Koľko stojí cisársky rez na vlastnú žiadosť?

dominika2227
3. jún 2012

neviete prosim niekto kolko stoji cisarsky rez ked to doporuci lekar, a ked je to na vlastnu ziadost?

tilly
3. jún 2012

pokial viem, tak na vlastnu ziadost sa neda

apoloma
3. jún 2012

@dominika2227 to sa da urobit cisarsky na vlastnu ziadost? no ja by som si to nedala ani za nic!!!

kveta
3. jún 2012

@dominika2227 Slovensko je v tomto smere drbnute, oficialne Ti nik mesmie urobit cisarak na vlastnu ziadost. Skus si to vybavit neoficialne. ;)

elienka
3. jún 2012

Ak ti ho doporučí lekár, tak je to plne hradené, ale neviem či nájdeš lekára, ktorý ti ho urobí na vlastnú žiadosť - jedine že by ti to za úplatok akože doporučil.Týmto ťa samozrejme na úplatok nenavádzam

dominika2227
autor
3. jún 2012

ale kolko to stoji?

benne
3. jún 2012

@dominika2227 nemôžeš si zaplatiť cisársky na vlastnú žiadosť.. jedine, že podplatíš lekára.. a si myslím, ak to takto niekto urobil, tak to určite nebude vešať na verejné fórum 😅

kveta
3. jún 2012

@dominika2227 Oficialne naklady nemocnice na cisarak su na urovni 670 EUR plus.

eeffka
3. jún 2012

@apoloma porod je prirodzena vec,cisarak operacia ... Pokial zena nema zdravotnu indikaciu je na hlavu padnuta chciet nechat do seba dobrovolne rezat.

dominika2227
autor
3. jún 2012

ja som myslela ze sa to da ked su bolesti ale asi nie

ssslavka
3. jún 2012

ahoj, u nas zakon na vlastnu ziadost sekciu nepovoluje, ale niektore mamicky sa proste dohodnu s lekarom a zrejme mu daju nieco do obalky. Ja osobne som rodila sekciou, lebo prirodzeny porod dobre nepostupoval. Mne sa vsak rana nepekne zapalila a cele sestonedelie som s nou mala patalie. Navyse, mamicka je ovela tazsie pohyblivejsia s rozparanym bruchom ako rodicka, ktora rodila prirodzene. Totiz, po porode - ano a aj po sekcii - Ta postavia na nohy a musis sa starat o babatko. Ak sa Ti da, urcite uprednosti prirodzeny porod. Sekcia je - hoci sa nezda a sami lekari to priznavaju - narocna operacia, reze sa cez sedem vrstiev svalstva.

diusik
3. jún 2012

to takto vobec nefunguje ze na vlastnu ziadost alebo na odporucenie,skus sa popytat svojho gyn,on ti povie najlepsie,ved vsade inde su ine "zvyklosti" oficialne sa nesmie robit cisarsky "len tak" ale mne ked sa blizil termin porodu,tak sa ma sestricka pytala ci chcem normalne rodit.Takze viem ze keby som sa nejak nesmierne bala porodu,alebo by som vyslovene chcela cisarsky,tak by sa to v pohode dalo.A aj v okoli poznam zeny,ktore nechceli rodit,tak isli cisarskym.Zalezi akeho mas gyn,alebo "znamosti" a plati sa vies jak "do vacku" 😀
Inak vobec neodporucam cisarsky,ak by som mala mat dalsie dieta,tak urcite normalny porod.Podla mna jeto nezabudnutelny a najkrajsi zazitok

kveta
3. jún 2012

@ssslavka Mala som cisarak a na treti den som sa hybala rychlejsie a pohodovejsie ako bezne rodicky, takze nepausalizovala by som, ze po cisaraku je na tom zena vzdy horsie. Moj cisarak bola uplna pohodicka.. len som sa nesmela moc smiat, lebo smiech bolel. :D

rora
3. jún 2012

Jojha neviem preco si niektore myslia ze rodit cisarskym je lahoda, ze ich umrtvia, babatko krasne vyberu, oni si den-dva polezkaju, a je po vsetkom a s usmevom sa ide domov 🙄 🙄 🙄 cisarsky na vlastnu ziadost???? NIKDY 😠

tea333
3. jún 2012

@dominika2227 ked to ides robit kvoli bolesti, rovno si rozmysli ci sa ti nejake to podplacanie oplati.
Komplikacie byvaju pri prirodzenom porode, vacsina zien vsak porodi bez komplikacii a tie bolesti v pohode prezije..pre tie ustrachane je tu epidural, ktory odstrani alebo stlmi bolest a potom citis viacmenej iba tlak.
okrem toho existuju bylinky, masaze a ktovie co este.
Cisarsky je operacia - ma svoje rizika! a poviem ti, po operacii mas bolesti! baby co rodia prirodzene maju niekedy pozasivany spodok, ale po cisarovi mas rozrezane brucho - si neschopna stat a chodit prvy den, potom s velkymi tazkostami, ja osobne som mala bolesti pri kazdom pohybe, je to velka zasita rana. mnohym zenam sa zapali, ine maju problem s previsanim koze cez tu ranu neskor.
vacsina rodiciek po prirodzenom porode sa dokaze starat o deti, ja som prvych cca 26 hodin skoro nezila. bolo mi to velmi luto a keby som mohla, rodim prirodzene.

nerozumiem, ako premyslaju zeny prvorodicky co si chcu zaplatit za taku operaciu 🙄
jasne, su baby ktorym sa skomplikoval porod, maju traumu, najradsej by isli druhykrat cisarom.
ale ked si normalna a fyzicky ok, je velka sanca ze porodis uplne normalne.
oficialne sa cisarsky zaplatit neda, sme vsak v kocurkove, takze niekto uplatok prijme

monyccka
3. jún 2012

@dominika2227 ziadna vlastna ziadost neexistuje. Len na cierno uplatit lekara. Ja som rodila na sekciu - indikovanu a pri druhom urobim vsetko pre to, aby som rodila prirodzene. Tie bolesti, hojenie, zapal mocaku, atb, narkoza a vsetko s nou suvisiace.. DObrovolne by som sa na to nedala nahovorit ani nahodou.. Porod boli par hodin, sekcia par dni. Tak si to spocitaj. ;)

dominika2227
autor
3. jún 2012

dakujem vam za rady

mimzy123
3. jún 2012

@dominika2227 ja som rodila normálnym spôsobom a nikdy by som nechcela cisársky, síce to bolí, a po pôrode som bola riadne unavená, ale videla som tam aj rodičky, ktoré rodili cisárskym, no nevyzerali nadšene.... jedna s trubičkou na moč s tým, že musí jesť iba tekutú stravu, skoro sa nemohla hýbať a musela sa starať ešte aj o dieťa...
a ešte nehovorím o tom, že tú ranu nezašívajú, doktori ju len zacvaknú tzv. štipcami, takže ja v žiadnom prípade cisársky, ja som o tom pred pôrodom ani neuvažovala len som chcela, aby sa mi narodil zdravý synček

apoloma
3. jún 2012

@eeffka no ja viem prave preto som to napisala!!!

dominika2227
autor
3. jún 2012

@mimzy123 ja chcem tiez nech sa narodi zdrava a je mi jedno akym sposobom, len vobec sa neotvaram a babetko je velke

mimzy123
3. jún 2012

@dominika2227 a koľko doktor odhadol že váži?

lucia2312
3. jún 2012

ja som teda rodila prvu dcerku normalne a druhu koli polohe bola kp sekciou no ja by som si as zaplatila za to aby som mohla aj druhu rodit normalne a nie cs 🙂 mala ma pol rocka a stale to boli no kedze mala aj snuru okolo krciku tak to jasne ze by som koli jej zdraviu zvolila sekciu no keby bolo vsetko ok urcite prirodzene

kathka0022
3. jún 2012

moja kamoska robi por.asist.a som sa jej pytala presne to ze ci by urobili cs na vlastnu ziadost,co ja nechcen to bola zvedavost-tak povedala ak sa dohodnes s dr.tak ti spravi samozrejme neoficialne a ze to stoji 500-600€..oficialne ti nezrobia na vlast.z.

tea333
3. jún 2012

@dominika2227 ked je fakt velka, doktor sekciu urcite zvazi. otvaranie byt nemusi dopredu, mozno to len tak pride a ty sa otvoris za par hodin. kazdy porod je jedinecny. pravdepodobne sa ti porod prv budu snazit vyvolat.

dominika2227
autor
3. jún 2012

@mimzy123 ked som bola pred mesiacom tak mala uz 3200g, teraz ma urcite viacej a 10cm hlavicku,

mimzy123
3. jún 2012

@dominika2227 presne ako píše @tea333
ani ja som sa neotvárala, pustili ma z nemocnice domov a na druhý deň som sa vrátila, že rodím

bamarama82
3. jún 2012

ja som rodila cisarom ale ziadne stipce som nemala, normalne zasita vstrebatelnymi stehmi. mala som hadicku aj na moc aj na hnis, takze dve flase som si nosila, plus infuzky... ako nic moc, to preberanie vstavanie bolesti strasne... ale nemenila by som. epidural/spinal mi nezabral vobec takze som sla do celkovej, takze nie kazdej EPI aj zaberie. a ked je babo velke??? kamoska mala 4,2kg malu, odtrpela si to ako hovado, potrhana i ked ju nastrihli, pozasivana, problemy s mocenim... takze kazdy lekar iny nazor, niekde ta nechaju rodit za kazdu cenu normalne len aby nemusel byt cisarak , len ci to potom stoji za problemy s mocenim alebo pridusee dieta-to samozrejme hovorim o problemoch kt. vobec nemusia byt, pre vacsinu zien je porod krasny zazitok a neopakovatelny. ale neodsudzujem ak sa niekto boji. ja som sa napr ani po vyvolavacke neotvarala.

cikyta
3. jún 2012

Keď to doporučí dr.=OK , ale na vlastnú žiadosť ? (Pre boha...) ☹

domin85
3. jún 2012

Doki zvazi ci treba cisarak a neboj, ak by si sa fakt neotvarala alebo je babo privelke nevezme si na zodpovednost komplikacie. Ale cisarak na vlastnu ziadost je hovadina, uvedom si, ze ide o operaciu a akonahle sa len povie ideme rodit cisarskym je to povazovane za rizikovy porod- to uz o niecom hovori ;) Okrem vacsich strat krvi, poskodenia tkaniv vratane maternice... Vezmi si ze su dovolene max. 2 cisarske potom uz ti ziaden lekar neodporuci tehotenstvo lebo je to zakrok tak namahavy pre organy.. Jasne ked sa musi tak sa musi ale na vlastnu ziadot to nerob ;)

Prajem vela stastia, dobre to dopadne a nech je babatko zdrave ;)

gabriellka
3. jún 2012

@dominika2227 moja známa mala vybavený a platila 500 €. ale na také niečo sa zháňa lekár aspoň 2 mesiace pred pôrodom a nie týždeň po termíne. a dobrovoľne by som si ho nedala ani za nič. z prirodzeného pôrodu sa rýchlejšie zotavíš.

czechzuzanaba
3. jún 2012

Ja nevim, co se tu tak @dominika2227 zase nektere divite...ze pro boha a nevim co... Tak je v 41. tydnu, ma info, ze miminko je velke, je to prvni mimco, tak ma normalne obavy ...a chce to mit co nejdriv za sebou se stastnym koncem.
Dominiko drz se, musis si rikat, ze dlouho uz to trvat nebude a ven se to miminko proste nejak dostane 😉
Na podplaceny cisarak nemysli, zkus myslet pozitivne na normalni porod a uvidis...Nemej strach, kopa zenskych uz porodila, zvladnes to i ty! Poradne se najez, dej si vanu a snaz se trosku uvolnit 🙂 Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre