icon

Je vysoký tlak a cukrovka v tehotenstve dôvod na cisársky?

amliv28
12. jún 2016

Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem

Strana
z5
ninai
21. jún 2016

@amliv28 uz dnes je to podstatne lepsie...s prirodzenym porodom sa to nedá porovnat...prve tri dni boli utrpenie a kedze mi robili sekciu v celkovej narkoze tak som po nej strasne kaslala, myslela som, ze mi vypadnu pritom vsetky vnutornosti z brucha :D dnes mi je to smiesne, samozrejne kazda mamina to pre svoje mimino vydrzi ale dobrovolne by som si takuto sekciu nikdy nevybrala :D

amliv28
autor
24. jún 2016

@ninai
Ahoj už ste doma?

ninai
24. jún 2016

@amliv28 ahoj, tak nakoniec nas vcera pustili...pediatricka by pustila malu uz v stredu ale mna primar este chcel jeden den nechat.po prepusteni som musela hned k internistke kv.tomu tlaku nestastnemu...a vam sa ako dari v tychto horucavach?

amliv28
autor
24. jún 2016

@ninai
Tak super,že ste už doma.A ako si dopadla u internistu?Ja sa cítim hrozne v tychto horúčavach.Už vizeram ako pred porodom a ešte mesiac musím vydržat.Včera sa ma jedna pani pýta vy už budete rodit asi ikaždú chvílu.A ja,že nie mám ešte čas.A ona nato čqakate dvojičky? 🙂 Od včera chodím do rizikovej poradne koli tej cukrovke a tlaku.Tak mám radost aj mna chce poslat k internistovi o 2 týždne.A čo ti tťam robili na Internom?

amliv28
autor
24. jún 2016

@ninai
Tak to ste neboli dlho v nemocnici,tak super tak nech sa Vám darí.Klop, klop

amliv28
autor
24. jún 2016

@ninai
Včera som sa doktora pýtala aj na cisarsky povedal mi,že je ešte skoro robit záver

ninai
24. jún 2016

@amliv28 tak ja som cele teho hodila k internistovi...pravidelne mi robili ekg, brali krv a pred porodom ma este poslali na echo, aby zistili ci moje srdce zvladne celkovu anestezu...neboj, to uz do porodu dobojujete;) len sa drz a setri sa aby ten tlak nevyletel

amliv28
autor
24. jún 2016

@ninai
Horšie je,že mi puchnu nohy

amliv28
autor
26. jún 2016

@petka2852
Ahoj aj ty si brala Dopegyt na tlak v tehotenstve?

amliv28
autor
26. jún 2016

@govinda
Ahoj ake talbletky si brala v tehot. na tlak?

petka2852
26. jún 2016

@amliv28 ano brala som dopegyt ktory mi vobec nepomahal ani po zvyseni davky, nepomahali ani infuzie pomohol az porod...

amliv28
autor
26. jún 2016

@petka2852
Veď toto aj ja ho beriem 3 krát denne a nič moc a aký si mavala tlak doma,keď si ho brala?

petka2852
26. jún 2016

@amliv28 ja som ho brala v nemocnici a okolo 150/100 a vyssie

amliv28
autor
15. júl 2016

@ninai
Ahoj tak,už sme doma z porodnice narodila sa mi dcerka 6.7.16 váha 4100g meria 55cm.Včera sme prišli domov mala silnú žltačku.

amliv28
autor
15. júl 2016

@ninai
Rodila som spontalne.Dali mi vyvolávačku,lebo mi odtiekla plodova voda,ale kontrakcie sa nedostavili za 3 hod. bola malá na svete

zubrienka1
15. júl 2016

@amliv28 ahoj, a ako si nakoniec rodila? Prirodzene alebo cisarakom?

ninai
15. júl 2016

@amliv28 jeeeej, gratulujem a vela stastia prajem ;) hlavne, ze ste uz obe v piriadku!

guizui
15. júl 2016

@amliv28 jeeej aj ja gratulujem a malickej prajem vela prevela zdravicka!!!! porod prebiehal ok vzhladom na tlak a cukrovku? v ktorom tyzdni si nakoniec rodila? velmi sa tesim, ze ste obe ok.

amliv28
autor
15. júl 2016

rodila som prirodzene cukor bol u malej v poriadku a moj tlak bol p o 2hod. Po pôrode 140/90

amliv28
autor
15. júl 2016

@ninai
Aj mi bojujeme s protilatkami zhodn e skupiny

amliv28
autor
16. júl 2016

@amliv28
To iste a mala mala aj silnú zltacku bolac aj dosť dotlacena v tvaricke

sensen12
20. júl 2016

dnes nie je ziaden dovod na rez,porodia vsetko vaginalne aj keby co,obcas potom musia robit akutne sekcie,ale moj dojem z tohto zdravotnictva je,ze pokial sa da,porodia vsetko vaginalne,zrejme nariadenie z eu a plus cisarsky je drahsi

e_lenka
20. júl 2016

Ahoj, ja som mala vysoky tlak, od 36 TT som bola kvoli tomu hospitalizovana a nakoniec museli koncom 37TT vyvolat porod, kedze slabli ozvy. Rodila som ale prirodzene a moj gynekolog ani gyn. v porodnici nikdy ani nespomenuli cisarsky. Rodila som v TT

sensen12
20. júl 2016

vravim,dneska trend vaginalne vsetko,takze kludni sme vsetci

Strana
z5