Je vysoký tlak a cukrovka v tehotenstve dôvod na cisársky?
Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem
@ninai
Tak super,že ste už doma.A ako si dopadla u internistu?Ja sa cítim hrozne v tychto horúčavach.Už vizeram ako pred porodom a ešte mesiac musím vydržat.Včera sa ma jedna pani pýta vy už budete rodit asi ikaždú chvílu.A ja,že nie mám ešte čas.A ona nato čqakate dvojičky? 🙂 Od včera chodím do rizikovej poradne koli tej cukrovke a tlaku.Tak mám radost aj mna chce poslat k internistovi o 2 týždne.A čo ti tťam robili na Internom?
@amliv28 ahoj, a ako si nakoniec rodila? Prirodzene alebo cisarakom?
rodila som prirodzene cukor bol u malej v poriadku a moj tlak bol p o 2hod. Po pôrode 140/90
dnes nie je ziaden dovod na rez,porodia vsetko vaginalne aj keby co,obcas potom musia robit akutne sekcie,ale moj dojem z tohto zdravotnictva je,ze pokial sa da,porodia vsetko vaginalne,zrejme nariadenie z eu a plus cisarsky je drahsi
Ahoj, ja som mala vysoky tlak, od 36 TT som bola kvoli tomu hospitalizovana a nakoniec museli koncom 37TT vyvolat porod, kedze slabli ozvy. Rodila som ale prirodzene a moj gynekolog ani gyn. v porodnici nikdy ani nespomenuli cisarsky. Rodila som v TT
vravim,dneska trend vaginalne vsetko,takze kludni sme vsetci

@amliv28 uz dnes je to podstatne lepsie...s prirodzenym porodom sa to nedá porovnat...prve tri dni boli utrpenie a kedze mi robili sekciu v celkovej narkoze tak som po nej strasne kaslala, myslela som, ze mi vypadnu pritom vsetky vnutornosti z brucha :D dnes mi je to smiesne, samozrejne kazda mamina to pre svoje mimino vydrzi ale dobrovolne by som si takuto sekciu nikdy nevybrala :D