icon

Koľko peňazí ste dali doktorovi za pôrod?

miry22
20. jan 2014

Mali ste oficiálne zazmluvneného doktora?

Strana
z4
trogir
31. jan 2014

300 euro pred piatimi rokmi, teraz by to bolo asi viac. Ale doktor si nic nepytal, ako starsiu rodicku ma perfektne sledoval celu graviditu, pri porode bol perfektny, drzal ma nad vodou aj psychicky, dlho som rodila a mala som tych bolesti plne zuby....chcela som ist domov 😀 , ze pridem na druhy den 😀 . Takze tie peniaze som mu chcela dat. A nic dopredu, to vyslovene odmietol.....takze mesiac po porode sme prisli aj s malickou, dali si kavicku a dala som dr. honorar, ktory si fakt zasluzil.

dadda02
31. jan 2014

Ja nechapem, preco stale pretrvava zvyk podakovat sa personalu niecim hmotnym. Ste tu povacsine mlade zeny... budete k tomu viest aj svoje deti? Ze za beznu zdravotnu starostlivost je vhodne kupit darcek? Ja som sa sestrickam podakovala a zazelala vsetko dobre, podobne lekarovi. Ale aby som im nieco kupovala? Potom sa divite, ze stav zdravotnictva, pristup lekarov a sestier je taky, aky je. Vo vyspelych statoch je nieco take nemyslitelne. Na Slovensku sa korupcia, uplatky a tradicia nieco za nieco pestuje skutocne uz od plienok.

radikuk
31. jan 2014

Zazmluvneny, nezazmluvneny, tiez sa pripajam k nazoru, ze je to iba zlegalizovany uplatok. Kazdy lekar pobera plat za svoju pracu, a tato uplatkova kultura, ktora stale na Slovensku pretrvava, je dost smutna. Ja som rodila v UK, tiez som mala pri porode lekara, nakolko som mala asistovany porod, a nikto ziadne peniaze neocakaval. Moj manzel lekarovi podal ruku a uprimne podakoval, nakolko sme boli velmi spokojni s jeho pristupom a ten lekar sa este tvaril prekvapene, nakolko to povazoval za svoj bezny pracovny postup. Len tolko.

palina11
14. apr 2014

ano mate pravdu niektore ze uplacanie a pod..ale porovnavat pracu doktora s pracou predavacky je predsa smiesne!! doktori su dobri su aj zli ci uz profesionalne alebo ludsky ale niektore mate prislis silne reci typu nikdy by som neplatila ale platila by si , keby mas predchadzajucu zlu skusenost samozrejme pokial niekto nie je socialny pripad, ja mam nazor taky ze pracu lekara by som ja osobne nemohla vykonavat je to neuveritelna zodpovednost!!!neporovnatelna s inymi profesiami a tiez samozrejme aj praca ostatnych zdravot. pracovnikov a jej porovnavanie s inymi profesiami je naozam scestne a degradujuce/ano ziadna praca nie je na smiech ani podradna/ale trochu rozlisujme zodpovednosť a skusenosti...

klincek
14. apr 2014

PROSIM @admin -a O ZMENU NAZVU TEMY, inak tu o chvilu vypukne vojna 😉. zazmluvnenie nie je uplatok..

a k otazke-ano, mala som oficialnu zmluvu a stalo ma to okolo 230 eur. mala som strach a toto mi prinieslo vtedy tak potrebny pocit istoty🙂. no a pokial ide o lekara, som presvedcena o tom, ze ten moj by odviedol rovnako profesionalny vykon aj bez zmluvy - kiezby takych bolo viac.
lekara, ktory si vypyta uplatok, by som na mieste zvozila tak, ze by sa dalsieho pol roka bal povedat aj "mamicka, tlacte" 😅. a kym tato uzasna tradicia na Slovensku nevymizne, tak sa necudujme, ze sa niektori lekari a sestry rozlisuju pacientov na "dal a nedal" 😠

olivs
11. feb 2015
stastenka42
12. feb 2015

Nic.Ja len nechapem z coho su vsetci prekvapeni a pohorseni?! A kto to tych lekarov naucil? ?? Nikto iny len my sami!! A teraz sa tu idu ludia pohorsovat aki su nenazranci ked to vyplava napovrch. .hlavne ze kazdy uteka za doktorom s taskou alebo obalkou!!! Toto by sa malo riesit, ludi co davaju uplatky!! Keby nedavali bol by pokoj a kazdy by si robil svoju pracu za vyplatu. ..ved preto tam chodime, ci?

katka2365
12. feb 2015

To nieje chyba v lekároch ale v ludoch ked nechcem dať peniaze tak nedám a nie potom sa sťažujem že zobral uplatok a musela som zaplatiť. Keby ludia nedavali lekarom peniaze tak by ani nepýtali.Odo mňa ešte žiadny lekár peniaze nepýtal a keby pýtal tak ho určite vymením.

silvinka1978
12. feb 2015
Používateľ silvinka1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od silvinka1978.

ja to napíšem otvorene....naivne som si myslela, že je ich povinnosť sa postarať o každého rovnako, ale je to veľký omyl....a ja som naň veľmi kruto doplatila tým že som prišla o zdravé dieťatko len kvôli lekárom a ich totálnej ignorácii....pretože som nedala do obálky...

evittam
12. feb 2015

@silvinka1978 Najskôr napíšem, že mi je to veľmi ľúto čo sa ti stalo, ale si si 100% istá, že keby si dala aj do obálky tak sa nestane to isté?! Netreba hádzať všetkých do jedného vreca - ja som ani pri jednom pôrode do obálky nedala a bola som maximálne spokojná ako so starostlivosťou, tak aj s prístupom lekárov a s pôrodmi a dokonca vďačím lekárovi za život môjho syna. Takže len toľko, ale každý máme svoje skúsenosti. 🙂

cheerlady
12. feb 2015

Nic...mm mal nachystane vo vrecku,ale ked videl ako sa ku mne spraval,tak si to velmi rychlo rozmyslel.radsej sme ich pouzili pre maleho ako pre arogantneho "pana doktora".

miriem
12. feb 2015

Nikomu som nic nedala. Ani som neplanovala. A predstav si, ze obe deti som v pohode porodila, doktori odviedli svoju pracu- zucastnili sa na poslednych 5 minut porodu, podali mi ruku a zablahozelali. Nemala som pocit, ze ked som nikomu nic nedala,zeby sa na mna vykaslali.

monkabr
12. feb 2015

Mamicky pozor, tato tema sa riesi uz aj v mediach...
http://www.sme.sk/c/7641907/mamicky-priznavaju-...
Aby ste este nemali problemy tie, ktore ste sa tu priznali, ze ste dali uplatok...

natalym
12. feb 2015

Hej, policajti ponaháňajú takýchto ľudí, ale na vrahov a zlodejov miliónov serú.

nelinka626
12. feb 2015

Ani cent a bola maximálne spokojná

erina098
12. feb 2015

Nič a boli sme spokojní.sestry boli perfektné a doktor fajn.

lusi24
12. feb 2015

ani ja nič.. a pritom som mala doktora za ktorého ked chce baba musí zaplatiť kolo 200 na vyžiadanie.. a som plno spokojnáááááááááá kedže bol tažší porod bo som mala slabšie tlaky ale sestričky pomohly,,, a doktor povzbudzoval

mariosmykal
12. feb 2015

Ahojte. Túto diskusiu som práve zamkol, nakoľko je medializovaná o podozrení z korupcie, čomu sa má venovať prokuratúra. Zatiaľ sme o tom neboli kontaktovaní priamo políciou, no budeme sa prípadu ďalej venovať. Ďakujem za porozumenie.

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

Strana
z4