Je pôrodnícky gél dobrá alebo zbytočná vec?
Myslite ze porodnicky gel je dobry alebo zbytocna vec?
mne vravela znama z Brna, ze by si ho nedala...čitala nejaky članok..
gel obsahuje nejaku zložku, ktora sa dava do nemrznucich zmesi...hned ako vyjde hlavička, musi sa utriet tvarička dietatka /prečo asi????/
okrem toho je dietatko velmi klzke a ak pride ku klieštovemu porodu, velmi sa to šmyka...
toto je to,čo mi vravela ona..osobne nemam skusenost -nepoznam zatial nikoho kto by ho využil
Ahoj, ak mas na mysli DIANATAL, asi ta sklamem,ale mne to nepomohlo, aspon som nemala ten pocit - podla vyjadrenia mojho porodnika "je to len marketingovy tah na ustrachane mamicky" hmmm 😒
som porodna asistentka ale o niecom takom pocujem prvy krat a nikdy som sa s tym v praci a ani pocas praxe nestretla 😕 😉
na predporodnej priprave sme mali diskusiu aj o tomto gele a porodnik sa tiez priklonil viac k tomu, ze je to skor marketingovy tah. Pomoze mozno klzat babatku, ale na druhej strane je tam riziko vdychnutia gelu, aspon tak sa vyjadril porodnik. U nas je to novinka, nemaju s tym nejak extra velke skusenosti a mamicky si to velmi nedavaju
ževraj to nije nič moc. rozprávali sme sa o tom z pododnou asistentkov na kurze 😀
Je to blbost, marketingovy tah aby zarobili peniaze, tvoje telo samo vytvara dietatku prostredie aby sa narodilo. Taka ista blbost ako masaz hradze a kremy proti striam....strie mam aj tak na stehnach a prsiach, aj tak ma nastrihli....porodu sa neboj najlepsia vec na dobry porod je vela endorfinov 🙂
Ahojte pytala som sa lekara a povedal mi ze si mysli ze je to zbytocne a vela lekarov stym nechce pracovat vraj je babatko veeeeelmi klzke a ani to tak nepomoze 🙂

neskúšala som, ale skús prelistovať tu
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-s-dianatalom/