icon

Koľko stojí cisársky rez na vlastnú žiadosť?

dominika2227
3. jún 2012

neviete prosim niekto kolko stoji cisarsky rez ked to doporuci lekar, a ked je to na vlastnu ziadost?

mimzy123
3. jún 2012

@dominika2227 tak to má už dosť... nejedla si náhodou vitamíny pre tehotné, počula som, že s toho sú veľké deti, ale nemusíš sa báť v nemocnici doktor určí cisársky ak zistí, že dieťa je moc veľké

luciana157
3. jún 2012

mna nechali celu noc a den sa trapit a az vecer o pol 9 prisiel nejaky normalny doktor a vravel mi co by som povedala na cisarsky,poprosila som ho nech spravia cisarsky.dal tomu este pol hodku,nic,neotvarala som sa a potom sa tak nahanalo na salu robit cisarsky,ze som sa az zlakla ci je malinka v poriadku este.bolo mi to jedno ako budem rodit,tesila som sa na babatko a neriesila som to nejako,hlavne nech je zdrave.ale ked budem mat druhe dieta,budem chciet cisarsky.ked mas normalneho doktora a zaplatis si ho k porodu tak ti urobi sekciu.sme zeny,mame rodit deti,ale ked pocujem pripady ze zeny maju tam dolu problemy,ze ich zle zasiju,dokonca jedna musela ist tam dolu na plastiku,lebo ju moc nastrihli a zle zasili,tak dakujem.ja mam tenku jazvu,nic mi neovisa,treba po roku zacat trosku cvicit na brusko aby sa spevnilo.u nas v tt bol pripad ze jednu prvorodicku nechali dlho prenasat dvojicky a zostala na 10 dni v kome.takze doktori ....

kape
3. jún 2012

@dominika2227 - ja som bola od cca 34 tt v tom ze budem rodit cisarskym vzhladom na to ze syn bol velky , ja dost uzka a traja lekari nezavisle sa zhodli, ze je normalny porod u mna na zvazenie,ze skor sekcia, aj som s tym nastupovala tyzden pred terminom do porodnice, a na konziliu primar povedal, ze skusit rodit prirodzene ze som na hranici, Som myslela, ze tam od strachu o mna a to babo sama na tej izbe aj umriem od toho momentu som len revala, prisla moja MUDr. a len mi povedala nech sa nebojim, ze to zvladneme. Vecer sa mi spustil normalny porod a kedze vbec nepostupoval nastastie som predsa len rodila cisarskym, skusali vsetko ale maly nie a nie dole a ja som sa poriadne nehcela tiez otvorit. Jasne, ze ked ho vybrali hned tvrdili, ze neexistuje aby som ho ja porodila normalne()bol vacsi ako boli merania pred porodom), aj teraz ked sa na mna niekto pozrie a spyta sa po case na miery mojho prveho syna pri porode, tak len nasleduje vzdy otazka a to prirodzene ? A sice ten prvy den po som si myslela, ze neexistuje, aby som sa po cisarskom postavila na nohy, ale dokazala som to a na druhu noc uz som si pytala maleho aj na noc. Ja som mala dohodnutu MUDr. takze okrem spinalu, mi pri este normalnom porode dala aj EPI a tu mi chodili este dopichavat aj po porode, aby som necitila bolesti, takze som to prezila celkom v pohode. A z mojho pohladu velka nevyhoda - skoncila som na gynde a nie na sestonedeli prvych 24 hodin, maleho som teda videla az po viac ako 24 hodinach, co mi aj prvy krat dovolili prilozit na prsnik. Maly v tom case najvacsi na porodnici a mne sa nie a nie spustit mlieko. Aj to som si potom, ako sa teraz smejem, "vyplakala". Napriek tomuto neprijemnemu zazitku aj teraz sa to javi, ze to bude velke dieta a ja pevne verim, ze lekari sa tento krat u mna uz nebudu snazit tlacit ma do prirodzeneho porodu. Mam velku traumu z toho, ze ako by sme mohli dopadnut. Strasia ma pribehy, kde zeny aj po 4 rokoch od prveho cisarskeho trvala na prirodzenom porode aj ked bol velky predpoklad na cisarsky, kamoske lekar tiez povedal, ze este ze bol druhy cisarsky, napriek 3 rocnemu odstupu, ze by jej steny maternice rupli a mala mala pupocnikovu snuru okolo krku. A to sa na poslednu chvilu rozhodla si zazmluvnit ineho lekara ako mala pri prvom, lebo ten nehcel o cisarskom ani pocut a ten dalsi jej dal viac menej na vyber, co sa ona rozhodla rodit aj druhe cisarskym .
Kebyze neporodim dieta 4,3 pri mojej postave, asi tiez ani nepomyslim na cisarsky, ale takto mam z normalneho porodu velke obavy.
Drzim palce , neboj Tvoje babo ak malo pred tyzdnom 3,2 kg je uplne normalne velke, a na foto neposobis, zeby si mala pod 1,5 m vysky. Pokym lekari nehovoria o nejakych inych moznych komplikaciach, skus si dojednat EPI ak mas velke obavy z bolesti, nastuduj este co to o prirodnych veciach na pomoc pri porode a zvladnes to, zvladzolo to vela zien normalnym porodom.

31majka12
3. jún 2012

@dominika2227 ale preco a z akeho dovodu chces cisarsky?
ved to su po porode neskustocne bolesti,,,viem lebo som si ich zazila

marulka83
3. jún 2012

@dominika2227 viem,ze mas strach a citim s tebou,ked vidim,ze si uz V 41 tt, ale na tvojom mieste by som jednoznacne volila a rozhodla sa pre prirodzeny porod. Kazda zena je ina a mozno zvladnes prirodzeny uplne v pohode a az keby nastali komplikacie,vtedy by uz lekar rozhodol o cisarskom. Ja som sa tiez bala prirodzeneho velmi,no nakoniec to vsetko za tu bolest stoji,ked vidis babatko a na bolest zabudnes. Cisarsky je predsa len operacia a dlho sa zotavujes. Velmi drzim prsty a urcite daj vediet,ako to dopadlo 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
cikyta
3. jún 2012

@czechzuzanaba Ved ja beriem...ale to, že je v 41 tt, neotvára sa a bábätko má 3200 g ešte nieje dôvod na cisarsky 😒

lubkaeck
3. jún 2012

@dominika2227 no tak neviem, sono odchýlky bývajú aj 300gr, len sa neplas, dom si tam babo nepostaví a bude dobre. ja som pôrodná baba a veľmi som chcela rodiť prirodzene, avšak mne sa moc zráža krv a už 35tt som mala moc dozretu placentu, tak mi urobili zrazu sekciu v 36tt a mala som celkovu narkozu a poviem ti nes
tojí to za tu bolesť! bolo to ťažké a este ma supli na nadštandard, kde som bola úplne sama aj na malého, jediné pri vizite som dakoho videla :-P
no a po cisaraku by si dva roky nemala otehotnieť, pričom po spont. pôrode môžeš už o pol roka a ďalej - štatistický je dokázané, že "cisárske" deti majú problémy s pluckami, castejsimi chorobami dýchacích ciest -kedze sa pri pôrode nevytlaci plodova voda z pľúc tak ako pri spontannom pôrode.
v každom pripade držím palce, aby si mala z pôrodu len pozitívny zážitok a aby ste boli zdraví 😉

blue_eyes
3. jún 2012

@dominika2227 zožeň si potvrdenie od očného že máš vysoký očný tlak, alebo od psychiatra alebo od psychológa potvrdenia že máš paniký strach...a cisársky rez by Ti mali spraviť normálne, bez toho aby si ty niečo platila. Nám to tak povedali na pôrodnici, že ktorá sa bojí tak si má vybaviť tieto potvrdenia.

zuzumatel
3. jún 2012

Nech už rodíš akokoľvek,prajem Ti,aby sa bábatko narodilo v poriadku. To je priorita 🙂 Osobne si myslím,že ak sa zbytočne pred pôrodom nebudeš stresovať,krásne sa budeš otvárať a samozrejme treba spolupracovať s lekárom. 🙂 Z osobnej skúsenosti so SC nemám dobrú skúsenosť 😢 Bohu žiaľ v mojom prípade to bola jediná možnosť pôrodu - priečne uložené dvojičky v brušku,hrozilo riziko zakliesnenia. Teraz čakáme ďalšie bábo,ktoré strašne túžim spontánne porodiť,ale... otehotnela som 8m po SC,takže sa už teraz zmierujem s tým,že budem mať znovu rozrezané brucho. Predstava následnej bolesti a bezmocnosti ma ubíja,ale láska k novému životu ma zase rýchlo postaví na nohy 🙂 Držím palce...

lenka311
3. jún 2012

@dominika2227 Nebude Ťa to stáť nič, ale na Slovensku sa na vlastnú žiadosť cisárky nerobí /jedine možno cez úplatky lekárovi/ - budú sa snažiť aby si porodila prirodzenou cestou, ak to náhodou nepôjde potom Ti spravia cisársky rez... Asi sa bojíš pôrodu, preto to riešiš.. Nie je to zase až také hrozné a je omnoho lepšie aj zdravšie porodiť prirodzenou cestou, než Ťa majú ako kamoška povedala "vykuchať ao kurča 😀 😀 " - lebo takto ona vnímala cisarák, spravili jej ho až keď to nešlo prirodzenou cestou.
Zahoď obavy, sústreď sa na mimi, nie na pôrod a takúto cestu ozaj nerieš... 😉 😉 😉

zuzin78
3. jún 2012

@dominika2227 ahoj ja som prvu dcerku rodila normalne a porod bol dlhy a tazky ,druhu dcerku som rodila neplanovane cisarskym. nie je to malina ale lepsie ako trpiet cely den. ak sa bojis a mas strach tak si vybav doktora a das mu nieco do vrecka a urobi ti cisarsky....... 😀 😉 🙂 vsetko zalezi od lekara 😉

cecil36
3. jún 2012

@dominika2227 ja by som na tvojom mieste popohnala lekarov ci uz k SC alebo vyvolavacke. Nechcem strasit, ale pri mojom prvom porode tiez cakali a nakoniec to ledva mala prezila. Ale to su moje skusenosti, toto nemusi byt tvoj pripad. Ibaze ja by som bola uz ostrazitejsia. Druhy porod aj vzhladom k prvemu siel uz sekciou (+ ine indikacie). Ak mam porovnat, po SC som sa zotavila rychlejsie ako po prirodzenom.
@kape @cikyta jej babätko malo 3200g pred mesiacom, nie teraz ani pred tyzdnom. Staci len pozornejsie citat 😉

cikyta
3. jún 2012

@cecil36 Milá Cecil. Ubezpečujem ťa, že čítam pozorne 😉 To, že malo pred mesiacom 3200 môže mať kludne aj teraz ! Kedže mám s UTZ bohaté skúsenosti, garantujem ti, že odchýlky môžu byť aj do 500 g.
(Môžno už má dôvod k vyvolávačke, ale nie k SC. Kopec žien porodí v 42tt bez problémov. Aj napriek tomu, že sa neotvárali a treba im pochopitelne pomôcť.....)

cicimon
3. jún 2012

utz sa kludne moze "zmylit" a o pol kg, a aj keby mala 3,5-4 kg dieta, aj to sa da normalne porodit

zuzin78
3. jún 2012

@cikyta ja som prvu rodila tyzden po termine, a museli ju aj vyvolavat ale to je na dlho , nemam na to pekne spomienky, jedine moja dcerka je to naj z toho celeho porodu, porod druhej som si viac uzila , aj ked som isla sekciou

dominika2227
autor
3. jún 2012

@kape PRED MESIACOM TOLKO MALO

zuzin78
3. jún 2012

@dominika2227 ahoj pri mojom prrvom tehotenstve ma starili,,ze mala bude mat cez 4kg mala 3250g a zara bola o 12 dni skor narodena a podla ultrazvuku v nemocnici co doktorka urobila pri prijme mala 3090g a ked sa o par hodin narodila mala 3100g. zalezi vsetko od lekara ako urobi Ultrazvuk
pozeram ze uz si mala termin, na co cakaju lekari? kym nebude neskoro? to je u nas na Slovensku normalne.... neboj v MT ak tam budes rodit, tak pozeram ze mas v paseMT , su super lekari, da sa s nimi dohodnut,.

dominika2227
autor
3. jún 2012

@cecil36 dakujem ale ja som im to uz vravela a nechali ma tak, a uz mam cele brucho modre a povedali ze to sa mozu robit modriny lebo ze je velke

natas4
3. jún 2012

@dominika2227 aj moja mala mala mesiac pred porodom 3300 g a nakoniec sa narodila 3600 g..porodila som v 42tt, prirodzene...neboj sa, zvladnes to 😉

hajanka
3. jún 2012

suhlasim s @benne
nemozes si zaplatit cisarky rez na vlastnu ziadost, nas zakon to nepripusta, jedine ze podplatis lekara a to je trestny cin!!!!

hajanka
3. jún 2012

@blue_eyes 😲

cecil36
3. jún 2012

@cikyta ak by babätko posledny mesiac nepriberalo vobec (ani gram) tak by to uz znamenalo, ze nieco nie je ok. Moj maly za posledny mesiac pribral kilo. A ano, odchylky uzv mozu byt cca 500g. Cize jej babätko mohlo mat aj o pol kila viac aj menej.
@dominika2227 a keby si nabehla do nemocky, ze mas bolesti? Nic by s tebou nerobili? Kde budes rodit?

dominika2227
autor
3. jún 2012

@cecil36 nie povedali ze je to normalne teraz nemam uz ziadne bolesti, v martine, bola som v piatok poslali ma domov, zajtra idem zas na kontrolu

ikke
3. jún 2012

@dominika2227 prosim, prestan pisat velkymi pismenami, tazko sa to cita...

sisaha
3. jún 2012

@dominika2227 vypni si caps lock a nepis velkymi pismenami - je to proti pravidlam MK. 😉

cikyta
3. jún 2012

@cecil36 Ja nevravím, že nemá posledný mesiac priberať. Len to, že sa na UTZ netreba velmi spoliehať. Staci len pozorne citať 😉

liliandax
3. jún 2012

@dominika2227
hlavne sa neznervoznuj a mysli pozitivne. Porod sa odohrava v hlave 🙂
Ja som mala prvy planovany cisarsky, druhy spontanny a neda sa to porovnat. Aj ked som mala cisarsky na doporucenie od lekara, stal ma 200 EUR, ale cisarsky nikdy viac.

nataskataska
3. jún 2012

@dominika2227 na poziadanie sa neda.. ale vlastne co sa dnes neda ked mas peniaze?
no ale podla mna to zbytocne riesit, ved skus prirodzene a ked to nepojde.. na vyber mat uz potom aj tak nebudes a cisarsky ti urobia...

jezibosorka
3. jún 2012

v PO 200e lekarovi do vrecka a indikaciu najde 😀 ja som sa bala porodu, vybavovala som sekciu, ale nakonec som rodila prirodzene a bez epiduralu, niake trhanie a ani sitie, super porod , kedy,ze sa mam rozhodnut zase, tak zase normalne by som isla... bola som hned fit, mohla som desiet vstavat a dvihat babo, co sa s poreznym bruskom robi tazko... maly mal 3800 ga upne v pohode, krasny zazitok, ... drzim palce