Kontrakcie pri prvom pôrode

martina374
7. sep 2014

Ahojte, chcem sa spytat nakolko ide o moj prvy porod,vsade sa pise o kontrakciach a podobnych veciach,ale ako vlastne vyzeraju kontrakcie, ako ucitim ze uz ich mam a ze uz je najvyssi cas ist do porodnice a kedy zase ze este nie este je cas? Co to je, aka to je bolest alebo ako to spoznam? Vopred dakujem za rady.

ematko29
7. sep 2014

tak umna to bola bolest podobna menstruacnej.ono sa to stupnuje na zaciatku len tak jemne potom ako pri dost silnej menstruacii.zacala som si to uvedomovat,ze sa nieco deje ked sa to opakovalo kazdych 20 minut.ked sa uz blizi samotny porod teda vypudenie babetka tak sa to uz na menzes nepodoba ani z daleka ani to neviem ku comu prirovnat.ale to uz babo je hned vonku netrva to dlho.

junova
7. sep 2014

@martina374 Keď budeš mať kŕče v bruchu, ktoré ti budú vystrelovat do krížov a budú sa stupňovať, tak to sú kontrakcie. Väčšinou začínajú v noci. Pri prvom pôrode som sa zobudila okolo 23,30 na to, že som mokrá, pomaly mi odtekala podova voda. Osprchovala som sa a manžel ma odviezol do pôrodnice. Tam mi začali kontrakcie a ráno o 8,00 bola dcéra na svete. Čiže rýchly, bezproblémovy pôrod🙂 Pri synovi som sa zobudila okolo 1,30 ráno na bolesti v podbrusku. Pokúsila som sa zaspať, ale o 20 minút som sa znova zobudila na bolest v bruchu. Išla som si ľahnúť do obývačky a sledovala som, ako často prichádzajú kontrakcie. Prichádzali každých 15 minút. Celú noc som kvôli bolesti nespala, ráno o 6,00 každých 6 minút, zobudila som manžela, odviedla dcéru k svagrinej a išli sme do pôrodnice. Prišli sme okolo 6,30 a o 10,30 bol syn na svete🙂

lucymk
7. sep 2014

Kontrakcie signalizujúce pôrod musia byť v pravidelnych intervaloch. Postupne začína slna bolesť najme v krížoch, stehnách a bruška ako su bolesti pri menštruácii. Je veľmi dôležité aby si si sledovala ich pravidelnosť a zmerala ich časový interval pomocou hodiniek .Každy sme iný ,ale ja som sa vybrala do pôrodnice pri prvom dietati keď interval bol každych 5 min. To som bola otvorená iba na 1 palec a doktor ma chcel poslat domov,ale nakoniec si ma tam nechali a porodila som až po 5 hodinách. Postupne sa ti interval skracuje na 5-2 minuty a bolesti sú už neonosné a strašne bolestivé . Pôrod prichácha až v tom momente keď ťa začne tlačiť na konečnik ako keby si potrebovala na velkú potrebu.

kiki68
7. sep 2014

moja kamoska to prirovnala k silnejsej brusnej chripke. Opisala to tak,ze ako keby jej krutilo cele brucho v intervaloch a nemohla ist na velku. Ale ze nic hrozne, len nie moc prijemne. Ale kazdy to ma trosku inak, niekto bude hovorit o strasnych bolestiach, to hlavne holky,co dostali vyvolavacky a znasobilo sa to, niekomu to ide do krizov,to dalsia kamoska mala bolesti,ako keby ju seklo a menzes k tomu a niekto to ma ako brusnu chripku.

mirruska
7. sep 2014

Ja som cakala tie ukrutne bolesti ako mi to kamosky popisovali, ale ziadne neprichadzali...a ked som uz mala kontrakcie kazde 3 minuty tak sme isli uz do porodnice ale tie ozaj velke bolesti prisli az ked som si lahla na porodny stol. Od prichodu do nemocnice po narodenie synceka to uz trvalo len hodinu :D takze moja rada znie: nesustred sa na to ako ma vyzerat bolest ale na pravidelne casove intervaly ;)

miriam11
8. sep 2014

mne zacalo trpnut brucho a mierne som zacala krvacat, necitila som ziadne menstruacne bolesti, postupne sa trpnutie v nejakych rozhadzanych intervaloch zacalo menit na bolesti v bokoch, az tak, ze to bolo priam neznesitelne. Bolesti brucha som nemala, ani pravidelne intervaly medzi kontrakciami az do konca porodu, len tie priserne bolesti v krizoch a bokoch. Spoznas to urcite. Vela stastia 🙂

trish31
8. sep 2014

@martina374 tak ja som nemala kontrakcie a to ma zmylilo,ja som na ne stale cakala a stale nechodili a preto som aj prisla do nemocnice na poslednu chvilu.Mne najprv strvdlo brucho a zacala som mat taku rozpinavu bolest ako svalovicu,taku hnusnu tahavu bolest od brucha az po krize...ono sa to stupnovalo ale bolo to nepretrzite,cca po 2 hodinach som volala lekarovi a on ma hned poslal do nemocnice,ked som prisla bola som na 8 otvorena-takze necakaj na kontrakcie,mne prisli az ked mi pichli vodu,vtedy ano,vtedy som uz citila kontrakcie a vedela som kedy predychavat a kedy ako tak odpocivat

trish31
8. sep 2014

Pre mna bola najvacsia bolest predtym,ako som isla na salu,asi 30 min pred tlacenim.Potom som tu bolest uz nevnimala,to uz islo rychlo,silno tlacit a hotovo.Drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre