icon

Je vysoký tlak a cukrovka v tehotenstve dôvod na cisársky?

amliv28
12. jún 2016

Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem

amliv28
autor
15. jún 2016

@guizui
Aj ja mám ten istý syndróm 🙂

amliv28
autor
15. jún 2016

@guizui
o fučaní mi nič nemusíš hovorit 🙂 ja prejdem pár metrov a už fučím a som v 33tt čo budem robit ešte vyše mesiaca tak to neviem

amliv28
autor
15. jún 2016

@petka2852
Len cukor mi dnes vybehol z odberu krvi som mala rano 6,1 a po 2 hod. po najedení 5,5.Ale včera som zedla dost melonu nemohla som odolat 😒

guizui
15. jún 2016

@amliv28 drzim palce, aby ste vsetko s drobcom dotiahli do uspesneho konca 🙂

amliv28
autor
15. jún 2016

@guizui
Dakujeme podobne 😉

babatkoo
15. jún 2016

@amliv28 ja som najskor bielkovinu nemala v moči. V 36tt som lezala 10 dni v nemocke. Kazdy den som zberala moč kvoli tomu. Potom ma aj pustili domov. Vratila som sa na konci 38tt s uz aj s bielkovinou ale tiez nic hrozne. Keby ma nezacala boliet hlava tak mi maleho v ten den ani nevyberu. Pri preeklampsii ked uz su vsetky priznaky tak babo vyberaju ja som mala tu bielkovinu, vysoky tlak, opuch noh a bolest hlavy. Neboj treba sa setrit, odpocivat a mysliet pozitivne!!! 🙂 drzim palce.

petka2852
16. jún 2016

@guizui ano tak mavam 🙂 a ja to napr ani necitim ani vysoky tlak v tehotenstve som necitila ked som mala vysokycize moje telo si zrejme zvyklo alebo co ...

petka2852
16. jún 2016

@amliv28 to nevadi ten cukor nebol taky strasny ...a s melonom to nema nic spolocne

lucy56
16. jún 2016

Ja som mala po zatazovom teste extremne vysoky cukor.hodnota 12 aj vysoky tlak a rodila som par dni pred terminom sice vyvolackou ale prirodzene a cukrovku som pekne zvladala len dietou lebo mi chceli aj inzulin pichat ale to som odmietla.pri cukrovke je dolezite malo stresu vela chodze pohybu a prisna dieta a maly sa narodil s normalnou vahou a zdravy

amliv28
autor
16. jún 2016

A čo to vlastne znamená tá bielkovina v moči? Mňa posledné dni pobolieva brucho ako na menzes aj po cikani čo to môže byť?

amliv28
autor
16. jún 2016

@petka2852
Ja citim hlavne vysoký tep

amliv28
autor
16. jún 2016

@babatkoo
A gynekológ ta poslal do nemocnice kvôli tej bielkovine?

petka2852
16. jún 2016

@amliv28 no a EKG ti netocili ?? A bielkovina v moči moze a nemusi znamenat preeklampsiu ..dr na diabetologii by ti mali dat zbierat 24h moc a vysetrit ho na odpad bielkovin a podla toho zistit...sa divim ze ti to uz nerobili.

amliv28
autor
16. jún 2016

@petka2852
Vieš prečo,lebo mi povedala doktorka,že vraj nemam cukrovku aj mojej mame to povedala aj on k nej chodí,ale ona si picha inzulin.

petka2852
16. jún 2016

@amliv28 no ved to je jedno ze nemas cukrovku ale moc kvoli tym bielkovinam ti mohli dat zbierat. A tam by presne zistili ze ci hrozi rizko preeklampsie alebo nie

babatkoo
16. jún 2016

@amliv28 nie poslal ma kvoli tlaku spodnemu. Bielkovinu som u svojho gyndu mala vzdy negativnu. Presnejsie hodnoty zistili az po 24 hodinovom zbierani mocu v nemocnici na rizikovom.

ninai
18. jún 2016

@amliv28 ahojky..tak vo stvrtok mi z nicoho nic vyletel doma tlak na 160/110, pritom cely cas mi ho krasne lieky drzali na 120/85...v noci ma prijali do nemocky, zvysili davky liekov a primar v piatok poobede povedal ze ani pri tych velkych davkach liekov mi nevedia ten tlak udrzat nizsie, rozhodli sa hned v patok o 15:30h kvoli tomu tlaku robit sekciu v celkovej narkoze...a vy ako?drzite sa?hlavne si tlak sleduj a ak by vybehol, nevahaj ist do nemocky!drzim palce! 🙂

amliv28
autor
19. jún 2016

@ninai
Ahoj jej,tak ty už si mamina?Gratulujem!Celkom sa držíme tlak mávam tak 130/80,85 l,ale čo ma viac trápi je bolest podbruska niekoľkokrát za deň sú to také menstruacne nepríjemné bolesti.Neviem či sú to poslickovia,alebo čo.

amliv28
autor
19. jún 2016

@ninai
A ako babatko ste v poriadku obidvaja dúfam.

petka2852
19. jún 2016

@amliv28 myslim si, ze su to poslickovia ..ja som mavala to iste niekedy som ani krok az nemohla urobit citila som akoby menstruacne krce a brucho ako keby mi niekto nieco polozil nanho ...

petka2852
19. jún 2016

@ninai gratulujem k babatku ❤a skore zotavenie 🙂

ninai
19. jún 2016

@amliv28 dakujem 🙂 ja som sa tiez do stvrtka rana drzala, zvrhlo sa to velmi rychlo :( ale som rada, ze sme to zvladli, aj ked ta sekcia v celkovej narkoze je nic moc teda :(
Poslickov pomaly predychaj, bude dobre 👌 drzim palce!

ninai
19. jún 2016

@amliv28 babatko bolo dva dni v inkubatore, kedze sa narodila v 37tt, ale nic vazne, dali jej dve infuzky, hovela si tam kym som sa ja preberala z tej narkozy. Dnes uz ju vybrali a hned sa nacucla a pekne papkala takže vsetko uplne super

ninai
19. jún 2016

@petka2852 dakujem velmi krasne 🙂

amliv28
autor
20. jún 2016

@ninai Teším sa s tebou.

amliv28
autor
21. jún 2016

Ahojte dnes som bola v poradni som v 34+3 a gyn.ma poslal do nemocnice kde budem rodiť do rizikovej poradne koli tomu,že babo má už teraz 3360g. Tak dúfam,že všetko bude ok

ninai
21. jún 2016

@amliv28 fiiiha to veru dost 🙂 nepomylil sa s tou 3kou na zaciatku?ze to ma byt len 2360g?

amliv28
autor
21. jún 2016

@ninai
Ved to, mám trochu obavu z toho.Som zvadavá čo mi povedia.

ninai
21. jún 2016

@amliv28 daj potom vediet, budeme Vam drzat palce! Snad ide o omyl, lebo cisarsky by som ti nepriala :(

amliv28
autor
21. jún 2016

@ninai
A ako sa cítiš?Horšie cisárskym ako normálne?