Kričali ste pri pôrode?
Ja áno, a kvalitne, trvalo to asi dve hodiny, tie bolesti sa nedali vydržať...Teraz mám pocit, že som zbabelec, zdravotná sestra na mna celý čas zazerala ako na blbca, a komentovala ironicky, dokedy chcem takto vrieskať, mám sa ukludniť a podobne.. som fakt jediná hysterka,??
nie. bolest bola ale aby som preto vrieskala. ved som vedela ze idem rodit a nie ze idem do wellness
baby da sa to aj bez kricania?
Da sa to 🙂 . Bolesti sice neskutocne, ale mne pomohlo spravne dychanie a masaz 🙂 .
Nie.Len som pocas porodu zakricala ze nechcem umriet 😀 inak som vydavala klasicke zvuky trpiaceho cloveka-skor som vzdychala...ale ja som kricala pri siti jak svina 😀
nam na predporodnom kurze prizvukovali aby sme pri tlaceni nekricali nakolko tych padom nemame dost vzduchu co moze ublizit babatku. Taktiez sa tym vysilis. A este co je dolezite ked tlacis mat otvorene usta a oci nakolko su "spojene" s rodiacimi organmi. Tym si vies urychlit tlacenie.
Ja som nekricala, ja som hulakala, ziapala, vrestala, vsetko dokopy :DD.... ale nie vtedy ked som uz tlacila, ale pocas kontrakcii som vrieskala jak besna.. bolo mi to trapne, lebo viem ze tam lezali aj ine baby, ale no nedalo sa inak :D
Moje jediny zvuk, ktory som vydala bol, ked ma primar nastrihol.. 😀 3 mesiace som lezala v nemocnici a chodila na pasy, ked zeny rodili a vsetci tam po nich hucali... 😨 nejak som sa nastavila, ze to dam aj bez kriku... A dala 😅 ale mozole na rukach som mala :D
Ja nie, ked boli bolesti neznesiteľné a chcelo sa mi kričať, tak som si v duchu povedala , že musím všetku energiu vložiť do tlačenia a tak.som aj urobila. Porod bol rychly , dala som všetko do tlačenia. Rodila som dvojky. Krik zbytočne vyčerpava a potom je problem vytlačiť bábätko.
ááno od radosti 🙂 🙂 🙂 ked mi ukázali malú
Ani neviem, rodila som viackrát. Pri jednom pôrode som tuším aj kričala. Nemyslím si, že keď žena kričí, nesústredí sa pri tom na tlačenie a zbytočne si tým pôrod predlžuje. Myslím si, že toto tvrdia jedine lekári a žena najlepšie vie/cíti čo má robiť, ak sa jej chce kričať, tak nech si kľudne aj zakričí.
nám na predpôrodnej príprave všetko dobre vysvetlili, treba tlačiť, nie kričať. dýchať "do brucha" počas kontrakcii, lebo potom menej bolia. takže ak je dobra priprava a pochopíš, čo máš robiť, tak to ide. ale niekedy sa možno inak nedá
Rodila som s epi...vdakabohu za nu 🙂 trvalo mi to od 03:15 do 16:15. Okolo 13:50 som si aj sama chcela sekciu spravit,no bola som od 09:30 dokonca stale na monitore a na kysliku okrem asi 5 minut co ma pustili na wc. Toto by som bez epi nedala. Ale najhorsia bola bolest krizov kvoli lezaniu v jednej polohe cely den ☹ vedla mna maminy kricali idusu,ja som.od dtrachu vypliestala oci a priserne som sa bala co ma caka :-P
ja som rodila 7 hodin a bez epi a veru som nekricala. len som sa krutila a nevedela uz jak lezat, ale nejak som nemala potrebu kricat. dalo sa to ako tak vydrzat. a uz ked som isla tlacit maleho, tak som aj chcela mierne kricat lebo vsak to jak keby som sa sla natrhnut, ale lekarka mi povedala, ze nemam kricat lebo ten tlak sa presunie do revu a nie do tlacenia dietatka. :D takze som len tak potichucky ;)
nemáš sa čoho hanbiť, hanbiť by sa mala tá sestrička... sú to ukrutné bolesti pri ktorých sa nedá byť ticho... vtedy si to tá rodička neuvedomuje, že kričí takže hlavu hore, nie si ani prvá a ani posledná 🙂 🙂 🙂
ja som moc nekričala, skôr som dosť odfukovala a prosila sestričku aby som mohla tlačiť...
ja som kricala nieco v takom zmysle,ako ked si na zachode a tlacis.. 😀 asi o nieco hlasnejisie..ale tak to telo proste vyvolalo..nebolo to kontrolovatelne..takze ak by som kricala..tak by mi to tak vyhovovalo..a sestricka by mi mohla hovorit co by chcela..horsie bolo..ked som nevedela dychat pri kontrakciach a normalne som citila,ako nevladzem..ako sa dusim 😒 mohla mi sestricka aj milion krat funiet do tvare a ukazovat ako sa dycha..keby sa to v tej bolesti aj tak vobec dalo dychat 😒 skoncilo to sekciou..maly nezostupoval..takze tesim na tento druhy co to bude..
Ja som veru nekricala. Vsetku svoju energiu som vydala na tlacenie. Kedze som rodila chora, mala som co robit aby som to s plnym nosom vobec udychala 🙂. Podla mojho nazoru sa ta bolest da predychat. Ziadnu mamicku som nepocula vrieskat. Slkor to boli len take vzdychy...
ja som kricala tak, ze mamicka co mala par dni pred porodom a sla do vedlajsej miestnosti pri sale na CTG zacala kricat tiez a nenormalne sa rozplakala,ze ona chce sekciu🙂

Kricala som jak tur, hlavne cestou do porodnice, ked som pri kontrakciach skrabala steny auta a na muza som nadavala ako pohan. Potom som dostala epi, to som bola vysmiata ako leco, ale na konci ked som tlacila malu 1,5 h som si povrieskala zas. Mne to pomohlo vypustit paru 🙂