Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?
Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖
podla mna je to individuálne - ja som rodila vyvolávačkou 12 hod - iné baby zas prirodzene 12 hod ...
pokial by som nerodila vyvolávačkou tak prisáham som tehotná doteraz 🙂
ja som rodila 3 s vyvolavackou raz zle a dva krat az moc dobre skoro bezbolestne a rychlo a bez epi 😉 nie je vyvolavacka ako vyvolavacka zalezi co presne ti dr ,,namiesa,, a samozrejme neni sme vsetci rovnaki 😉
Neviem porovnať rozdiel medzi vyvolaným a spontannym pôrodom,ja som bohužiaľ mala vyvolávačku 8deň po termíne.Dali mi čípok,kontrakcie po hodine a potom sa stupňovali.Bolo to fakt bolestivé,už som nevedela poriadne ani predýchavať tak som si pýtala EPI.Ale na prvorodičku to išlo vraj rýchlo celé to trvalo cca 6hodín.Najhoršie boli tie obrovské tlaky na konečník poslednú hodinu
ja porovnať neviem rodila som len raz a to s vyvolavačkou o 8 ráno mi niečo napichli a 11.20 som porodila, bolelo dosť ale to len preto že som musela ležať na chrbte keď ma na chvíľu odpojili a mohla som sa prejsť tak kontrakcie boli ovaľa znesiteľnejšie a aj vďaka tomu sa to rozbeho, darmo,gravitácia je gravitácia 😀
No ja sa sťažovať nemôžem, po 3 mesiacoch v nemocnici sa doktor nadomnou "sľutoval" a dal mi čipok zo spodu. Za 2,5 hod. bola mala na svete. Bol to moj prvy porod a nemam s cim porovnavat, ale mne sa zda, ze to bolo v pohode. Iba poslednych 20 min som mala riadne kontrakcie...a šup mala bola von🙂
Suhlasim stym ze je bolestivejsi a to ovela ,ovela viac ako spontalny.Mam 4 deti,dve pre prisli spontalne,3 vyvolavackou cipkom ,nevedela som co robyt ,nechapala som co sa somnou deje.A lekary kaslali namna,vraj som tretorodicka tak viem co to je.4 dietatko vyvolavackou pretahovali sme termin,nezvladla som to skolabovala som ked sa nahrnuli lekary a jeden na druheho nadavali ci si uvedomuju vaznost situacie -malicky vo mne nedychal.Skoncili sme na operacke -Cisarsky.Sranda vsak 😀 kto by povedal ze stvrtorodicka skolabuje.Vysledok mojich deticiek,prvy 3820g mal 16 rockov,druhe 3550G najlepsi porod,rychlovka za pat minut bola vonku mala 14 rokov,tretia 3780g mala 4 rocky a stvrte 4200g bude mat 3 mesiacky.NO MUSIM TI POVEDAT ZE TA BOLEST STOJI ZATO. 🙂
ja som zatial absolvovala len jeden porod, ale po nom som presvedcena ze porod si dam vyvolat iba vtedy ked bude dieta v ohrozeni. Bolo to nieco priserne, bolesti kazde 2 min. nabehli po pol hod. od podania tabletky...mala som traumu este 4 mesiace po porode, psychicky som sa z toho nevedela dlho spamatat ☹ podotykam ze porod som mala vyvlavany iba z dovodu prenasania, ak by som si mala vybrat nikdy viac, radsej bude prenasat aj 2 tyzdne 🙂
No, ja som mala oba pôrody vyvolávané,takže to neviem porovnať, ale dalo sa to krásne prežiť, cca nejaké 3 hodinky oba pôrody a už to bolo. Kľudne by som to zopakovala ešte raz 🙂
ja som mala prvy prirodzeny a druhy s vyvolavackou.chcela som vyskusat..pri prvom som "steny skrabala" a pri druhom som bola cely cas o.k,smialy sme sa s manzelom..ku koncu som citila tlaky,ale nebola to taka neskutocna bolest ako pri prvom..obe deti som mala nad 4kg...
ja som mala prvy klasika bol dlhy , ale bolesti neboli az take hrozne ako pri druhom ktory mi vyvolali bol sice kratsi ale o to intenzivnejsi a treti ten siel ako po masle 🙂
moj prvy prirodzeny porod bol rychly...o stvrtej odtiekla plodova voda, o piatej som este vydebatovavala so sestrickou na sesterne, o stvrt na sest som dostala mierne bolesti do podbruska a o pol siestej bol syn na svete....pri dcere som dostala o pol osmej vyvolavacku, plodovy vak mi museli prepichnut o pol jednej, lebo som sa neotvarala dost rychlo a ked som hned potom dostala bolesti ako svina a partnerovi som mliazdila ruku od bolesti, preklinala som vsetko okolo seba...mala sa narodila po neskutocnych bolestiach o tretej...takze moja skusenost, ze radsej pockat na prirodzeny porod...
Vyvolavacka kvoli tomu aby ma rodil zajednany gynekolog na termin. Bola som na 3 cm otvorena s pravid 6 min kontrakciami a po tabletke na vyvolanie so do 5 min dostala bolesti. Cele to trvalo 3 hod, priserne bolesti, nikdy viac!!! Maly si prcvakol pupocnik tak bola aj tak akutna sekcia a doteraz si to vycitam ze mozno keby isiel spontanne tak by nebol ohrozeny na zivote. Mal apgar 1 ked sa narodil, teraz ma 5 mes, je sikovny male stale trpnem, ci je ok a porod si vycitsm. Takze ak by bolo dalsie tak urcite spontanne tie bolesti pred vyvolavackou nebolo ani citit a to boli riadne kontrakcie ze sam dr sa cudoval ze ma to neboli...
Ja som dostala vyvolavacku - oxytocin rano o 6, podotykam po prebdenej noci na gynekologickom oddeleni, vysilena, unavena. HROZNE kontrakcie kazdu MINUTU som dostala okolo 9 a takto v neznesitelnych bolestiach, kde som uz skriabala steny a nevedela co robit od toho mucenia sa mala narodila 16:20. Takze neprehanam, mala som skoro 7 a pol hodiny neznesitelne kontrakcie kazdu minutu. Ani jedna sa nedala predychat, hrozne som trpela, hrozne. Nedovolim uz v zivote ziadnemu lekarovi, aby mi dal vyvolavacku. A uz vobec nie, ked sa zisti na sone ze plod ma 4200 gramov a preto musi urychlene von. NIKDY!!! Nedbalost lekarov a ja som skoro zomrela od bolesti. OXYTOCIN JE JEDEN HNUS a je to neprirodzene tlacit babetko do porodu, ked sa sam este nespustil.
Ja mam za sebou jeden porod vyvolavany, bola som skoro 2 tyzdne po termine. Nikto ma neupozornil ako sa moze telo spravat. Rano o 7.00 som dostala jednu vyvolavacku, 3 hodiny sa nic nedialo, o 10.00hod som dostala druhu a o 12.30h mi praskla plodova voda, ktora uz bola zelena...... porod sa rozbehol behom par minut do finalnej fazy, ale kedze som sa neotvorila, trapila som sa v bolestiach, pricom mi sestricky nezabudli dorazne opakovat , aby som netlacila......po vyse hodine dosiel doktor a s kludom anglicana mi oznamil, ze bude cisarsky..... ktory si nepamatam, lebo mi v tych bolestiach a krcoch nevedeli ani epiduralku pichnut a tak ma nakoniec museli komplet uspat.... mala sa narodila o 13.55hod. Potom sa mi dalsi doktori chodili ospravedlnovat, ze to tak prebiehalo...... uz je to jedno teraz, ale musim skonstatovat, ze hoci to bol desny zazitok, na nikoho sa nehnevam, na bolesti uz teraz asi nespominam, skor sa na tom doba bavime, ja cely porod vykreslujem ako humornu epizodku. Viem, ze chceli aby sa dieta narodilo prirodzene, ale myslim, ze ked to proste nejde tak to nejde a je treba pomoct..... mozno mohli rovno rezat, mozno nie. Vsetko je asi tak, ako malo byt. Aj ked neviem, ci by som to takto chcela este raz absolvovat. Na jednej strane som netrpela tak ako daktore maminy, ze rodia cele hodiny, ale aj tak....
ano je...
nie nie je. prvy som mala spontanny druhy vyvolavany. obe dievcata. prvy v termine, druhy tyzden po. rovnaka dlzka babatiek, druha o 150g tazsia. oba porody 2 hod od prichodu do nemocnice. prvy kontrakcie dlhsie, viac som si ich uzila, druhy rychly prichod kontrakcii, ich sila vsak bola rovnaka...
Mala som prvy a zatial jediny porod vyvolany oxytocinom, ale uprimne povedane, neprislo mi to az take hrozne. Tyzden som uz lezala na oddeleni kvoli vysokemu tlaku, nastastie som nemala ziadne ine problemy, len mi tlak behal hore a dole. A ked sme dosiahli 38.tyzden, doktor povedal ze je mala v poriadku a ze nie je dovod uz cakat, tak rano na porodnicu, prva infuzka s oxytocnom...ja som citala romanticke knizky na posteli, kym vedla za stenou zeny kricali pri porode. O dve hodky kontrola, nic....cipok....o dve hodky zase kontrola, klistyr, lebo ten mi nedali predtym..potom zase dalsia infuzka a o stvrtej poobede uz prisiel ku mne moj chlap, to som uz chodila a rozdychavala kontrakcie, ale myslim, ze som to zvladala v pohode. Potom sa boxy vyprazdnili, tak ma prelozili na kreslo rovno, a chodili kukat a len predychavat a dychat a dychat...a to uz boli asi fakt kazde dve min. kontrakcie a potom som sa dala na bok, a kricim ze uz musiiiiiiiiim...tak utekali po doktora a ja uz neviem ako ma otocili na chrbat a uz sa islo a emmka bola vonku asi na 4-5 zatlaceni.
pre mna to bola katastrofa....nikdy viac by som si to nedala...a aj tak po nekonečných mukách cisársky tak k čomu to bolo dobré.... 😠
ja som tiez mala druhy pôrod vyvolany a nemôzem sa stazovat o 10.25 mi pichli infuzku a o 11.35 bola dcerka na svete takze to bolo v pohode a hlavne rychlo som to mala za sebou 😉
myslim, ze je to hop alebo trop. Pokial telo nie je pripravene, moze to byt zrejme peklo. Tym myslim len bolestive kontrakcie a porodna cinnost nikde. Nakoniec sekcia. A zalezi aj ako sa vyvolava. Najsetrnejsi je cipok, Mne ho dali lebo som bola po termine ale mam dojem, ze to bolo aj spravne nacasovane, chvalabohu. Porod sa rozbehol plynule a pekne postupoval, nemuseli uz dalej pomahat amniotomiou, umelym oxytocinom, ...atd. Ale aj tak som pred druhym porodom stresovala, aby sa porod spustil radsej sam od seba, lebo by to mohlo dopadnut uplne inak
ja som mala vyvolany porod pretoze som bola po ermine a nemohla som sa otvorit. Dostala som prvy den infuziu tusim oxitocin nezabrala, na druhy den cipok ci tabletku od spodu, nepomohlo iba vyvolalo kontrakcie, cely den v bolestiach a nic..na treti den znova infuzia do 10minut od podania infuzie zacali porodne kontrakcie okamzite bola to taka neskutocna bolest ze som sa cudovala ze ako to vlastne mozem prezit ledva som dychala na velke stastie cele to trvalo asi tristvrte hodinu o osmej mi dali infuzku a 8:55 bola uz dcerka na svete. Podla mna je takyto vyvolany porod ovela ovela bolestivejsi myslim si.
nie je vobec hrozny, su väčšie bolesti ale kratke, prvy prirodzen yporod mi trval 15 hodín, s vyvolávačkou 2 hodiny, rodila som ale po termíne s vyvolávačkou.
s vyvolávačkou to nie je extra hrozné. v porovnaní s normálnym pôrodom je bolestivejši. Prvé som rodila bez vyvolávačky len s "urýchlovacími injekciami", ktoré začali dávat rano o 6:00 a dcérka bola na svete o 10:15. išlo to rýchlo a uplne v pohode. Začala som sa otvárat sama od seba bez pomoci tabletiek. Druhe som rodila s vyvolávačkou kedze som vobec nebola otvorena. (rano o 8.00 tabletka dole), voda pustena o 14:00 a maly prisiel na svet o 16:30. Samotný pôrod nebol nepríjemný, len kontrakcie su pri vyvolávaní intenzívnejšie bolestivejsie. V oboch prípadoch som bola 7 dní po termíne. Ale aj tie "vyvolané" bolesti sa dajú v pohode prežiť. Rodila som 2x no chcela by som to ešte 100 x prežiť 😀 Pri vyvolávečke - dá sa to vydržať - stojí to za to. Ked uvidis svoje bábo juuuuu to bude 😉 a zabudnes hned na vsetky bolesti. Držím palce na uspešný a rýchly pôrod !
Ano, je 🙂. Ja teda nie som na bolesť citlivá, vydržím hocičo. Ale z pôrodných-vyvolávaných bolestí som bola dosť v šoku. Príšerná bolesť 😝, aj keď to trvalo "len" 4 hodiny, kontrakcie som mala takmer stále, prestávky trvali len pár sekúnd, takže v podstate 4 hodky tých najsilnejších kontrakcií. Jasné, bábätko za to stojí a keď človek nemá na výber, musí to prežiť aj s vyvolávačkou. Ale určite radšej bez 😀, ak sa dá.
mne dali vyvolavacku o 15.00 a o 18.00 bola mala na svete boli to silne bolesti hlavne na konci som myslela ze budem kricat ale zvladla som to aj bez kriku,da sa to prezit hlavne ked vies ze to ide rychlejsie a raz to skonci
...pre mna to az take hrozne nebolo aj ked som rodila 46 hod ale priznam ze posll. 5 hod bolo s epi
je to v pohode ja som ju dostala a nič sa neudialo nakoniec som rodila cisarom, re nahle intenzivne krvacanie 🙂 no a dnes som sa zas dozvedela že mala ma presne mesiac do terminu a potvora zvedava už sa ponahla , ale musim len vela oddychovať ono je to najlepšie klasika a bez kadejakych injekcii ale je to na organizme ženy a na jej duševnom a fizickom stave , nuž ale hlavne ako ja vravim nebať sa ničoho a nestresovať 😵
ja som mala prvy porod, s vyvolavackou a neviem, nastastie to nebolo az take hrozne ako mi tiez vraveli 😀
ja mam len dobru skusenost🙂 mne pichli vyvolavacku o 21-30, a 23-15 sa mala narodila🙂 cize ani necele 2 hodiny🙂 ale podla mna je to individualne🙂

Hej 😖