Je vysoký tlak a cukrovka v tehotenstve dôvod na cisársky?
Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem
@amliv28 ja som najskor bielkovinu nemala v moči. V 36tt som lezala 10 dni v nemocke. Kazdy den som zberala moč kvoli tomu. Potom ma aj pustili domov. Vratila som sa na konci 38tt s uz aj s bielkovinou ale tiez nic hrozne. Keby ma nezacala boliet hlava tak mi maleho v ten den ani nevyberu. Pri preeklampsii ked uz su vsetky priznaky tak babo vyberaju ja som mala tu bielkovinu, vysoky tlak, opuch noh a bolest hlavy. Neboj treba sa setrit, odpocivat a mysliet pozitivne!!! 🙂 drzim palce.
Ja som mala po zatazovom teste extremne vysoky cukor.hodnota 12 aj vysoky tlak a rodila som par dni pred terminom sice vyvolackou ale prirodzene a cukrovku som pekne zvladala len dietou lebo mi chceli aj inzulin pichat ale to som odmietla.pri cukrovke je dolezite malo stresu vela chodze pohybu a prisna dieta a maly sa narodil s normalnou vahou a zdravy
A čo to vlastne znamená tá bielkovina v moči? Mňa posledné dni pobolieva brucho ako na menzes aj po cikani čo to môže byť?
@amliv28 ahojky..tak vo stvrtok mi z nicoho nic vyletel doma tlak na 160/110, pritom cely cas mi ho krasne lieky drzali na 120/85...v noci ma prijali do nemocky, zvysili davky liekov a primar v piatok poobede povedal ze ani pri tych velkych davkach liekov mi nevedia ten tlak udrzat nizsie, rozhodli sa hned v patok o 15:30h kvoli tomu tlaku robit sekciu v celkovej narkoze...a vy ako?drzite sa?hlavne si tlak sleduj a ak by vybehol, nevahaj ist do nemocky!drzim palce! 🙂
Ahojte dnes som bola v poradni som v 34+3 a gyn.ma poslal do nemocnice kde budem rodiť do rizikovej poradne koli tomu,že babo má už teraz 3360g. Tak dúfam,že všetko bude ok

@guizui
Aj ja mám ten istý syndróm 🙂