icon

Kedy pripraviť perinky, plachty, plienky pre bábo?

nikush4
4. dec 2009

ahojte maminy. mam malu dilemu.... vecicky do porodnice som si pripravila uz tento tyzden. vyprala som a nachystala som vsak veci len tie ktore budem potrebovat do porodnice plus par kusov oblecenia na viac. rozmyslam vsak nad tym ci je lepsie ostatne veci ako su nahradna perinka, dalsie latkove plienky, plachty do postielky a nahradne obliecky pripravit a vyprat uz teraz alebo mi na to ostane casu az po porode?? ako ste to urobili vy???

Strana
z2
spalka
5. dec 2009

Mna bavilo pripravovat tie vsetky vecicky do skrinky, prat, zehlit, obzerat 🙂. Ale my sme sa stahovali 17. aprila a rodila som 28. aprila, hahaha. Zvladli sme to, ale v tej mojej tehotenskej rozbehnutosti som kolisku pre babatko pripravovala v porodnych kontrakciach 😀.
Zavisi to aj od toho, aky je sikovny muzik. Moj vedel, ze ked pride babo bude treba vela pomoct, tak varil, nakupoval, vesal pradlo, ukladal, upratoval, myslim, ze musel zatat zuby, ale zvladol to 😀.

misicka85
5. dec 2009

U prvního dítka:
Výbavičku komplet nakoupenou jsem měla ve 20tt i s postýlkou a kočárkem. 😀
Ve 30tt jsem všechny věcičky vyprala,vyžehlila a naskládala do komody, dokoupila všechny potřebné věci v lékárně (kosmetika, věci do porodnice,...)
Od 34tt jsem měla nabalenou tašku (měla jsem 3,jednu k porodu, druhou na šestinedělí a třetí na cestu domů s věcma pro mimi a oblečením pro mě).
Asi 3 dny před termínem jsem dobalila tašku - koupila jsem nějaké vody na pití a sušenky a tak.. v den porodu jsem akorát do kabelky přihodila mobil s nabíječkou a foťák 😀

Jídlo jsem doma do zásoby nevařila, manžel má ručičky takže těch 9 dní co jsem byla pryč se o sebe dokázal postarat sám a po příchodu z porodky jsme zase najela na svůj režim i s vařením...

Teď u druhého:
výbavičku mám celou po Adélce,akorát jestli to bude kluk tak dokoupím pár modrých hadříků a ty růžové s těžkým srdcem budu muset prodat 😢
Všechny věci už mám vyprané a vyžehlené, prala a žehlila jsem je průběžně jak už Adélce byly malé..
Tašku do porodky nachystám zase tak těch 6-4 týdny před termínem 😉

meusicka
5. dec 2009

ahoj, tiez odporucam vsetko vopred pripravit. jeden nikdy nevie ako sa bude po porode citit, ci nebude musiet este lezat (ja som lezala dost vela, extremne silno som zacala krvacat viac ako tyzden po pororde, az to vyzeralo na pohotovost, doma som lezala s ladovym obkladom na bruchu a modlila sa aby som nemusela spat do nemocky. v takom pripade je dobre, ak zena nema starost este aj s tym, ze nenachystala vecicky pre babo dopredu)

bereninka
5. dec 2009

Pro mimi si určitě přichystej vše už teď. Vyprat atd. Po porodě s mimčem nebudeš mít ani čas ani sílu! 😉

Věco sobě do porodnice jsem měla nachystané 3 týdny dopředu. Pro mimi tak nějak taky.

Věci pro mimi si ten den, co budeš rodit, s sebou enber. Až druhý den ať ti je přinese manžel.

kulimka
5. dec 2009

tak já měla připravené vše i když jsem rodila už ve 34tt, akorát věci do porodky ne 😀 takže když mi praskla voda byla jsem z toho v šoku, že tak brzy a ještě k tomu se musela balit 😝 manžel 200 km od domu tak to byly nervy. Když jsem byla v porodce tak se o mm a dceru starala babi, ale i tak by to zvládli sami.

sue
5. dec 2009

Joooj, ako som ja bola rada, že už môžem všetky tie pidivecičky prať a žehliť a ukladať do skrine - vyžívala som sa v tom 😵 a potom ako by som to našla 😵
tašku do pôrodnice som mala nachystanú od 35tt, kočík zabalený a nachystaný ešte skôr, autosedačku som do auta pripevnila keď sme išli do pôrodnice, lebo potom by na to isto zabudli 😝 😀

Strana
z2