Klystír Yal a rady o ňom

dufka31
13. dec 2012

Ahojte babule! Poculi ste niektora o klistire YAL? Da sa kupit volne alebo treba dat na lekarsky predpis? Bez predpisu je drahy a s predpisom kolko? Bez problemu predpise aj obvodny lekar? Som o nom citala ze si ho mozem urobit i sama doma pred porodom a ze to pomaha priebehu porodu...pri dcerke som nemala lebo tu nerobia a tak si chcem zadovazit sama...Poradite mi prosim vas? A ake mate s nim skusenosti? Pomaha? Aj vyprazdnit aj s porodom? Dakujem za rady a prajem vsetko dobre!!!

maminalenka
13. dec 2012

dufka@31 Mne ho predpisali na gastro, ked som mala problem ist na velku ku koncu tehotenstva, myslim, ze som doplacala okolo 5eur, ale to sa neda porovnat s klystirom co mi dali v porodnici pred porodom, to slo zo mna asi aj to, co som zjedla pred rokom, vsetko.A po tomto sa porod ozaj rozbehol. Ja by som skor odporucila klystir co robia pred porodom priamo v nemocnici.

maminalenka
13. dec 2012

@dufka31 poplietla som meno

danusa79
27. jan 2013

@dufka31 ja som si kupila YAL pri prvom porode (vtedy bol volnopredajny). Jednak ho sestricka videla asi prvykrat v zivote, treba ho pretrepat - co ona neurobila, neviem ci len kvoli tomu, ale mne teda velmi nezaucinkoval a na porodnom stole to aj tak dopadlo.. :/ Pri druhom som sa pytala jednej lekarky a povedala mi, ze YAL je skor na domace pouzitie, problemy s vyprazdnovanim a pod., ze by urcite odporucala klasicky klystir. Fakt ale je, ze ja mna noc pred porodom medzi kontrakciami tak poprehanalo, ze som ziaden nepotrebovala... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre