Má otec zákonné právo byť pri pôrode?
Ahojte mam takú možno zvláštnu otázku.. Mam ako otec byť pri pôrode svojho dieťaťa i keď partnerka nechce? Samozrejme odpovede tyou je to jej rozhodnutie a podobne si môžete odpustiť. Išli sme od seba pred 2 tyzdnani a viem, ze je v nej hnev a chcela aby som tam bol.. No z trucu to teraz nechce. Skôr mi ide o to ci existuje nijaké zákonné pravo mňa ako otca ( na matrike otcovstvo priznané) dakujem za normálnu a reálnu radu.
@mogaa uz zhrhol 😂
toto čo bolo za blázna? už aj zdrhol....pán Boh ochraňuj to dieťa ak vôbec nejaké existuje 🙏🙏
Som s manzelom 15rokov. Z toho 10manzelia.
On pri prvom nechcel ku porodu. Nakoniec bola akutna sekcia. Cakal na chodbe a tak mu syna ukazali.
Pri druhom porode bol…ale popravde som z neho mala stres 😅
Pri tretom nebol-bola korona a zakaz-a pre mna to bolo uzasne.
O 2tyzdne ma caka stvrty porod-on sa sice chysta ale… ja moc nechcem. Ze ked potom nech pride za nami ale… tu bolest ktoru ja v tom momente prezivam on aj tak nevnima.
Myslis ze je to z trucu? Urobte kompromis. Teba ku porodu nie-fakt nechapem na co ked ste od seba. Ale ak mas byt vedeny ako otec nech ti da aspon vediet ze sa dieta narodilo aby si ho mohol ist pozriet.
Keby sme sa rozišli a ty by si sa mi chcel dovaliť na sálu, tak by som ťa roztrhala v zuboch.
@veronikaszabova klidek, este tu ma aj iný ucet 🙂 neviem už nick ale pisal sem tento pribeh aj z ineho.
@zuzanka.zuzu
@heleninamama čím viac tu je jeho diskusii, tým viac by som chcela poznat aj verziu jeho partnerky. Ona tiež bude pripad ale aj tak by ma zaujímal jej pohlad na vec.
nepisal tento chlap nedavno temu o tych 365 vyznaniach?
@nemam_menoo ak si co i len trochu pri zmysloch a zalezi ti na tvojom dietati nerob to. nechod tam nasilu.
totiz tvoja rusiva pritomnost moze porod znacne skomplikovat. aby si to potom nelutoval. mne tak skomplikovala porod nemiestna hlaska gynekologa a uplne som sa zasekla. bol to horor. tvoje nasilne rozhodnutie moze mat skutocne tazke nasledky. nebud sebec a nechaj to na zene ktora rodi ani netusis co vsetko mozes posrat svojou aroganciou.
@heleninamama fakt? No diky za objasnenie... 👌 tak to je fakt potom riadny magor 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@nemam_menoo urcite by som chcela pri porode svojho byvaleho....padol si na hlavu? Nie,nastastie otec nema povinnost byt pri porode a nijako sa nedomozes toho,aby si tam bol.
Ze deklaracia prav dietata 🤣 to uz je moc.
@nemam_menoo podpisal si vyhlasenie o otcovstve, OK. to ti ale nedava NIC, kym nie si zapisany v RL.
dalej - pritomnost pri porode - nie, nemozes tam byt, pokial si to zena nezela, tak, ako si moze a NEMUSI zavolat manzela, sestru, mamu ... alebo moze sa rozhodnut byt tam sama len s personalom. nie si jej manzel, nemusia ta ani informovat o jej zdravotnom stave. resp nie ze nemusia, NESMU! to uz mozme k rodiacej zene pustat kohokolvek z ulice, lebo si to zela ... ak ti da vediet, ze rodi, mozes prist pred porodnicu maximalne, navyse katualne su v mnohych pre chorobnost stopnute navstevy.
rozisli ste sa, netlac na nu, ak si otec, mozes sa svojich prav domahat po narodeni na sude. hotovo.
@nemam_menoo _ ak si žena neželá aby bol pri pôrode manžel, tak nebude. Je to jej právo.Ty ani len manželom nie si. Pri pôrode je dôležité aby bola žena v kľude a sústredila sa na pôrod a nie riešila chlapa, ktorý ju opustil, lebo on si chce natočiť pôrod proti jej vôli a hrať sa na milujúceho partnera. Keby si mal aspoň za hrsť rozumu a aspoň trochu ohľaduplnosti k nej a svojmu dieťaťu tak sa s ňou rozídeš po pôrode, resp. Aspoň. Po šestonedelí a nestresuješ ju rozchodom pred pôrodom.
Chuda jeho frajerka, alebo teda ex. Tá si s takým exotom ešte užije svoje 🤦

rodí žena , nie ty.....ona má právo sa rozhodnúť kto okrem zdravotného personálu bude pri nej....myslíš žeby jej bolo príjemné ťa tam mať, kým v bolestiach rodí vaše dieťa? čím by si jej bol oporou? otec je tam len ako podpora matky aby pôrod lahšie zvládla, nie aby sa otecko vytešoval hurá syn je už na svete.....ona rodí, s tým sa zmier, nemusí ťa tam chcieť a ani ťa tam mať.....povinnosť otca byť pri pôrode neexistuje, akýkoľvek iný zdrap papiera si srč vieš kde....ak si to matka želať nebude, na sál ťa ani nepustia....