Kefalohematom po vakuum extrakcii

halime
29. júl 2011

Ahojte mamicky, nenasla som tu podobnu konkretnu temu a tak moja otazka, ci malo vase babatko hrcu na hlave po vakuum extrakcnom porode? A kedy vam zmizla? Moj maly ma coskoro 3 mesiace a ma predlzenu hlavicku, akoby hrcu na pravej strane. Bojim sa pouzit slova --zdeformovanu lebku-- ale vyzera to strasne. Inak je vsetko v poriadku. Len sa s priatelom bojime ze mu to ostane. Mal velku podliatinu po porode, zmizla mu asi tak po tyzdni, ale ta hrca mu tam ostala. Doktorka aj poradkyne tuna v anglicku ma uistuju ze mu to zmizne ale nikto ma nevvie potesit ze kedy presne a ci naozaj. Jedno viem ze uz to nema take makke ako ked sme ho priviezli domov a zda sa mi ze to ma vlastne uz lebku taku tvrdziu a nie tekutiny ci podkozny tuk. Vie mi niekto napisat nieco konkretnejsie? Nemozem nic na nete najst.

jezkomanka
30. júl 2011

@halime ahoj my sme mali hrcu na pravej strane vzadu, na 2 weeks check up nam to kazali sledovat ci sa to nezvacsi, netvrdne atd ako 6tt ju prehliadal pediater a uz jej to pomaly mizlo. neviem kedy presne jej to zmizlo ale uz to nemame. Ale mne iba skusili VE 1x a ked nesla von tak isla kliestami ☹ vy to mate vpredu na hlavicke ci zozadu?

anjelicek26
30. júl 2011

@halime - nemas fotku, co by si mohla poslat mailom niektoremu pediatrovi na slovensku? Aky by na to mali nazor? Niektory su fakt ochotny, ja si takto dopisujem s nasou nemeckou lekarkou, aj ked sme momentalne tiez v anglicku. Vzdy rada poradi.

Mne osobne sa tri mesiace zda dlho. Ved predna fontanela je vtedy uz komplet uzavreta a zacina sa uzatvarat postupne aj rozostupy medzi lebecnymi svami. Viem, ze ked sa nevstreba nacas, je treba robit punkciu, ale ako co, fakt netusim.

lucula73
30. júl 2011

@halime aj moj malý mal kefalohematom,riadny,takú mal zdeformovanú hlavičku,že mi bolo do plaču...........no keď sme šli po mesiaci domov,tak už to nemal,sa mu to vstrebalo...mne sa tiež zdá tie 3 mesiace už dosť 😒

halime
autor
30. júl 2011

@jezkomanka zozadu na pravej strane