icon

Mali ste 2 hodiny po pôrode položené na sebe bábätko?

desgaire
18. okt 2022

Baby je tu niektora co mala cele 2 hodiny nahe bábätko polozene na sebe? chcela by som sa nieco opytat dakujem 🙂

Strana
z2
klamema
18. okt 2022
minesasubu
Autor odpoveď zmazal
elviku11
18. okt 2022

@desgaire aj ja

deti95060810
18. okt 2022

áno..ale len pri jednom pôrode - pri treťom...

petamich
18. okt 2022

ano okrem tych 5 min. co siel s muzom na vazenie/meranie

mamelka
18. okt 2022

Ja alw len pri treťom, dokonca po sekcii, Mária bola nonstop pri mne. Keď ma zasivali mala som ju stále pri hlave.potom keď ma išli dávať z operacneho stola na posteľ tak bol manžel pri nej(5min) Aj keď po sekcii chodili pozerať či je krvácanie v poriadku, tlak merať atd tak Mária bola na mne. Len v pamperske, a len čo ju po pôrode utreli, neumyvali ju. Akurát keď ma išli dat potom na izbu tak mi ju obliekli ☺️a opäť dali
Najkrajšia sekcia, zážitok. Žiadne,,vy tu lezte, dieťa ide na novorodenecke,,

taga
18. okt 2022

Ano, po 27 hod prvom porode, maly sa narodil 3:39 rano a ja som ho do 5.40 mala na bruchu 🤣 bolo to krasne ale pamatam si, ako som si hovorila, ze nech uz ho pridu zobrat, lebo som doslova zaspavala, muz mi spal na bruchu, decko na bruchu, reku, zaspim, spadne mi na zem 🤣

denden77
18. okt 2022

aj ja som mala

oslo1
18. okt 2022

Ja som mala

beronsche
18. okt 2022

@mamelka ale to nebolo na Slovensku, vsak?

mirkaandrej
18. okt 2022

@desgaire hneď ako dcéra,, vyšla" mi ju dali a bola somnou prakticky nonstop, zobrali ju len odvážiť a hneď mi ju vrátili - Nemecko. Pri synovi na Svk mi ho na chvíľu dali, potom zobrali na rôzne vyšetrenia a videla som ho až na izbe,cize po nejakých 2 hodinách.

elenita
18. okt 2022

Mne tak hodinu po sekcii priniesli malu, ja som sa este nemohla hybat a nechali mi ju tam tak na hodinku, dve...nikde nikoho....a ja uz brutalna hypoglykemia, hoci mi furt tiekla glukoza...tak som sa bala, ze mi spadne...potom som sa dovolala sanitarky a ta ma ratovala 😝 Ale napriek tomu to bolo krasne, tesila som sa, ze ju pri sebe mam ❤

doriiis
18. okt 2022

Nemala a pri druhej dcere som bola vdacna za to,ze ju zobrali....bola som taka unavena,ze si ani nepamatam co sa dialo

beronsche
18. okt 2022

Aj ja som mala 🙂 hadam aj dlhsie to bolo.. bola som taka nabudena hormonmi po porode, ze som vobec necitila unavu.. potom som isla do sprchy a dieta k otcovi.. Ziadne separovanie.
Porod bol v zahranici.

bluka2
18. okt 2022

Aj ja som mala, vlastne celý čas po pôrode doma 🙂tiež som nebola unavená ani za mak, aj keď prvý pôrod začal o polnoci a skončil po 14 hodinách, ani tu ďalšiu noc sa mi nechcelo spať od radosti

mamelka
18. okt 2022

@beronsche žiaľ nie. A nechápem prečo to v zahraničí môže fungovať a na Slovensku dieťa berú ktoré patrí matke, nedajú. Ja som najstaršiu videla až poobede aj to na chvíľku a hneď ju brali preč a druhu dcéru tiež tak.

bluka2
18. okt 2022

@mamelka zas môžeš im to dieťa aj nedať, ale už to je absurdné, že o niečo normálne treba bojovať

mirkaandrej
18. okt 2022

@bluka2 no mňa sa na Svk ani nepýtali,ci môžu syna vziať a v zahranici som dcéru mala v náručí a to ešte malá pupocnikovu šnúru. Dodnes sa muž smeje, ze preto je medzi nami opičie puto, lebo nás az neskôr rozdelili 😛 ale pocit je to neopísateľný.

bluka2
18. okt 2022

@mirkaandrej ja som nikdy nebola v slovenskej pôrodnici, ale tak keby som raz musela ísť (čo sa nikdy nestane), tak si predstavujem, že základ je v tom nenechať sa nadopovat ničím a potom nepustiť z ruky, prípadne vstať a ísť si po to dieťa... Slušne, ale bez diskusie... To by bola moja stratégia
(Jasné, nehovorim o nejakom narodenom v 30. týždni alebo o takom, čo potrebuje nejaké prístroje na prežitie)

motylikova
18. okt 2022

@mamelka to je úžasné, krásne to muselo byť. Mne pri tretej sekcii dcérku ani len neukázali, hoci som sa to celý čas pýtala. Že ju umyjú a potom. A len mi na sálu zakričali miery.. videla som ju až na po sekcii na pár sekúnd na chodbe a potom na pár minút na JIS. Prvý raz počujem, že aj po sekcii to môže takto nádherne fungovať.

beronsche
18. okt 2022

@mamelka tiez nad tym vzdy rozmyslam, preco su tie slovenske porodnice take.. preco tak lipnu na zastaralych praktikach, preco z rodicky robia nemohucnu pacientku.. Vzdy je mi z toho tak smutne.. Najma, ked vidim, ako to zeny obhajuju, ten slovensky sposob.. ale rozumiem, ze casto je to sposob vysporiadania sa so skutocnostou, podvedomie nepusti, uvedomenie si by bolo bolestne..

rk123
18. okt 2022

prirodzeny bonding nie je ze ho vyberu utru odmeraju zvazia vysetria a potom ho daju mame na 2hod.
normalny bonding je ze dieta ihned ako vyjde von este s pupocnou snurou ide na hrud matky a vysetria ho na jej tele alebo az po tych 2hodinach. takze nie je bonding ako bonding

beronsche
18. okt 2022

@bluka2 toto bol moj plan, ak by som v SK porodnici skoncila.. co sa nastastie nestalo. 🙂
Ale je to zufale, ze u nas musia zeny casto bojovat o nieco, co by, aj podla najnovsich vedeckych poznatkov, malo byt uplne automaticke a bezna prax..

@rk123 presne tak.. a niekde este aj zabalene do perinky..

rk123
18. okt 2022

@beronsche presne a potom pisu zeny ved mali bonding 2hodiny az na - az na utretie, umytie, vysetrenie .. to veru bonding nie je

nikasmile
18. okt 2022

@desgaire áno aj ja

mamelka
18. okt 2022

@motylikova keď som išla do porodnice v 8.m sa ,,predstaviť,, tak mala som vyplniť moje požiadavky a tam som naoisala po 2SC skúsiť vaginálne porodiť, mat manžela pri sebe, a bábätko pri sebe. Len toto som napísala. Nevedela som ako to bude kvôli vovidu atd,ale bol pri mne stále okrem natiahnutia spinal. Musím napísať,že jeho by som tam mala radšej ako tie sestričky, ale prežila som, ked prišiel na sálu tak som povedala ,,hovor hoc co, aj spievaj, mne je to jedno len mi dačo hovor,, a tak sme sa rozprávali,ze sa za chvíľku dozvieme co budeme mat a potom ako ju vybrali tak mi ju doniesli ku hlave ,,pozrite sa co mate,, mala som ju stále pri sebe ale ako píšem keď ma dávali na posteľ tak bol pri nej manžel a aj ju prevazili pomerali, ... nelezela som na JIS ale na izbe kde mi doniesli na jedenie (normálne pečivo, čaj, ovocie) obed som mala to a večera tiež už normálne, žiadny zriedeny puding. V utorok v deň sekcii mi ešte prišli Máriu prebalit, prípadne fľašku ak trebalo dokrmit ale chodili ako ide dojcenie, či netreba pomôcť, že treba prikladať, sekcia bola doobeda 11:30 a o 18tej sa opýtala sestrička či skúsim chodit a ja,ze ano, prešla som pár krokov, potom o 19tej som poprosila, že či ss môžem osprchovať,že to potrebujem, pomohla mi vyzliecť sa, ja som sa nejak osprchovala,ona bola zatiaľ v izbe a,že keby dačo mam zakričať. Bola tam aj stolička keby si chcem sadnúť, ale vieme aké sú pohyby po sekcii😄 ja som to v sprche odstala, na druhý deň som už sama fungovala-musela som, nikto ma nenahlil,že musím neviem co spraviť, čiže som si išla pre vodu, Normálne to trvá cca 2min mne to trvalo 10min, ale snažila som sa chodiť, prebaľovat, nezatazovat sestričky, ja som mala pos sekcii problém zaspať,
Ešte ma napadlo, že cievkovali ma ked som mala už spinalku a pri prvých dvoch mi to robili ako bežnú rutinu 😬😳 naozaj tretia sekcia v Nemecku bola naj ... a od bolesti mi dali normálne tabletku

mamelka
18. okt 2022

@bluka2 hej bojovať o to co patrí tebe je dosť zvláštne. Normálne chodiaca schránka na dieťa. Vy porodite zvyšok je jedno

mamelka
18. okt 2022

@beronsche mne toto pomohlo pri bolestiach,že som ju mala pri sebe. Toto robia v tej nemocnici ale nie v každej som v DE skupinách a tiež, zw niekde to je boj. Ja som bola v novej klinike, dlho som hľadala kde ísť. Osobne neviem si predstaviť pri sekcii mať šnúru a tak dieťa-neviem kde, keď som mala pri sebe prístroje, ruky som mala napichnute. No spolubývajúca mala toto aj so šnúrou,ona rodila normálne.

derdia
18. okt 2022

@desgaire ja nie, len asi 5 sekund co mi ju polozili na brusko. Ale ona si nevedela udrzat teplotu nazaciatku, mozno preto.. Neviem. neverim, ze tie co rodili v NR dieta mali na sebe, tam sa toho asi celeho nejak boja.
Ale ja som to ani nevyzadovala. Bola som rada, ze mam potom. Malinkej nic nie je, mame krasny vtah, dojcila som... Ziaden problem. Dve hodiny je podla mna dlho...
Ale kazdy to mame inak😊

mareen1
18. okt 2022

@desgaire Aj ja som mala. Aj po prirodzenom porode a aj pri sekcii. Malu mi po sekcii dali este na op. sale. Potom sme boli 2 hodinky na porodnom sale aj s manzelom. Na JIS som nesla. Mala bola stale na mne, postupne sa aj sama prisala. Sestricky mi ju neskor na izbe dali pod elasticke tricko a bola akoby v zavese. Sekcia bola o 11:45 a o 18tej som uz chodila a prebalovala ju. Ani raz za 3 dni v porodnici mi ju nik nezobral. Dojcila som ju potom 3 roky. Mlieko som mala po sekcii velmi rychlo, mala bola nonstop prisata 🙂 rodila som v AT v statnej nemocnici.

Strana
z2