icon

Koľko hodín ste rodili?

30. dec 2021

Ahojte, koľko hodín ste rodili ako prvorodičky? 🙂 boli ste pripravené na takú bolesť? Mňa to totálne zaskočilo, dali mi oxytocín a myslela som že tie bolesti neprežijem…

Strana
z3
4stanka4
30. dec 2021

@jaskolka kontrakcie ako tu pisu baby ako take nie. Ked mi prepichli vodu tak som uz vlastne tlacila, to bolelo-tak to boli kontrakcie? Ja som ako dilino, strasne som bola zvedava ako porod vyzera a v konecnom dosledku netusim.
@bagre ja som ani ten tlak nemala, naozaj keby som nezacala krvacat tak ani nejdem nikam lebo som nic necitila. Jedine stastie ze sme sli do Ziliny co mame ani nie 10 min lebo povodne som chcela ist do MT a to by som asi porodila niekde na pol ceste

denda007
30. dec 2021

20 hodín kontrakcie každých 5 minút

jaskolka
30. dec 2021

@4stanka4 ono ide o to ze mnoho ľudí si predstavuje začiatok pôrodu, teda kontrakcie, ako že musí začať silná bolesť, tlak, dokonca ako z filmu (mali sme aj také pacientky, čo čakali, kým to začne bolieť, že budú musieť kričať, ako v akejsi tekenovele kde hrdinka jacala ako na lesy 😁) a boli prekvapene, že takmer ich to nebolelo.Potom si uvedomili, že pár hodín sa cítili tak inak, čosi sa dialo, trosku pichlo, trosku ťahalo, ale ony to nevnímali.Práve to boli tie kontrakcie. ☺️
Je to veľmi individuálne. To ze žena cíti len slabý tlak, alebo zovretie v bruchu, a ani ne pripisuje tomu nič, kľudne už môže byť práve "prvá kontrakcia". Poznám mamičku, ktorá doma varila obed, medzi rečou prehodila, že už asi rodí, lebo ju trosku tlači dolu. Inak vôbec nič, proste toto bolo jediné čo cítila, a o pár minút už takmer v aute tlačila, na sálu ju doviezli s hlavičkou úplne vonku. Jednoducho niektorá žena má príšerne bolesti, stovky kontrakcii, ktoré sú doslova jedna za druhou a iná ma jednu, dve ktoré komplet pripravia telo na pôrod a tlačenie

x_mery_x
30. dec 2021

26,5h

sorciera24
30. dec 2021

@jaskolka no neviem, lebo mne na pásoch vzdy namerali kontrakcie cca. 2 tyzdne pred porodom (pri oboch).....a porodila som az o 2 tyzdne.....tak asi som 2 tyzdne nerodila, nie? (inak ja som tieto kontrakcie necitila....lekar vzdy hocvoril, ved vy mate kontrakcie, nic necitite? ani tvrdnutie brucha? ....a ja že nic.......ale zaznamenane pristrojom boli...)

jaskolka
30. dec 2021

@sorciera24 áno, môžu to byť aj takzvané cvičné kontrakcie, sú ale nepravidelne, prístroj ich zaznamená, na to sa aj robí to vyšetrenie,aj dva mesiace pred pôrodom sa môžu objaviť. Ale to neznamená, že žena začína dva mesiace rodiť.
Keby boli pravidelne, opakujúce sa, a menil by sa aj pulz dieťaťa, tipujem, že domov by ta už ani nepustili, pretože to by uz reálne znacilo začiatok pôrodu.

sorciera24
30. dec 2021

@jaskolka vzdy ma po nich pozreli, ci sa neotvoaram, ale , kazali mi chodit kazde 3 dni na pasy a namerali ich vzdy..... az ked mi odisla voda, som ostala v nemocke

michaela789
30. dec 2021

@sorciera24 až keď ťa kontrakcie začnú naozaj otvárať sa začína pôrod - aspoň tak mi povedala doktorka, čo ma odrodila. Ak si mala kontrakcie 2 týždne pred pôrodom, mohla si mať, ale asi sa dole nič nedialo takže o pôrod nešlo. To aj mne namerali na pásoch už skôr ale gynekológ ma pozrel a dole zavreté všetko, tak neriešil.

jaskolka
30. dec 2021

@sorciera24 presne tak. Práve kvôli nim ta chceli sledovať, aby nebolo ohrozené dieťa,keby už to boli tie "skutočne" a bolo by treba napríklad urobiť akútnu sekciu(keby ze sa neotvaras napriek nim)

kozova87
30. dec 2021

3 hodiny

sorciera24
30. dec 2021

@jaskolka
@michaela789 mne je jasne, že o porod neslo, ja len, že kontrakcie boli.....inak ja som aj po odteceni plodovej vody bola zavreta, resp. na pol cm otvorena..... to ma skor zaujimalo, ze odkedy by som akze ten porod mala ratat....fakt neviem, ja ratam od odtoku plod. vody.....lebo neviem, kt. kontrakcia uz bola skutocna a kt. nie:D

jaskolka
30. dec 2021

@sorciera24 reálne kontrakcie boli tie, po akých si sa už začala otvárať. Je možné, že začali az po odteceni plodovej vody.
Ide o to, že veľa ženám voda neodtecie sama, až v nemocnici, ale kontrakcie pociťujú už pred tým. Preto sa reálne nimi začína pôrod. Obvykle aj odtok vody je zapricineny stahom, ktorý zatlači dieťa, aby ono svojim telom pretrhlo plodovy obal a voda začne vytekat. Samozrejme, že nejde o tie "cvičné" ale o skutočne, ktoré začínajú pôsobiť na krcek maternice a postupne vypudzuju plod. A každá žena ich môže cítiť inak. Alebo aj necítiť, len ako tlak, napnutie, pichanie a podobne.

4stanka4
30. dec 2021

@jaskolka dakujem za objasnenie. Ja som stale bola v tom ze si to komplet "vyzeriem" lebo ja zle znasam bolest ale uprimne som sa na porod velmi tesila a naozaj som bola zvedava ako to bude prebiehat. preto ma velmi milo prekvapilo ze to bolo fakt take brutalne rychle, v podstate bezbolestne a celkovo som bola hned v super kondicii.

3petka
30. dec 2021

@cyberk no veď to je problém väčšiny žien pochopiť to… ale hlavne že sa môžu dohadovať ktorá to mala ťažšie a mala dlhší pôrod….

srnka90
30. dec 2021

2 hodiny od prvej kontrakcie.
Bola to rychlovka.

princess59
30. dec 2021

O 18 sme šli do pôrodnice, aj to iba preto že muž naliehal...ja som bola presvedčená že isto ešte nerodim (bolesti som mala minimálne ale boli pravidelné) cca o 19 má dali na pásy ( už to boli väčšie bolesti ale stále som si nebola istá či je to ten pôrod ) 19:50 mi pichli vodu ( už som vedela že rodim) a 20:30 sa malá narodila ( cca posledných 5 kontrakcií bol des, ale inak to bolo OK)

floren
30. dec 2021

šesť dní

nikushik12345
2. jan 2022

Prenášala som 8 dni . Napokon mi 15.1.2019 o 8.00 dali vyvolavacku oxitocin ešte že existuje epiduralka a Kubko sa narodil 15.24 takže 7 hodín a 24 minut

Strana
z3