icon

K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolesť?

14. nov 2024

K čomu sa dá prirovnať pôrodná bolest? Je to horšie ako bolest zuba ?

Strana
z3
sense
15. nov 2024

Inak to som tiež počula že ako menštruačné bolesti, až na to že som ich nikdy nemala a teda klobúk dolu pred ženami ktoré ich majú každý mesiac

ki__
Autor odpoveď zmazal
julajlatvar
15. nov 2024

Bože baby,že zubár je horší,alebo že menštruačné bolesti...je to naozaj strašne individuálne. Radšej by som si dala opichat všetky zuby injekciami z každej strany a potom nech vrtaju od rána do večera...
Pôrod je pre mňa niečo ako keby mi po vnútornostiach šliapal slon a pri Tom lámal kosti - to ku kontrakciam. Samotný 'vychod" dieťaťa som pociťovala ako svoju poslednú minútu života,normálne som myslela,že moje telo bude napoly roztrhnute,že exploduje a bude rozprskane po celej pôrodnej sale a že ešte sekunda tohto tlaku a som určite mŕtva...🙈🙈😂

A vieš čo? O týždeň mám termín s tretím dieťaťom a neviem,prečo si to robím....a strašne strašne sa bojím...

subartic
15. nov 2024

porodila som 6 detí , ale jedna dcéra ma neskutočne vytrápila. jedna kontrakcia za druhou , nevídanej sily . ALE nedávno som mala obličkovu koliku skrz kamene a ked som čakala na urgente mi prišlo zle z tej bolesti a museli vyjsť z ambulancie a pichli mi niečo lebo by som asi začala vrieskať. Za mňa obličková kolika absolutna topka v bolesti .

vevebono
15. nov 2024

@magic08 nesúhlasím, mala som prasknuté dve rebrá a bolelo to viac ako pôrod 🤣 najmä pri kašli, kychnuti a pri veľkej ani nehovorím 😄

jamidea
15. nov 2024

Je to najhorsia bolest, a bojim sa a lutujem moju dceru, ze to este "musi" zazit. Este ze dcera je z 3 deti len jedna 🙂. Lebo ja neviem ako to psychicky dam, ked viem, ako sa bude trapit.

zuzanaam
15. nov 2024

ja som bolesti nemala, len tlaky, kým mi do kanyly nedali umelý oxytocín (bez môjho vedomia spolu s antibiotikami). Prišla som na to keď mi hneď na to začali bolesti. Boli presne ako menštruačné (tie mávam celý život veľmi silné) a prestali v momente keď som prestala počúvať dirigovanie lekárov aby som tlačila, maximálne sa uvoľnila a dieťa bolo von na 2 kontrakcie. Rodila som presne 5 minút (+ 6 hodín kontrakcií a otvárania sa).

terry658
15. nov 2024

U mňa je to vždy prechádzka až k úplnému vysileniu a zisteniu, že ma to fakt môže zabiť. Bolesť, intenzívna,vysiľujúca. Neexistuje bolesť ku ktorej by som to prirovnala a to mám krámy extra bolestivé.
Najdôležitejšie je uvoľniť sa a ísť bolesti v ústrety.

biglovemom
15. nov 2024

🤣🤣🤣 akoby si sa chcela vy.at ale nejde to ani za boha von , ale v mnozstve za jeden mesiac tak to tlaci dole…medzitym krce ze to ledva predychavas🤣

akvi
15. nov 2024

Bolelo to, hlavne posledna hodina, to som sa ja uplne az triasla od bolesti. Tych 10 hodin predtym sa vcelku dalo vydrzat, mne to vystrelovalo viac do krizov a chrbta, ani dotknut som sa sama seba nemohla, mna akoby aj pokožka bolela... Hlavne s tou bolestou treba pracovat, poddat sa tomu, co ti telo hovori, nebranit sa jej, prijat ju ako nieco, co ta posuva k tomu, aby sa narodilo dieta. Mne bolo najhorsie, ked ma uz nutkalo tlacit a dr mi vravela, ze este nesmiem..vtedy aj ta bolest celkovo bola uz na hranici znesitelnosti, ja som uz bola v takom stave, ze ku koncu som si vravela, ze ak teraz umrem, tak ok 😅 Ono sa tomu aj hovori, ze je to mala smrt. Ale uplne najhorsie pre mna bolo nasledne sitie. To mne totiz nik nepovedal, ze to moze az tak boliet. To, ze boli porod, to som bola pripravena, ale to potom, o tom sa malokedy hovorilo.. Mne vobec nezabrali tie umrtvovacie injekcie, citila som vsetko. Nastastie som mala skvelu dr., ona mi povedala, ze mam kricat, ked mi povie, ze to tak lahsie zvladnem a tak aj bolo.. No a u mna aj komplikacie potom, mne to uz potom pripadalo, ze porod bol vlastne malina, lebo som bola pripravena. Ale to potom, na to som nebola a ma to nemilo prekvapilo..

sahel
17. nov 2024

Ja som ani nevedela, ze mam kontrakcie 🤷‍♀️ Bolest som pocitovala len v krizovej casti chrbta, ako ked mam dostat menstruaciu. Brucho ma nebolelo vobec. To, ze su to kontrakcie som zistila az vtedy, ked som sla do sprchy a bolest neprechadzala. Dokonca som sa vedela aj v pohode naranajkovat a tak ist rodit. Dala som si vsak pichnut aj epi - cisto len pre komfort, a bolest som uz potom necitila ziadnu. Iba tlaky, ze chce ist nieco von :D Takze ak mam prirovnat bolest kontrakcii k niecomu, tak urcite k menstruacnym bolestiam.

kobz
17. nov 2024

Ja som rodila 3x a paradoxne pôrod s najväčším dieťatkom bol najviac pohodový (čo sa nedá povedať o rekonvalescencii po ňom, to bolo prišerné a zašívanie ani nehovorím). Najhorší bol pôrod KP a to ti poviem, chvíľkami som myslela že fakt neprežijem. Ja som mala doslova pocit, že mi niekto láme kosti odspodu, to bolo zúfalstvo, krik, plač, strašne nerada na to spomínam. V živote som tak prišernú bolesť nezažila. Prvé kontrakcie som vracala, čo mi brucho vždy tak extrémne stiahlo, že aj žalúdok a všetko šlo von, potom som už nemala ani čo vracať. Jediné čo mi aspoň trošičku pomáhalo bola masáž krížov, ale to mi zmiernilo naozaj minimálne. Akože ani nebudem písať. Ja nie som citlivka, veď mám 3 deti, ale ten KP pôrod bol extrém. Ale tak to je asi celkovo horší pôrod. Medzi tými dvomi pôrod mi som mala ešte jeden, kde rovnako mi sťahovalo brucho, vracala som, bolo to hrozné, ale také normálne ako som si asi pôrod predstavovala.

petruldo
17. nov 2024

@deti95060810 no tak to nezažil oblickovu koliku, bolesť level 1000 a intenzita klesla iba na polovicu a potom zas 1000.

deti95060810
17. nov 2024

@petruldo prečo zrovna porovnávaš obličkovú koliku s pôrodom...
aj bolesť žlčníka, pankreasu , alebo dokonca psych. bolesť môže byť pre niekoho peklo...

xsuzannex
17. nov 2024

@deti95060810 autorka sa pýtala k comu by sme to prirovnali.. musi ratat s xy subjektivnych odovedi lebo co zena tak iny porod a ine vnimanie bolesti. Ja som nezazila oblickovu koliku tak osobne by mi toto prirovnanie nepomohlo.. cim viac bolesti (zuby, zlcnik, oblicky, porody)si clovek zazije, tym lepsie to moze k niecomu prirovnat. Pre niekoho je porod ako silnejsie kramy, pre niekoho peklo na zemi.. na tuto otazku neexistuje jednoznacna odpoved, preto tu zeny porovnavaju s tym co poznaju. Ja som si zazila vela zlcnikovych zachvatov co je pre mna po porode najintenzivnejsia bolest. Ale co ja viem, mozno prave ta oblickova kolika je horsia.. 🤷

deti95060810
17. nov 2024

ja po 4 pôrodoch chodím k zubárovi ako na výlet... minule mi brúsil zub - bez injekcie...manž. mi povedal že on to nezvládol bez inj.

lentilka209
17. nov 2024

@klementinka58 prvy to iste ani som nepipla pohodicka a druhy kontrakcia za kontrakciou ledva som predychala a dalsia a bolest ohromna teda ale asi som viac panikarila . Pri prvom som nevedela co cakat

sandrita_v
19. nov 2024

Ja som rodila prvu dcerku pred 2,5 rokmi, strasne som chcela rodit prirodzene bez epiduralky...vydrzala som bez epiduralky asi 7hodin , no potom som si to velmi rozmyslela 😃 nakoniec mi ju pichli , na porodnej sale mi pichli este aj spinalnu a prestala som citit kontrakcie, tlacila som len na zaklade doktora ako vravel , nakoniec sa porod nerozbehol ako mal a musela byt akutna sekcia. Po nej som si povedala , ze ak budem druhykrat tehotna (co som teraz v 7.mesiaci) tak spravim vsetko aby som porodila prirodzene aj bez epiduralky..kedze podla slov lekarov mi to zastavilo porod ....a na druhy den ked ma postavili, bolo to hrozne a cele dalsie mesiace ani nehovorim...dlho to trvalo kym sa rana zahojila....🙂

subartic
19. nov 2024

@petruldo presne tak obličková kolika je niečo príšerné . Neskutočné bolesti . Jediné než ma syn doslovne na chrbte doniesol na urgent na čo som myslela aby som nekričala. A to mám pôrody za sebou . Nikdy by som neverila , že niečo dokáže tak strašne bolieť a nielen keď sa ten kameň tam vzprieči a bráni odtoku moča , ale aj ked vám ide cez močovody do močového mechúra, tam sa zasekne znova, takže znova bolesti ako prasa a samotné vycikanie .. tak to je očistec.

anickaaa6aaa
19. nov 2024

čo sa mňa týka. v živote som necítila podobnú bolesť. bolo mi na zvracanie a skoro som odpadla. dávali mi kyslík. chvála Bohu to netrvalo dlho. hneď ako sa malý narodil bolesť prešla.

Strana
z3