icon

Je to už začínajuci pôrod?

saska88
3. nov 2013

Prosím Vás dámy chcela by som sa poradiť, som na konci 37 týždňa a cítim veľké ťahanie v podbruší a cítim rezanie s pichaním v pošve. Neviem či máte niektorá s tým skúsenosti. Nevadilo by mi keby mi pôrod začal, ale skôr sa bojím či som nemohla dostať nejaký druh zápalu ktorý by mohol ublížiť môjmu maličkému. Nemám nijaké pravidelné bolesti, tieto sú také, že sú v kuse. Mám celkom obavy, neviem či mám ísť do nemocnice, alebo byť doma v kľude a počkať čo sa bude diať.

lusyke
3. nov 2013

Keď príde pôrod tak to budeš vedieť že je to pôrod. Tie bolesti sa nedajú s ničím spliesť. Stupňujú sa a sú pravidelné a stále častejšie. Poprípade môžeš nájsť aj trošku hnedej krvi. Vtedy odišla plodová zátka. Ak máš bolesti neustále a neprestáva to skús zavolať svojmu pôrodníkovi alebo na 155 a popísať tvoj problém a oni ti povedia sa či máš ísť do nemocnice.

lusyke
3. nov 2013

@saska88 a ak to nieje veľmi silné tak to môže byť len príprava na pôrod. Ja som mala kadejaké pocity a boliestky týždeň pred pôrodom. No ja som bola už v nemocnici takže som nikam chodiť nemusela. Bola som pod dohľadom stále a na monitor som chodila 2 až 3x za deň. Ale ak máš naozaj veľký strach a neprestane to tak určite aspoň zavolaj. Budeš kľudnejšia.

mata90
3. nov 2013

môžeš sa dať radšej prekontrolovať, aby si si bola istá že aj ty aj bábo ste v poriadku, pokiaľ áno pustia ťa domov, a keby sa im niečo nepozdávalo tak si ťa tam možno nechajú

saska88
autor
3. nov 2013

Ten pôrod to určite nebude niesu to žiadne pravidelné bolesti skôr taká celodenka klusu na koni 😉 Skôr mám veľké obavy aby to nebol nejaký ten zápal, ktorý by mohol ubližiť malému. Ale neodišla mi ešte ta zátka, takže k malému by sa ani nemalo nič dostať. Teda aspoň myslím.

lusyke
3. nov 2013

@saska88 Ak to niesu silné, pravidelné, stupňujúce sa bolesti a nieje žiadne krvácanie a neodišla ani plodová voda tak to najskôr bude príprava maternice na pôrod niekoľko dní pred skutočným pôrodom. Nás takto v nemocnici odbíjali zdravotné sestry všetkých. A mali pravdu aj keď sme sa na nich hnevali. Skutočný pôrod poznáš...to sa nemusíš báť 🙂 Ale ja samozrejme nie som doktor.

saska88
autor
3. nov 2013

Ďakujem lusyke

peta283
10. nov 2013

ahojte zienky,mne doktorka povedala ze to pichanie a rezanie je ze sa otvaras..ja to mavam tiez,niekedy sa az miknem..