Je vysoký tep dôvodom na cisársky rez?
Ahojte, dlhodobo mávam zvýšený tep aj nad 120, je to dovod na to aby bol cisársky rez pri pôrode? Hoci nie som ani len tehotna ale raz budem a tak ma to zaujima
Tak po prve,treba to riesit pred porodom,po druhe,nie je to dovod. Ale ako vravim treba uzivat lieky aj pocas tehotenstva,aby bol pod kontrolou.
No, to bude asi problem, lebo vacsinou sa uzivaju betablokatory na to a nie velmi nechcu davat v tehotenstve, ja som musela 2x vysadit. Ten pulz mi lietal potom dost, ale mne aj tlak, tak mi nasadili Dopegyt, ale ten pulz je stale vyssi a tehotenatvo prirodzene ten pulz zvysuje. Ale ak je naozaj ten pulz 120 v klude, tak lieky budes musiet brat, dieta budu viacej sledovat.
O sposobe porodu rozhodnu lekari. Velku brusnu operaciu neradi robia, ak to nie je nutne.
Ja som to mala iba v tehu a prirodzene 2x. Oba porody mi museli ku koncu vlozit nitroglycerin, lebo mi nejak bolo blbo pe srdca. Ale to tych poslednych 15 min.
Ale 120 som nemala , len tak nieco cez 96-109
ja mam vysoky tep interne vysetrenie poriadku uz len cakam vysledky krvi ale zeny maju vysoke tepy

Nemusi. Tachykardiu som mala uz 10rokov pred otehotnenim, v tehotenstve stacilo kardio vysetrenie. Rodila som 2x prirodzene