Je váha druhorodeného dieťaťa skutočne väčšia?
Dobry den. Prvy porod som mala pred 3 rokmi syn vážil 3650g porod trval 15 hodin. Vraj druhé dieta byva vacsie a mna uz teraz chyta panika😂
Prvy porod trval dlho a bol bolestivý obavam sa toho ze druhe bude vacsie a porod bude este horsi
U nas tiez...druhorodena mala menej kil.
Druhorodená bola menšia o 200g
U nas. Prvy 3200 28 hodin porod.
Druhy 3600 porod 6 hodin.
Treti 3900 porod do 3 hodin.
Stvrty 3350 porod do 3hodin.
nie druhé bábo bolo menšie o 1 cm a ľahšie o 400 g. Asi aj preto že iný otec a pohlavie dievča.
pôrod rýchlejší a ľahší.
Druhorodeny mal menej g pri narodenina celkovo ma rast aj vahu pomalsí ako starsi.
@anonym_autor mojo boli rovnaky prvy dvaja 3100
U nas to bolo takto:
1.dieta, porod v 41.tyzdni - 2810g
2.dieta, porod v 40+4 - 3050g
3.dieta, porod v 39 tyzdni - 3100g
4.dieta, porod v 38 tyzdni - 2900g
Takze plus minus rovnako. Ale ktovie, kolko by vazili tie posledne deti, keby boli v brusku aspon do terminu. Ale nebol by to rozdiel kilo 😅.
@anonym_autor prvá 3000g, druhý 3050g, tretia 3100g , všetky tri deti 50cm a všetky sekciou
Ale sesterka mala co robit, lebo prve dieta malo 3700g a druhe 4300g 🫣. A to meria 158 cm. Ale tam ma otec deti cez 190 cm.
U nás: prvorodený - 3500 g, veľmi ťažký a namáhavý pôrod, samotné porodenie a čas po ňom si ani nepamätám. Druhorodené dieťa - dcéra, 2700 g, úžasný a ľahký pôrod, dodnes naň s láskou spomínam, po pôrode v izbe som nachodila asi 10 kilometrov, lebo som bola v takej eufórii a toľko energie som mala, že som nedokázala sedieť, šťastná som bola, nedokázala som si prestať spievať 😅 a tretie dieťa-3550 g, ale tiež veľmi pekný, aj keď trocha dlhší pôrod. Takže nie, nie je to pravidlom 😉
Dobra blbost. Nie, nie je absolutne nijakym pravidlom vacsia vaha druhorodeneho.
A aj u nas druhe o 300g menej. (A dalsich xy pripadov co osobne poznam.)
Inak zaujimave ze na taketo "vraj" veris. A neveris na to, ze v 90% , az na vynimky, byva praveze druhy porod lepsi. A to bez ohladu na vahu dietata.
U nas kazde dalsie dieta bolo vacsie (3500, 3800, 3900). Ale porod lahsi 🙂 Nestresuj sa dopredu
Prvý 3380g a 47cm a druhý 3800g a 53cm a ešte ten rozdiel v dĺžke dieťaťa. Obaja máme pod 170cm, ja 50 a muž ledva 70kg 😂
@anonym_autor no u mna opacne, prvy syn mal 2950g, dcera 3000g a druhy syn 3100g. Dve deti po termine (kvazi skoro rovnako, lebo syn 4dni a dcera 5dni), posledny na termin presne...ono ked ti niekto napise musi i porovnatelne pisat ci sa narodili k terminu porodu tych zvysnych deti...ale vravi sa ze uz je zena kludnejsia a ak su narodene deti podobne je druhe a dalsie vacsie, lebo ten stres opada
@anonym_autor
1.porod 4640g 56cm a trval 3 hod bez EPI
2.porod 4240g 54 cm a trval 7 hod s EPI
3.porod 3800g 55cm a trval 17,5hod s EPI
Podla mna to je cisto nahodny proces 😅 pre mna je lahky porod s epiduralom bez ohladu na pocet.
U mňa napríklad to platí, prvé dieťa 2500g. Druhé 2700g a tretie 2890.
Pri prvom som mala ťažkú preeklampsiu, pri druhom a treťom to už bolo podchytené.
Ale ako vidíš, nie je to pravidlo.
@anonym_autor je to hlúposť, ani moje druhé nebolo väčšie
@anonym_autor Nie je to pravidlo. Moje druhe dieta bolo skoro o pol kila lahsie ako prve.
@anonym_autor prvé 3700 druhé 4100. Ale tretie a štvrté dieťa boli menšie ako to prvé. Takže zjavne tam nikto nič negarantuje😁
Tak vraví sa to, aj že je kratší ale druhé malo o 70g menej..🤭🤭.Ja som mala tehotenskú cukrovku tak ma doktor už na 3 deň po termíne posielal do nemocnice. Tam mi povedali že si nechávajú až na 9 deň, ale prišla doktorka, pozrela mi na brucho,pozrela koľko vážilo prvé dieťa zobrala ma na sono a povedala že už podľa toho váži 4100 a je to +- tak že radšej vyvolajú hneď. Ešte teda aj chystala personál že prvé sa narodilo za 3 a pol hodiny tak druhé pôjde hneď. Ale trvalo to 6 hodín ..mal 4300 g
Druhá dcéra bola ťažšia od prvej presne o kilo, 4610g a 3610 g.
druhorodený vážil menej, ako prvorodená
@anonym_autor
ano, druhorodeny bol o takmer 300g tazsi - ale mala som po nom 2minutove stie a porod jednoduchsi. Po prvom ma sili 40 minut, bolo to horsie ako porod. Maly vazil 3400g. Takze kludne moze byt druhy porod jednoduchsi aj s vacsim babom 🙂.
Druhý vážil menej o 100gr
Prvý 3790g
Druhá 4330g
😅🫣prirodzený pôrod
@anonym_autor ja mám druheho syna a bol o skoro pol kila ľahší ako dcéra, nemal ani 3kg.
Aj on aj dcéra su narodeni 1t pred termínom, muž ma 190cm, ja 170cm.
Takže neplatilo nič- ani že je druhý, ani chlapec, ani vyšší rodičia....
@anonym_autor
Prva dcera 3200g
Druhy syn 3190g
Obaja narodeni 39+1
Ja som mala prvé dieťa 3790 a rodila 19 hodín
Druhého 3740 a pôrod 12 hodin
Moja druha bola o 300g vacsia ale porod bol.ovela rychlejsi

Nie, druhorodeny nebol vacsi... mal 420g menej, ako mala dcera pri narodeni... porod bol 2,5h od prvej slabej kontrakcie, takze tak... nemysli na to dopredu, bude dobre.