Koľko peňazí ste dali doktorovi za pôrod?
Mali ste oficiálne zazmluvneného doktora?
Sú tu aj také, aj také názory. Situácia na SR nie je ideálna, jedno možno však stojí za zamyslenie, že pôrodník nemá zodpovednosť len za 1 život, ale min. za 2. Mentalita na SR je stále-stááále v tomto rovnaká ako to bolo kedysi. Len s tým rozdielom, že kedysi sa nosili vajíčka, koláče,....dnes sa nosia darčekové koše, príp. obálka. Nedať nič je tak trošku adrenalín 😀 Skôr človek naberie istotu, ak dá aspoň nej. všimné, ...a pár ľudí, ktorí to urobili inak, situáciu žiaľ určite nezmenia, pretože je to v nich zakorenené. S tou myšlienkou na SR sa už študuje, nie to pracuje! Zahraničie, myslím, nemôžeme absolútne brať do úvahy na porovnanie. Prečo? To je hádam každému jasné, min. neporovnateľne vyššie platy. Bola som pri lekárovi v ambulancii v UK, ambulancia bola ako obývačka v nej. paláci...Zážitok som mala pekný 😅 😀
ake peniaze? zato ze prisiel do roboty a ma odrodil? ved to je jeho praca a plati ho zdravotnictvo, nic sme nikomu nedavali
Nedala som nič odrodil ma doktor, ktorý mal práve službu. Nechápem to strkanie obálok do vrecák za niečo je vlastne ich prácou...
obe porody som mala zazmluvnene+ zaplatene + pokladnicny doklad 😎 ...ja viem,kazdy vas musi odrodit,ale byt dlhy cas v bolestiach a cakat,kto sa nad vami zlutuje je myslim trosku blbe..a nikdy neviete na akého "masiara" narazite..(cest vynimkam)...ja si myslim,ze to nie je kupovanie chleba v pekarni,ale nieco viac(obrazne povedane)..ja som bola spokojna s obidvoma porodi a aj so vsetkym okolo..nelutujem ziadne eura,co som zapaltila 😎 😎 a bolo to oficialne..ziadne uplatky a obalky vo vrecku..
nič. je to jeho práca. mne tiež nedávali rodičia peniaze do obálky, aby som učila ich deti (keď som ešte učila🙂) učila som všetky rovnako. záležalo mi na každom študentovi...
myslim, ze prave preto,aby sa nestrkali do vrecak uplatky, sa zaviedol system oficialneho zazmluvnenia lekara. Kto chce, zazmluvni si a oficialne zaplati. Kto nechce, rodi u toho, kto ma sluzbu. Hadam niekto este stale strka prachy porodnikovi do vrecka? To uz je jeho vec. V poslednej dobe som vela citala o spokojnosti mamiciek s lekarmi, ak ked ich nemali zazmluvnenych.
Zadavatelka otazky sa pyta, ci ste mali zazmluvneneho doktora. Myslim, ze doktori su si vedomi, ze je to ich praca. Zazmluvnenie je, ze chces, aby kedykolvek zacnes rodit a pocas celeho porodu bol pri tebe ten konkretny doktor. Niekto to potrebuje, niekto nie. Pre mna to bolo dolezite, aby tam bola zena a aby som jej verila a aby sme sa poznali uz predtym. Teda som si pri oboch porodoch zazmluvnila.Stalo to 300e. Ja tiez ako ucitelka budem vsetky deti brat rovnako a ucit ich rovnako, ci mi ich rodicia na konci roka podakuju, ci nie. No velmi ma potesi, ak mi na konci skolskeho roka, alebo po maturite podakuju. Je to pre mna znak, ze si svoju robotu robim dobre a ze ma zmysel.
..nie..raz to bude musieť ísť von a aj tak mi pomáhali skôr pôrodné sestry,ako doktor a nakoniec,miesto tejto zbytočnosti,som si kúpila radšej novú postieľku a perinky..
Mala som zazmluvneného a oficiálne som zaplatila, myslím, že mám práva sa rozhodnúť, kto bude pri pôrode môjho dieťaťa, či to bude človek, ku ktorému mám dôveru a poznám ho, alebo nejaké ucho, čo ťahá 24rku a chce len rýchlo preč.
Porovnávať to s kupovaním v obchode? To je trošku choré, nie? Je mi naozaj jedno, kto mi predá rožok (najradšej mám samoobslužné pokladne 🙂), ale porodiť dieťa je niečo tochu komplikovanejšie...
Príde mi to ako vyhodené peniaze dať 400 eur za prítomnosť vyvoleného lekára. Vždy má niekto službu. Alebo si myslíte, že iný lekár nemá tiež titul? Kamarátka mala pri pôrode primára a pri pôrode skoro umrela a ja som rodila dva krát a lekárov som mala uzasnych. Poďakovala som sa a vybavené. Kebyze rodim tretí krát, opäť by som si nikoho nezazmluvnila.
flasu metaxy.... ziadne peniaze
asi poniektore damy nevedia citat, ale mali by si precitat aj znenie otazky, nie iba nazov temy.... potom by ich odpovede boli asi ine, pretoze zakladatelka temy nepise o uplatku pre lekara ktory ju v sluzbe odrodi, ale o zazmluvnenosti lekara, kotreho ona chce mat pri porode.... fakt sliepky, jedna lepsia ako druha.... kazda nemocnica ma oficialny cennik zazmluvnenosti lekara pri porode, takze netusim o akych uplatkoch tu pisete poniektore, dobre raaaaaaaaaaaaaaaaaano treba vypit este asi jednu kavu na zobudenie..... 😠
@miry22 ano, mala som zazmluvneneho lekara podla platneho cennika v ruzinovskej nemocnici v roku 2008.
Nič, veď má plat, treba byť proti korupcii v zdravotníctve. Rodila som trikrát bez úplatku a všetko bolo o.k.
nic, aj ked som mala dohodnuteho porodnika. jednak tieto veci nepraktizujem a jednak by ma asi s obalkou vysmaril von. ale napriek tomu, ze upplatky ani dakovne nemam v laske, som sa mu chcela nejak odvdacit, a napadli ma aj peniaze, vzhladom k tomu ze som vedela, ze nepije, sladke neje a kavu nepije.moj porod nebol najlepsi, tak som bola rada, ze tam mam prave jeho, zvladli sme to dobre.
na margo toho, ze je jedno kto ma porodi....ked staviate dom, tiez si nezoberete tehly zo smetiska, a nepozbierate z ulice tim bezdomovcov, nech vam postavia dom, ale hladate tu najlepsiu firmu, ktorej verite, ze ten dom neodflaknu. 98 percent pri porode robi matka, ale ked sa v 2 percentach nieco zacne srat, vtedy si prajete mat pri sebe skuseneho odbornika. myslim ze zeny, ktore si niekoho zazmluvnili, mysleli prave na tieto 2 percenta. a kto si neoficialne zazmluvnil, lebo je to lacnejsie dat len porodnikovi ako oficialne nemocnici, to je uz chyba v celom nasom zdravotnictve...vid prispevky od metiek, ktore rodili v zahranici, tam uplatky nie su v mode, z viacerych dovodov...
Nič. On to za teba neporodí. 🙂
nič, aj mňa rodil ten čo mal službu, tri pôrody a žiadne peniaze doktorovi. naposledy pri dcérke - v celku bolo všetko v poriadku len sestričky boli neskutočné! neosobné, ponáhlali sa, žiadny kontakt s dieťaťom - ale to už je do inej témy.
Upozorňujem, že tu riešite trestný čin 😉
Veru vacsina tu nepochopila aky je rozdiel medzi oficialnym zazmluvnenim, kedy si vyberiete lekara ak mate prioritu a chcete zarucit ze pri vas bude ten jeden konkretny ze ho zavolaju aj keby prave nemal sluzbu o pol noci z domu, zaplatite za to podla oficialneho cenniku, a medzi neoficialnym uplatkom.
Ja som jeden raz nemala zazmluvneneho, druhy hej, chcela som primara v BS, nakolko som s nim mala prediskutovany plan a slubil mi ustupky smerom k prirodzenosti, ktorym by asi ostatni neboli nakloneni aj napriek tomu ze mi ich podpisal v porodnom plane, ale vedela som ze ti druhi sa vacsinou boja, pri urcitych situaciach nemaju tak pevne nervy ako on. Ja som chcela mat istotu ze poznam osobne - teda za tych par poradni sme toho vydiskutuvali pomerne dost - cloveka ktory bude pri mne v tak dolezitej chvili, vedela som ake ma nazory a praktiky pri prip. problemoch, ake osobne vyzarovanie. Cennik bol este z r.2007 a nepamatam si to presne, ale urcite to bolo menej nez 100E, snad dokonca polovica a v tej cene bol lekar a aj konkretna PA ak ste si chceli vybrat, ja ano.
Mala som ale velke stastie, napriek tomu ze som rodila v noci, mal uplne nahodou vtedy prave on sluzbu. Takze nakoniec som neplatila nic, aj ked zmluva bola spisana, ale ked je aj tak v sluzbe, nevztahovalo sa to na to.
Ja som si chcela zazmluvnit porodnika - islo o moj prvy porod a dcerka bola KP - zial doktor, ktoreho som si vybrala mal v termine mojho porodu naplanovanu dovolenku 😒 dcerka sa nakoniec narodila uz v 37 tt a zvladla som to aj bez zazmluvneneho porodnika, a to napriek tomu, ze som dcerku rodila prirodzene a bola KP + usetrila som 230 Eur 😀 Dcerka je zdrava a porod bol v pohode - podla mna kazdy doktor sa o Teba pri porode postara rovnako, ci uz zaplateny alebo nie - rozdiel je v poporodnej starostlivosti - castejsie navstevy.
pri prvej dostal dr. 100eur a pri synovi 50eur,je pravda ze su to cierne peniaze ale v dnesnej dobe je to zial tak ze ked nedate nic tak o vas nezakopnu...a spravanie horsie ako ku cigankam
nemala som zazmluvneneho a nic som nedala....potom sa stava ze bud ti porod vyvola aby to stihol v sluzbe alebo sa na teba aj tak vykasle lebo hra prave s kamaratom tenis....uplatky su trestne a po dalsie pacienti si takto rozmaznavaju lekarov uplatkami sami....
zazmluvneneho doktora som nemala, podla mna sa to da zvladnut aj bez toho.....
Ja som zazmluvneneho lekára nemala. Ani som nechcela, pri pôrode som mala šťastie ns lekárov. Prestaňte sa tu urážať, napísať, že bezdomovcom dáte postaviť dom alebo firme je ako napísať, že my vo sme nemali dohodnutého lekára sme rodili pri udrzbarovi v pivnici. Každý nech robí ako uzná za vhodné.
Ani ja nič. Je pravda, že keby som si zaplatila pôrodníka, tak by sa malý narodil skôr, nenechali by ma 16 dní po termíne preťahovať a ležať v pôrodnici a čakať a čakať.....a už keď bol 16 - ty deň po, tak sa rozhodli, že teda spravia mi konečne sekciu, keď ma to stále prirodzene nechytilo....no a spravili mi ju v poslednej chvíli, malinký 4 x omotaný šnúrou, zakliesnený v pôrodných cestách, pokazená plodová voda.....tak ešte že sa mi nepridusil....Jednoducho sa na mňa vysrali a prehadzovali si ma zo smeny na smenu, až keď som im x krát vravela, že necítim pohyby, nezabrala vyvolávačka, tak až vtedy začali konať....Keby som mala zazmluvneného pôrodníka, už by som dávno kočíkovala bábo doma...no ale tak to už proste chodí.....a mám ešte tri kamarátky, ktoré rodili v rovnakej pôrodnici a tiež na ne takto kašlali.....ale poznám kopu kamarátiek, ktoré nedali žiadny úplatok a mali pôrod v pohode....a poznám aj zopár kamarátiek, ktoré dali doktorovi do gágora aj 350€ a normálne ju odrodil ako každú inú a nevšímal si ju viac.....
Nemala som ani raz zamzmluvneneho, radšej sme išli s deťmi tri krát na dovolenku 😀
Ja sa chystam zazmluvnit si doktorku normalne za 300 EUR, zmluva je s Antolskou nemocnicnou a platim nemocnici. Poplatok doktorke zdania, urcite nedostane do vrecka 300 EUR. Je do pre mna dost vysoka suma, ale kedze ide o moj prvy porod, chcem vediet, kto mi pomoze rodit.
Doktorka mi povedala, ze ak by k mojmu porodu nemohla prist, podla novej legislativy mi nemocnica 300 EUR vrati. V tom pripade ma odrodi lekar, ktory bude mat v danom case sluzbu a bude to robit standardne pre viacej zien.
Ked si zazmluvnis porodnika, mal by sa venovat iba tebe.
300 euro a bol pri mne asi 20 minut !!!
pri prvom som neplatila nic, aj ked si to doktroka medzi 4 ocami vyziadala. Nechala som to tak, ze ved ma valakto odrozi. A mala som "stastie", zrovna v den mojho porodu som vyfasovala dr., ktora odomna ziadala peniaze za porod. A ten porod tak aj dopadol. Dieta skoro neprezilo. Pri druhom porode som si zazmluvnovala, aj ked mi moj porodnik povedal, ze moze mi robit sekciu aj mlada doktorka a on bude dozerat pri nej a vtedy by ma to nic nestalo. Ja som sa rozhodla zaplatit a mat mojho porodnika. Nelutujem. Po SC som nemala ziadne problemy, pri prepusteni som sla domov vo vysokych stekloch a dnes sitie nie je ani vidiet.

Mi sme mali odložených 300€..