na svet aj samo,odporucam precitat super clanok
http://ona.idnes.cz/antikoncepce-pro-mladistve-...

li_la
20. aug 2011

Aj ja som mala vyvolávačku, ale či to bolo hrozné, neviem posúdiť, poviem po druhom pôrode. Celú noc som mala bolesti, otvorila som sa len na 4 prsty a pokiaľ som od môjho gynekológa dorazila do nemocnice, kontrakcie prestali. Našťastie mi dali vyvolávačku, lebo keby ma len "odložili" na izbu s tým, že to boli len poslíčkovia, by som to asi psychický nezvládla. Je pravda, že po vyvolávačke sa kontrakcie rapídne zosilnili, ale predsa to je úlohou vyvolávačky, nie? A za chvíľu bolo bábo na svete. 🙂 Nemala som ani epidurálku a na pôrod mám amnéziu... Pamätám si len ten krásny pocit hladkých líčok môjho synčeka a potom som si dokonale "vychutnala" šitie...

lvka
20. aug 2011

Ja som s vyvolavackou rodila skoro 6 hodin, myslim ze to bolo uplne v pohode ;)

mimikyky
20. aug 2011

ja mám za sebou 4 pôrody...
z toho sú 3 vyvolávané, a posledný nie...ten bol úplne v réžii malého 😀 😀
tie tri boli oveľa viac bolestivé 😠 , a aj zdĺhavejšie... tak ale ja som mala trošku väčšie decká, nad 4000gr 😀
( prvý bol s čípkom na zmäkčenie krčka,pustením vody,vyvolávačka -3xopakovaná infúzka a malý sa narodil v hodine 12tej ako sa hovorí, tak dlho to trvalo......druhý, tam stačil len čípok a voda.....tretí bol aj čípok, aj voda, a 1infúzka stačila......a ten štvrtý bol úplne bez)
a sama som si vyskúšala, čo robí psychika!!! treba sa na pôrod tešiť, a nie sa báť!!! aj to dosť zaberá 🙂 🙂
každý bol iný, a na všetky mám krásne spomienky 😉

kristinka123
20. aug 2011

ja som s mixom vyvolavaciek (injekcie, cipky, infuzie) rodila 16 hodin,silne kontrakcie po 2 - 3 minutach. Co si budeme hovorit, uz po takych 10 hodinach by som si bola asi aj ruku schopna odhryznut, len aby to uz bolo za mnou 😖

lucikan
20. aug 2011

je to dost indi vindi ako na to zena zareaguje si myslim, ale ked sa raz zacne s vyvolavanim porodu zvysuje sa riziko dalsich intervencii a aj tej poslednej - akutneho cisarskeho rezu. Pre mna osobne je vyvolacka ciste zlo. Je to silno podmienene tym, ze mi porod bol na desiaty den prenasania vyvolany a skoncil akutnou sekciou.

janka273
20. aug 2011

Mňa do nemocnice prijali na 5 deň -po termíne, 3 dni- 3x za deň som dostávala čipok na vyvolanie - vôbec nič mi to neurobilo, ani infúzky.... a keď som už 9 deň prenášala - v noci som mala zlé odozvy, tak mi ráno pichli o 6 hod vyvolávačku/ dr, mi povedal, že mi dáva mega - aby som už konečne porodila/ - bola to neskutočná bolesť, vôbec som sa neotvárala, až o 15 hod mi pustili plo.vodu, napojili ma na kyslík, odpojili, napojili, ...potom mi pustili na striedačku ifúzku, bolesti hrozné, skákala som na fitlopte , pichli mi aj epi.ale to mi nezabralo a malá sa narodila 18hod.6 min....a potom ma už nič nebolelo, ani zašívanie, ani po pôrode,,,,ale tie bolesti po vyvolávačke - hrozné, strašné, neskutočné a 12 hodín v kuse .

lucia20
20. aug 2011

ja som mala dve deti vyvolavane. pri prvej zabralo az na tretiu vyvolavacku, pri druhej na druhu. z mojho pohladu si vobec nemyslim, ze to boli hrozne porody. uplne v pohode som to prezila a bolesti si myslim, ze boli adekvatne k porodu, nie ku vyvolavacke. ta to len rozbehla. ak ti niekto tvrdi ake je to hrozne, strasne a bolestive..... no a pri obycajnom porode to neni? ci ked sa porod sam rozbehne, tak je to bez polesti??? neverim.

awalancha3
20. aug 2011

mam dve deti- 18 rocneho a 9 mesacnu; oba porody vyvolavane. Pri synovi to boli bolesti tak, ale tak hrozne, že som od nich omdlievala na porodnom stole, čo sa telo už nevedelo branit, moje rovne vlasy po pas boli po porode spiralovite ascvrknute po plecia, povedala som si že už dieta nikdy!!!!!! po 18 rokoch mam druhe a zase mi to vyvolavali, noc pred tym ako som mala ist do porodnice na vyvolanie som umierala od strachu, spomienky sa v plnej sile vratili..... o 8.00 mi dali tabletku a poslali na chodbu (od zaciatku do konca som bola na porodnej sale, ktora ani nevyzerala ako porodna.) Doki povedal že o 11.00 pride pozriet ako sa otvaram a ci budeme pokračovať. Tak som sa prechadzala a posedkavala a nic sa nedialo, sem tam taka prijemna jemna bolesticka, ako keby cez nejaku hmlu ako keby ma nieco poskrabkalo po brušku) o 11.00 prisiel doki a že som na 4 cm, dal mi dalsiu tabletku, natočili monitor a že kontrakcie su slabe ( vsak nemohli byt silne, ved ma nic nebolelo) a poslali zase sa prechadzať. na chodbe boli asi 3 mamičky, dve z nich už od predchadzajuceho dna a prišerne stonali, jedna tam doslova skriabala stenu....Ja som mala tie prijemne bolesticky nadalej, nudila som sa a bola som unavena z tolkeho chodenia, tak som len sedela a enebola sa s ym porozpravat, lebo zeny tam sa sustredovali len na svoje bolesti. Takto som sa prenudila do 15.00, kedy dosiel doktor a že som na 5 cm a že si mam ist lahnut že mi pustia plodovku, daju infuziu a že mam zavolať manžela ak chcem. lahli ma, napojili monitor, pustili plodovku- to vobec neboli, napichli infuzku.... pol hodinu sa vobec nic nedialo, len ma tlacil chrbat z nepohnuteho lezania na monitore a tak doki mi dal speci vnutorny na hlavu dietata a mohla som sa na posteli otocit na bok. Tak sa mi dobre lezalo a povedala som si že si pospim že mi je fajn. Asi tak pol hodinu od infuzky sa stali naraz 3 veci: prisla prva obrovsky bolestiva kontrakcia, že mi až oci z jamok vyliezli, prisiel manžel- a prisla dobra víla s epiduralom, kým mi ho napichla, tak prisla dalsia nenormalne bolestva kontrakcia, v tom momente sa mi svet zastavil pred ocami, a cakala som že umriem...ale pichla mi epidural na prvy sup, bez bolesti a dalsia kontrakcia sice bolela ale uz menej a dalsiu som citila ako mi skruca maternicu ale bolest už nebola..... a tak mi dopichovali a mne bolo fajn, rozpravali sme sa s manželom chvilu a ja mu hovorim, že hladkaj ma a ja si pospim, aj som si pospala ale dve hodinky prebrala som sa len na dopichovanie epi. O 18.00 prisiel doki že som na 7-8 a ze mam zliezt z postele a prechadzat sa okolo nej ( speci monitor mi to dovolil), mne sa nechcelo, nic ma nebolelo, chcelo sa mi podriemkavat, O 20.00 prisiel doki a že čo spim, že sup na stol (sedela som nastolicke opreta o stol) a že fíha ideme tlačiť. Ale mne sa nechcelo tlaciť, nič ma nebolelo, bolo mi fajn. Donutili ma tlačiť, bolo to bez ktiku, bez vzdychov 9x som potlacila (manžel počítal) a za 6 minut bola mala vonku (4060 g a 53 cm).
Cely ten porod by som si zopakovala aj azdy druhy den, len by som musela mat dobru knihu na citanie.......... total bezbolestne....... asi odmena za ten prvy extremne bolestivy.............. 😉

moncicatko19
20. aug 2011

ja som dostala vyvolavacku rano okolo 8.00hod a druhu okolo 10hod a v bolestiach som mala cakat dokial sa neotvorim ..a ja som sa neotvarala a trvalo to az do 23.20hod vecer pokial saa nenarodil mali a a to ani na wc na velku som nemohla ist a ani nic jest cely den a tak som bola v bolestiach 15 hodiiiin a zvladla som to az do porodu aj ked som mala cysarak 😀 😀 😀 😀

zuzana76
20. aug 2011

vsetko je uplne individualne,aj bolesti pri porode ci uz s vyvolavackou, ci bez nej, mne dali vyvolavacku pri prvom vo forme tabliet odspodu 2x 2ks a potom este infuziu oxytocin,bolesti boli velke, ale dali by sa vydrzat,ale neotvarala som sa, stale len 4 cm a malemu slabli ozvy, tak po 12 hodinach som si vychutnala este cisarsky, ale aj to sa dalo zvladnut.

petra1303
20. aug 2011

Mne dali tabletku od spodu a cipok nejaky tusim dva a infuziu tiez...no po tej tablete behom pol hodiny som mala take bolesti, ze som nevedela ani stat do placu mi bolo keby som to vedela tak tomu dr. ruky dolamem radsej, lebo lebo zhruba 5 hodin som mala kontrakcie neznesitelne od zaciatku po koniec a pravidelne takze pocas nekontrakcie som si ani oddychnut nevedela ☹ lebo som predychavala neskutocne bolesti...

mv1
20. aug 2011

aj mne malého vyvolávali, prenášala som 2týždne., ale podľa mňa, zle mi vypočítali termín. a či bolelo??? 😀 😀 zatiaľ som ič podobné nezažila 😝 a snáď druhý pôrod, ktorý ma čaká o pár dní bude prirodzený, ľahší a rýchlejší. vyvolávačku mi dali v sobotu o 9:30 a malý sa mi narodil v nedeľu o 9:55, plodová vodami odtiekla presne o 24h a potom to začalo, 10h v bolestiach až kým sa nenarodil náš synček... 🙂 taký je môj zážitok s vyvolávačkou 😝 😝 😝

diabliq6666
20. aug 2011

ja som rodila s vyvolavackou dva dni...prvy den na infuzke,trosku som sa otvorila a po skonceni infuzky kontrakcie zoslabli...druhy den som dostala cipok...vyvolavany porod boli viac,ale len preto,ze ten cipok posobi priamo na krcek maternice a otvara ho...ale aspon to slo rychlejsie aj ked s vacsimi bolestami🙂))kazdopadne cely skutocny porod trval od osmej rano do 15.55 kedy sa mala narodila..takze na prvorodicku to nebolo az tak dlho🙂

katkarv
20. aug 2011

mne pichli vyvolavacku o 12tej o 17tej som dostala bolesti ako menstruacne a o 23.45h bola dcera na svete,to som bola prvorodicka.Porod syna bol prirodzeny a trval ovela dlhsie ☹

jankako
20. aug 2011

nikdy viac vyvolávaný porod pred TP...!!!!!!!!!!!!!!!!!

kate24
20. aug 2011

po 11 dnoch prenasania mi vyvolavali porod tabletou, ktoru mi dali asi o 9 rano, okolo 9 vecer mi odtiekla plodova voda, bolesti prisli okolo 9-10 rano a stupnovali sa na neznesitelne a okolo 14.00 rozhodli, ze porod postupuje pomaly, tak sa islo na cisarak so spinalkou a to bola ulava...

gerci90
20. aug 2011

zatažovy test oxytocin o 8mej..bolesti okamžite každych 3-5 min. ale kedže som sa slabo otvarala...pomohli mi okolo 10..prepichnut plodovku pak sa to rozbehlo...o 12stej epidural...a o 14 :14 mala bola na svete...
Určite s vyvolavackou mas rychlejsie a skratene kontrakcie....ako segra rodila na termin a pekne dlho jej to trvalo skoro 18h...
Takže som aj rada že som rodila pomocou vyvolavačky.... 😅

marinko1988
20. aug 2011

ahojjjj tak ja som dostala vyvolavacku a bolo to perfektne ai som sa nestiha dadychnut a mal vonku hlavicku perfektny porod s vyvolavackou 🙂 🙂 🙂 🙂 a to som prisla é 7 00 hod a mali sa narodil o 7 30 bol na svete 🙂

trinka
20. aug 2011

Ja som mala aj čipok aj mi pichol doktor plodovu vodu, a asi okolo 22:30 mi pichli infusku, bolesti skoro každu minutu, silne intenzivne, ale prežila som - mala sa narodila 0:50, na prvorodičku fajn, som rada, že ma doktor dlho netrápil...

minnie55
20. aug 2011

Ja som mala prvý pôrod s vyvolávačkou, druhý bez a oba boli takmer úplne rovnaké. Vyvolávačku som dostala okolo 12,00hod, od cca 15,00 som už mala dosť silné bolesti a porodila som pred pol šiestou večer. Taký priemer 😀

betina1984
20. aug 2011

Neviem, rodila som raz s vyvolávačkou. Dostala som ju 9.30, 15.15 mi prepichol vodu, potom nastali silnejšie kontrakcie a 18.28 už bola na svete. Perfektný pôrod. Teraz čakám dvojčatá, takže dúfam, že budeme rodiť tiež prirodzene.