Kedy po sekcii môžem začať nosiť sťahujúci pás?

lula555
9. jan 2021

Ahojte baby ja by som potrebovala pomoc .. chcem sa spýtať už som 4 mesiac po pôrode sekciou , neviete kedy by som mohla začať nosiť sťahujúci pás , (dúfam že som to dobre napísala 😂)..a či to vlastne pomôže ...pred pôrodom som mala krásne ploche brucho no teráz je to katastrofa ☹️ ...ale tak stalo to za to 😊..

karin_kayka
9. jan 2021

@lula555 ja som mesiac po sekcii a skusala som si dat stahujuci pas, no neviem v nom vobec fungovat, uplne mi zavadzia. Myslis ze to ma vlastne nejaky efekt? Nepomoze nam skor cvicenie napriklad?

janulka1802
9. jan 2021

@lula555 čím skor, tým lepšie, ja som hneď po príchode domov sťahovala brucho síce len plienkou, nemala som pás, ale ja som brucho stratila hneď pár dní po porode, po druhom dieťati už brucho není 100%, ale som spokojná. Určite ale treba začať
cvičiť cviky na diastázu. Samotný pás nestačí.

majamat
9. jan 2021

pas hlavne pomoze, aby sa dalej neroztahovalo. no spevnit sa musia svaly.
vhodne su cvicenia na posilnenie panvoveho dna a cvicenia, co sa robia pri diastaze. neviem ci si si testovala diastazu, ci ju mas?
no ak mas vlemi vytahanu kozu, masiruj ju, natieraj niecim co zlepsuje prekrvenie a pmaha zlepsovat pruznost, no casto sa zazraky robit nedaju a do povodneho stavu sa uz ratit nemusi.

c_est_la_vie
9. jan 2021

Ja som po sekcii pás nemohla mať. A keď mi nevadil, uz som mala skoro pôvodný obvod pása ( necelé 3 mesiace a len 1.5 cm navyše).
Ak môžem poradiť tak si kúp sťahovacie pančušky a odstrihni nohy 🙂 alebo stahovacie gaťky, ale to by si si ich musela viac kúpiť. Jemne to sťahuje a netlačí tak na jazvu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre