Je vek 39 rokov pre pôrod príliš vysoký?
Ahojte mam takú netradičnú otázku 🙂 koľko ste mali rokov keď ste naposledy (je to posledné dieťa iné už nebude) rodili ... Je 39 už veľa?
@anonym_801b54 Skus si 18 babatiek do 2 rokov naraz 8 hod. Lebo to je realita casto
@kiki68 8 hodin ucitelky nerobia
Riaď sa sama sebou, ako sa na to cítiš. Tu ti každá povie, že v 50 je úplne v pohode porodiť a všetky tu vyzerajú o 10 rokov mladšie.😀
Ja posledné v 39. Bolo to najlepšie tehotenstvo, bez problémové. Super rýchly pôrod.
Nikdy by som nechcela v 39 rokoch rodiť, za mňa je to extrémne neskoro, ale to je môj pohľad, každý to môže cítiť ináč. Poznám tri ženy, čo mali deti krátko po sebe a mali po štyridsiatke.
Posledné (máme 2 deti), v 29r.Viac neplánujeme,deti som chcela mať do 30tky a aj sa nám to podarilo.
Tesne po oslave 40tky. A nebola som v pôrodnici jediná a ani najstaršia.
@anonym_1eb6c8 ja som mala lepsie porody v 35 a 40 nez moje 24 rocne kolegyne. Porod je skor o stasti, mozno o personale a nie o tom kolko mas rokov. Mozes skoncit vselijako, nikdy nevies, aj nekomplikovane moze skoncit fatalitou a naopak. Plus tiez mas faktory ako chronicke ochorenia, obezita, narkotika a alkohol,
@kiki68 nikde nehovorim o porode, porod je najlahsia cas na materstve..
@smejka987 ak este dieta nemas, pokusaj sa hoci do 40, dieta je to najkrajsie co mozes mat. Ale ak uz dieta mas, neriskuj a uzivaj si zivot. Jasne je vela zien ktore to v pohode zvladli aj s tretim dietatom v tomto veku, ale je aj vela takych kde uz nastal problem a ta pravdepodobnost s vekom rastie.
Ak sa na to citis tak preco nie, ale tak ako uz bolo povedane - hadam to najmenej je ostat tehotna a porodit. Co mna mata je mat 56-60 a zvladat nalady pubertiaka. To je to co by mna osobne odradilo od velmi neskoreho tehotenstva 40+. Tak ale poznam zase vela zien co v tej 40 tie deti maju a su nadsene a uzivaju si. Deti su zdrave, matky tiez a maju proste inu zivotnu filozofiu - take it easy a ide to.
Dcéru som porodila tesne pred 40, tehotenstvo úplne bezproblémové a pôrod rýchly a ľahký.
Co ste vy robili doteraz, keď rodite tak neskoro, ved v tom veku už babky môžete byť?
Co ste vy robili doteraz, keď rodite tak neskoro, ved v tom veku už babky môžete byť?
@anonym_0f8b5a predstavte si, ze existujú aj ľudia, ktorí môžu spraviť čokoľvek a tehotné zostanú doslova zázrakom... Nie každá je taka, ze sa o ňu len obtrie a už je tehotná...
@anonym_0f8b5a predstavte si, ze existujú aj ľudia, ktorí môžu spraviť čokoľvek a tehotné zostanú doslova zázrakom... Nie každá je taka, ze sa o ňu len obtrie a už je tehotná...
@anonym_a5bbfa presne, niekto caka roky, ja som tiez dlho nemohla mat deti, zjavne donosim iba tie od mojho muza, predosle dva vztahy som nepresla 10tt, telo ten plod znicilo. Nevieme uplne preco. Nie kazdy ma lahku cestu k dietatu. Ale 39 nie je vek, kedy sa uz neda rodit zdrave deti
@anonym_0f8b5a babky???ale to by sme museli rodit v 20tke. A ked deti maju deti nie je to idealne. Preboha v dnesnej dobe 39 rocny clovek vsak to je nic🙂
Onedlho budem rodiť 39 ročná. Veľmi sa z toho teším. Uvidíme potom aké bude dieťa a koľko energie budem mať. Teraz počas tehotenstva energia nič moc.
@anonym_76550a Ahoj celý priebeh tehotenstva si mala ( máš) pohode ,ja tiež za chvíľu 39r.no rozmýšľam ešte nad1 dieťatkom žiaľ sa nedarí
@anonym_0f8b5a napr. to, že sa nedarilo. A keď sa zadari v 39, je to dar od Boha. Ako aj v mojom prípade. Teraz sa tesime z krásnej dlhovlasej gymnazisti.
@anonym_76550a Ahoj celý priebeh tehotenstva si mala ( máš) pohode ,ja tiež za chvíľu 39r.no rozmýšľam ešte nad1 dieťatkom žiaľ sa nedarí
@ninusku37 ani nie úplne v pohode, pretože na začiatku nevoľnosti aj zvracanie, druhý trimester v pohode a teraz tretí vkuse záha kríže opuchnuté nohy. No a potom uvidíme či bude ešte jedno dieťa. Necháme to na voľný priebeh. Nie je veľká šanca na ďalšie si myslím lebo aj teraz sme si museli počkať pár mesiacov kým sa uchytilo. Držím palce nech vám to vyjde
@ninusku37 skusat co to da, mozno sa este zadari, ja som taka, ze aspon do 41-42 urcite skusat. To nie je take vek, ze by clovek bol total na srot. A ako si budete s detmi rozumiet je otazka mentalneho nastavenia, nie generacie. To je tiez take diskutabilne, lebo niekto je povedzme zadubenejsi voci dianiu okolo aj ked ma iba 25

Dievcata, ja nechcem byt zla, ale ucitelky v jasliach a skolke budu do 65 skakat 8-10 hod okolo deti kazdy den. Rozmyslam, ze ci maju v 35 dat vypoved 😂
@kiki68 presne!