Koľko dní po termíne musí mamička povinne nastúpiť do pôrodnice?
Ja konkrétne mám len jeden termín, a to podľa ultrazvuku. Kedy ste museli ísť na vyvolávanie, keď sa dieťatku nechcelo von? Ďakujem za odpovede.
Baby ja prenašam dva dni.. Nemože sa niečo stat babetku??? Bojím sa.. Poslíčkou mavam ale voda mi furt neodtiekla a malí sa malo hýbe..
Kazda porodnica to ma inak, musis sa informovat v tebou vybranej.
Niektore velmi na to tlacia a uz za par minimlane hospitalizuju a potom bud este trosku cakaju alebo kratko nato vyvolavaju. Ine dovoluju dlhsie.
Aj pristup mamin je rozny, su take co to chcu mat rychlo za sebou a privitaju vyvolanie, ine su radsej nech sa caka na prirodu.
Ja som rodila v BS a prve som prenasala 2 tyzdne po termine, chodila som na sledovanie prietokov, ale kedze vsetko bolo OK, netlacili do vyvolavania. Na 15ty den (! velmi im tymto dakujem, inde by tak dlho necakali) sa maly narodil sam od seba, svojim tempom...a vsetko bolo OK.
Tym nevravim cakat donekonecna, voda s amoze zacat kazit, aj placenta prestarnut, len mam skor dojem ze tak ako vsade inde sa na to velmi hrrr aj ked by sa nemuselo, kazde babo ma svoje tempo a tie terminy neraz nie su presne.
Pre mna toto bol jeden z bodov na zaklade ktorych som si priamo porodnicu vyberala.
Termín nie je vždy vypočítaný presne na deň. Bola som teraz v nemocnici s dvoma čo prenášali, hospitalizuje sa na 6. deň po termíne.....
Dobrý deň mamičky chcem sa vás opýtať čakám chlapčeka a 6 januára som mala termín a už prešlo 4 dní a stále nič bola som u lekára a tvrdil ze ak do nedele nič tak mi dajú vyvolavacku .. je podľa vás babetkoo v bezpečí? Bojím sa aby sa nezadusil plodovou vodou .. ďakujem
V Ruzinove ked som lezala tak najneskor na 4.den po termine hospitalizovali
@jessica_123 9 mesiacov sa nezadusí a potom po 4dňoch hej? To by sa muselo veľmi nudiť...
Moja malá sa narodila 10dní po termíne, spontánne, bez vyvolávačiek. TP nemusí byť presný, žiadna nemá presne 28dňový cyklus s ovu uprostred, nikto nevie presne kedy došlo k oplodneniu. Stačí sledovať prietoky, ozvy a v prípade tiesne konať.
@jessica_123 neboj sa nic,nezadusi sa.Ja som malicku prenasala tyzden a potom mi davali vyvolavacku,ale podla mna to nie je kvoli zaduseniu.Ale 4 dni su este v pohode,mna si nechali na gynekologii v nemocnici kvoli tomu,ze som bola otvorena na 3 cm,inak by ma asi poslali domov este,takze je to podla mna ok.Ale ak to chces urychlit,je na to par trikov 😉
@jessica_123 Neboj, babätko je urcite v bezpeci a Dr.Ta urcite pozoruje, aj ozvy plodu, aj prietoky atd...Si pod dohladom, nemas sa coho bat...Vydrz cakat na prirodzeny porod...Ak je zatial vsetko v poriadku, bud v klude...Drobcekovi sa asi este nechce na svet zatial...Drzim Ti palceky, nech Ti vsetko dobre dopadne a nech mas svojho anjelika co najskor v naruci...Zaroven prajem lahky a rychly porod bez komplikacii, potom si uzivaj prve momenty s drobcom, tie su nenahraditelne a prajem vam obom vela zdravicka a Teba vela mliecka 👶😇😘
Dobrý deň možno to je trosku od veci ale potrebujem poradiť mam 15 rokov mam babetko môj priateľ má 26 rokov babetko není jeho čiže není otcom babetka mame sa radi a nezáleží nám na veľkom vekovom rozdiely bývame z mojou babkou ktorej som zverená do opatery od malička ale chci by sme sa osamostatniť mohol by sa môj priateľ u sociálnej pracovníčky za mňa a za dieťa zaručiť? Ďakujem
Nie je prenasanie ako prenasanie.v dnesnej dobe maju potrebnu techniku na zistenie zrelsti plodu.ak sa plodva voda straca ahusti sa babatko je polohou ze moze byt zaseknute atd co zisti sono alebo odozvy srdca treba babo vybrat.vyskoleny personal vie co a ako.nikto nechce problemy popr.ist do basy

@djamilia, ja som nepocula o moznosti prenasania, ked si prvu mala SC a teraz mas dietatko otocene KP a mas jednoznacne indikovanu znovu SC a ani by som to neriskovala, kedze babo nie je dole hlavickou otocene...vobec by som to na Tvojom mieste neriesila a isla zajtra (2.9.) do porodnice aj so zbalenou taskou a aj s manzelom...myslim, ze Ti hned spravia SC a budes mat bezpecne drobceka na svete a nebudes sa musiet trapit, co a ako bude...urcite si ber aj tasku a aj manzela a zajtra rano uvidite, co Ti Dr.povie...drzim palce na rychly priebeh SC a prajem vela zdravicka Tebe aj drobcovi...ja som mala tiez prvu SC a teraz mam drobca otoceneho hlavkou dolu, no keby sa otocil KP, tak jednoznacne by mi nedovolili ist rodit prirodzene...robi sa to len pri prvorodickach, ze ich skusaju rodit prirodzene, ak je dieta KP...u druhorodiciek je to hazard so zivotom matky a aj dietata, takze automaticky robia SC...drz sa...🙂