icon

Klystír pred pôrodom: Rady a skúsenosti mamičiek

5. mar 2024

Ahojte mamičky,
Mám dve otázky :D
1. bola som presvedčená že ho chcem, - že odmietnem čípky, ktoré sa bojím že ma dostatočne nevyprázdnia..
no čítala som nejaké články, že klystír poškodzuje črevnú mikroflóru.. aký máte na to názor ?
2. môžem si dať doma čípok / klyzmu, a potom v pôrodnici ešte klystír?

angeli121212
•
5. mar 2024

Mala som len klystír v pôrodnici a nezaznamenala som na sebe z neho žiadne problémy

len_nig
•
5. mar 2024

1. Osobne si nemyslím, možno keby sa to praktizuje veľmi často
2. Môžeš, aké je to zbytočné keď si dáš následne klystír

diewcatqoo
•
5. mar 2024

Za mna je klystir pred porodom zbytocne demonizovany. Ja osobne som bola zan rada, konecne som sa mohla poriadne vytoto.. cele tehotenstvo som s tym mala problem.
Ak si to urobis doma a aj sa doma vyprazdnis, tak druhykrat v nemocnici je to zbytocne. Otazne je, ci ked sa ti zacne rozbiehat porod a budes potom cakat doma, kym sa nevytoto, ci potom nebudes v strese z toho, ze nestihnes do porodnice. Za mna teda radsej v nemocnici, v bezpecnom prostredi. A to pisem ako clovek, co si taketo poteby nosi domov a nevykonava ich na "cudzich" zachodoch 🙂

domka222
•
5. mar 2024

1. Musela by si ho dávať často ,myslím že jednorázová záležitosť neuškodí
2. Klystir ťa prečistí dostatočne
Mne nestihli dať ani raz 😀

len_nig
•
5. mar 2024

@diewcatqoo za mňa to bolo tiež náhodou super 😂 úplne pocit prázdna

anavixy
•
5. mar 2024

Daj si doma mikroklyzmu 🙂 podla mna je zbytocne davat si to aj to.. klystir za mna bol v pohode, az na to ze udrzat to xy minut a este s kontrakciami akoze fakt neviem ako 😂 takze ten “stres” z toho ze sa nevyprazdnim dostatocne tam bol aj tak… mne ho teda robila kolegyna starsia osetrovatelka a ona vravela ze ona by si to nedala, ale okrem toho ze to bolo trapne asi ako kazdej zene to nebolo nic strasne 😄 no a ak mas problematicke travenie si kludne nasad probiotika a mikroflora bude zachranena

ivangeline
•
5. mar 2024

4 porody... 1x klystir.. Nic mi nesravil s travenim ale tiez ani nepomohol. ;D Dlhie len trvalo,pokym sa creva rozhybali. Ked som ho nemala,porodila som v pohode,rychlo,bez inych vyluckov. ;D

kiki68
•
6. mar 2024

Je mozne, ze nic nedostanes v porodnici. Musi byt na to cas. Ja som nedostala. Popravde ani ma to nezaujimalo v tych kontrakciach. A 2x je to zbytocne robit

autor
•
6. mar 2024

Ďakujem ! a stala sa vám pri pôrode nehoda ? aj po klistíre ?

domka222
•
6. mar 2024

Aj keby sa stala nehoda. Bude to to posledné, čo ťa bude v tej chvíli trápiť. Vôbec by som si z toho hlavu nerobila

vevebono
•
6. mar 2024

Pri prvých dvoch mi robili, pri tretej ma sestrička vysmiala, že to sa už nerobí.

anavixy
•
6. mar 2024

Nehody sa stavaju, po klystire malokedy, ale stavaju. Casto zena o tom ani nevie, lebo ma pocit ze kaka aj ked nekaka.. a ked sa stane, lekar (alebo PA, podla toho kto je pri porode) to utrie a nikto nic nekomentuje. Je to normalna vec.

petra92
•
6. mar 2024

Ja som mala pri prvých dvoch pôrodoch klistir, proste oznámili mi, že ho dajú a hotovo, nikto sa nič nepýtal, bola som rada, keďže som mala problém počas tehotenstva aspoň raz za 3 dni ísť na 🚽, teraz pri treťom nikto nič, žiadny klistir sa nespomenul a porodila som úplne v pohode, bez nehody, tiež som sa toho bála 😁

maryetta
•
6. mar 2024

Mala som 3x klystir. Raz nestihli. A raz aj napriek klystiru isla aj dalsia mensia nehoda.