• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
a uvidíš všetky príspevky!
motylikova
18. nov 2017 Čítané 34x

Do svätého Martina má byť ryba vylovená, hovorí rybárska pranostika. Možno preto, že aj naši predkovia vedeli, že ryby obsahujú nejednu látku prospešnú nášmu zdraviu pred blížiacim sa zimným obdobím. Náš balíček s rybími olejmi nám prišiel 2. novembra, do Martina aj do konca testovania bolo teda dosť času zistiť, či sa osvedčí.  Motivovala nás starostlivosť o zdravie a imunitu a hľadanie čo najprírodnejšej alternatívy pre všetkých členov rodiny. Testovali sme od najmladšieho člena (keďže som v druhom trimestri tehotenstva, testoval naraz so mnou), cez čerstvú prváčku Margarétku až po manžela, ktorý sa prvý raz dobrovoľne sám aktívne podujal na podobnú záležitosť. Počas testovania sme mali návštevu, moju sestru s desaťročnou dcérkou, ktoré sa ochotne pridali. Ďakujeme za možnosť testovať nórske rybie oleje značky Möller’s.

Výber vhodného doplnku

O zdravú výživu sa zaujímame prakticky aj teoreticky. Z odbornej literatúry sme vedeli, že rybí olej prospieva kráse, zdraviu i duševnej pohode. Konkrétne tento testovaný olej z treščej pečene obsahuje aj dôležité vitamíny A a D a považujeme ho za prirodzenejší spôsob príjmu omega-3 tukov než z izolovaných látok v kapsuliach. Dostali sme štyri poctivé sklenené fľaše, ktoré obsahujú dva druhy oleja: pre deti s jemnou arómou a pre dospelých s citrónovou príchuťou.

Testovanie: chuť a vôňa

Z literatúry pre deti a mládež si pamätám nejednu scénu, kde neposlušní potomkovia dostávali rybí tuk za trest. Aj moja mama sa občas snažila prinútiť mňa alebo moju sestru dať si za lyžicu na odporúčanie detskej lekárky. Už len vďaka rybaciemu zápachu sa jej to nikdy úspešne nepodarilo zrealizovať. Prvým príjemným prekvapením Möller’s Omega 3 rybieho oleja bola preto nevtieravá vôňa oboch príchutí. Prvé testovali deti: neter Lianka a naša Margarétka, ktorá má všeobecne so sirupmi problém, prekáža jej chuť aj konzistencia, takže som mala trocha obavy.

Obe zhodne konštatovali, že olej bol najprv bez chuti, potom cítili jemnú sladkastú chuť a vôňu po žuvačke. Chutil im „oveľa lepšie ako iné sirupy“. V tom čase Margarétka užívala aj Calcium a Robitussin kvôli kašľu a jej prvá otázka bola, či si ich nemôže vymeniť a užívať radšej trikrát denne „žuvačkový rybí olej“.

Konzistencia oleja je, samozrejme, olejová. Kĺzavá, jemná, sprvu je to trochu nepríjemný pocit, keďže na to nie sme zvyknutí. Vďaka pravidelnému užívaniu počas dvoch testovacích týždňov už nikomu z nás nepripadá táto vlastnosť neprirodzená. Chuť i vôňa „dospeláckeho“ oleja je výrazne citrusová, osviežujúca. Osobne som ochutnala oba druhy a možno kvôli tehotenstvu mi vyhovovala viac „detská“ chuť – výraznú citrónovú arómu som totiž ešte cítila dlho po požití. Muž, ktorý olej testoval, zasa jednoznačne uprednostnil citrónovú príchuť. Spokojní boli teda dospelí i deti.

Testovanie: účinky

V našej domácnosti nekonzumujeme odporúčanú dávku tučných rýb (1 – 2 porcie týždenne). Naše rozhodnutie napraviť to a doplniť si potrebné látky prostredníctvom Möller’s Omega 3 rybieho oleja z tresčej pečene sme neoľutovali. Pred začiatkom dvojtýždňového testovania dcéra zo školy doniesla „suvenír“ v podobe nádchy a kašľa, ktorých sme sa dlhšie nevedeli zbaviť. Akonáhle začala spolu s jedlom užívať rybí olej, po pár dňoch nebolo po viróze ani stopy. Zlepšil sa aj stav jej pokožky, keďže od narodenia bojuje s atopickým ekzémom. Dostala aj väčšiu chuť do jedla a konečne sme dosiahli 19 kg na váhe, z čoho bola ona sama veľmi nadšená, keďže sa jej vôbec nedarí pribrať. Pokiaľ ide o sústredenie v škole a zlepšenie duševnej rovnováhy, ktoré by mal taktiež tento produkt podporovať, testovacia doba bola prikrátka na závažnejšie zhodnotenie. Budeme však v užívaní oleja pokračovať naďalej, keďže nijaké ťažkosti ani vedľajšie účinky sme nezaznamenali. A že vôňa oleja napriek vyššie uvedeným pozitívam rozhodne nie je umelá a neprirodzená, potvrdila aj mačacia účastníčka testovania, ktorej sme len-len že stihli zabrániť aj v testovaní chuti :slight_smile:

Testovanie: tehotenstvo

Keďže rybí olej prospieva tehotným ženám a vyvíjajúcim sa deťom (jeho užívanie ovplyvňuje správanie dieťaťa i jeho mozgovú činnosť a je prevenciou mozgovej obrny dieťaťa), užívala som tento produkt aj ja. Konzultovala som tento krok so svojou lekárkou, ktorá moje rozhodnutie podporila. Ďalšou pozitívnou správou bolo, že mi z neho vôbec nebolo zle (ako z väčšiny potravín v tomto stave). Aktuálne máme za sebou morfologický 4D ultrazvuk a naše dieťatko je zatiaľ úplne zdravé, čo je skvelá správa bez ohľadu na súvislosť s užívaním oleja. Za seba môžem povedať, že som spozorovala účinky na vlasoch a nechtoch – vlasy sú lesklejšie, nechty pevnejšie  - či za tieto okolnosti vďačím tehotenstvu alebo oleju, nemožno teraz odhaliť. V tehotenstve sa mi však zhoršila kvalita pleti, na tvári sa mi tvorili suché mapy a dokonca aj akné, ktoré som predtým nikdy nemala, pričom tieto estetické problémy pomaly ustupujú. Keďže mi predtým nepomohli žiadne masky ani zábaly, predpokladám, že to súvisí práve s užívaním rybieho oleja. Muž ocenil obsah vitamínu D, keďže ako onkologický pacient je pravidelne sledovaný aj po vyliečení a opakovane mu diagnostikovali jeho zníženú hladinu. Po testovaní sa cítil menej unavený, čo naznačuje zvýšenie hladiny vitamínu D, takže sme zvedaví na ďalší odber krvi po dlhšom užívaní.

Bonusové pozitíva

Zima bez ľadu, kaša bez medu, potok bez ryby, to sú samé chyby, hovorí slovenské príslovie. Naša domácnosť sa teda už zmenila na „potok s rybami“, za čo sme vďační, lebo: okrem priaznivých účinkov na zdravie (za pripomienku stojí aj fakt, že dcéra výnimočne nikoho nenakazila), na krásu pokožky a na zvýšenie chuti do jedla, chceme oceniť prirodzenú formu podávania a balenie v sklenených fľašiach. Doma radi recyklujeme, takže každý už má svoj plán, na čo peknú zelenú fľašu neskôr využije (možností je veľa, od uskladnenia dedkových liečivých bylinkových destilátov cez moje bazové sirupy až po Margarétkine tvorivé hry). Najväčším bonusom je pre mňa to, že je to prvý liek, ktorý Margarétke naozaj zachutil. Nemusím jej ho pripomínať, dokonca jej ho nemusím ani doniesť z chladničky – po jedle sa tam sama vyberie a olej si nadávkuje a vezme úplne samostatne. Určite budeme pokračovať v užívaní aj naďalej a môžeme produkt odporúčať :slight_smile:

#test_mollers

Čítaj celý článok
motylikova
3. okt 2017 Čítané 47x

„Ale sedliak bol duša chlebová,“ hovorí sa v jednej Margarétkinej obľúbenej rozprávke, „nevydržal a neprajníkovi pomohol.“ Ľahko si vieme domyslieť význam tohto milého prirovnania – hoci na povrchu niečo môže vyzerať pevné, tvrdé, ošľahané ohňom pece ako chlebová kôrka, vnútri nájdeme mäkkú, jemnú, dobrotivú striedku.

Na chlieb si zarábame, nikdy sa nepreje, niekto žije na cudzom chlebe a niekto zasa má po chlebe... Hoci reči sa vravia a chlieb sa je, už v našom jazyku vidíme, aké dôležité miesto má tento pokrm v našej kultúre.

Jedna pani jazykovedkyňa mi raz povedala, že svet sa pre človeka stáva svetom, ak je človek jeho súčasťou – a svetu rozumieme tak, že o ňom hovoríme, akoby sme v jazyku tvorili „svoj“ svet. Akoby sa každý pozeral na svet svojimi okuliarmi. Každý národ má svoje vlastné okuliare, a my máme aj okuliare „chlebové“. V dávnych časoch šírenia kresťanstva misionári vysvetľovali podstatu učenia tak, že hovorili Číňanom o ryži, Američanom o kukurici, Eskimákom o dennom tuleňom tuku... A nám, Slovanom, o chlebe.

V tejto recenzii sa teda pozrieme na chlieb, na pečivo, na to, aké komu chutí. Konkrétne na pečivo z reťazca BILLA – ich najnovšou filozofiou je dôraz na čerstvosť, pestrosť a BIO kvalitu, čo môžete posúdiť aj sami: návštevou predajne, ochutnávkou, alebo hoci čítaním recenzií na ich novinky v sortimente. Alebo nabudúce využiť #test_billa. My sme tiež testovali:

  • Remeselný chlieb

Známym slovanským zvykom bolo vítať hostí chlebom a soľou. Tento zvyk má aj dnes už vtipnú stránku, okrem dobrého úmyslu sa totiž verilo, že démon alebo ježibaba by darovaný chlieb nemohli prehltnúť a začali by sa dusiť. Tak sme sa rozhodli to vyskúšať :slight_smile:  Táto pšeničná väčšia bageta nám poslúžila na „rustikálne jednohubky“, navštívili nás len dobré bytosti a všetko zázračne rýchlo zjedli. Chlebík je aj sám osebe chuťovo veľmi dobrý, mne sa na ňom páči aj jeho „nevýraznosť“ – je totiž univerzálne kombinovateľný aj s chuťovo výraznými prílohami a striedka je naozaj vláčna a jemná.

  • Diavollino kocka

Chlebová mágia je založená na myšlienke, že kto si čo zaseje, to si aj zožne: s akými myšlienkami a prianiami chlieb miesime, také nám po vykysnutí a upečení prinesú výsledky. Keď sama pečiem, vnímam miesenie cesta ako tvorbu niečoho nového a všimla som si, že sa neoplatí piecť nervózne a narýchlo, takže niečo na tom bude. Myslím, že je jasné, o čo šlo pri pečení tejto kocky – vložiť chilli papričky, cesnak, pálivé Tabasco a špecifická pikantná chuť pečiva je zaručená. Pečivo je vnútri vzdušné a mäkké, kôrka príjemne chlebová, vôňa papriková, chuť nie príliš ostrá, mne však stačilo ochutnať kúsok. Muž potreboval salámovú oblohu a zhodnotil tento kúsok ako najlepšie, čo som ho donútila počas testovania zažiť. Dospelí so záľubou v mierne pikantných potravinách si môžu pokojne kocku dopriať.

  • Twist s pažítkou

Kto do teba kameňom, ty doňho... Len nie twistom s pažítkou. Jednak by ho bola škoda, jednak je to jedno z pečív s hutnou, „ťažšou“ konzistenciou. Priznám sa, že už sa k nemu nevrátime. Poznáte to, že na svete sú len dva druhy ľudí, tí, ktorí majú a nemajú radi (čokoľvek). Pri pažítke som v druhej skupine. Pečivo je zvonku chrumkavé, pažítková chuť vnútri výrazná, najväčší problém bola pre nás spomínaná hutnosť striedky. Nakoniec sme zistili, že sa celkom hodí k vynikajúcej tekvicovej polievke, potrebuje k sebe niečo šťavnaté. Milovníci pažítky paileas ocenia. 

  • Cereálna bageta Payesita; Paillasse olivový

Darovaný chlieb sa má bezo zvyšku zjesť, hovorí starý zvyk. Za požičaný sa zas nemá ďakovať. Tak sme sa zasa hostili, tentoraz s kaviárom a nátierkami. Cereálna bageta s prímesou otrúb a posypaná rôznymi semienkami a vločkami bola skvelá. Jedna z tých chrumkavých, s mäkkučkou striedkou, s výraznou chuťou semienok a vločiek, pre mňa dokonalá. Olivový chlieb podľa popisu zasa obsahuje špeciálnu múku, vlastnosti kôrky a striedky opäť chrumkavé a vláčne. Opäť však existujú dve skupiny ľudí... Tentoraz sa hlásim k milovníkom olív – ich chuť v chlebovej striedke bola výrazná, so syrovou nátierkou vynikla ešte viac.

  • Tyčinky so zelenými a čiernymi olivami

Opäť je to skôr príležitostné pečivo, keďže ani ja si neviem predstaviť mať príchuť olív v chlebe každodennom. Trochu mi chýbala chrumkavá kôrka, možno som vystihla nie celkom čerstvé kúsky. Konzistencia je hutnejšia, ale nie tvrdá, zrejme vďaka tvaru pečiva menej vzdušná. Chuť olív výrazná, samé je pečivo trocha suchšie, ale dá sa jesť ako slaná tyčinka, keď ste hladní a máte chuť na olivy.

  • Pizzová taštička

Hovorí sa, že lepší doma krajec chleba, než v cudzine krava celá. Ono to znamená, že škoda stratiť domov za cenu blahobytu, ale mne sa to vynorilo práve teraz. Keď som bola na strednej, pamätám sa, že pečivo s pizzovou náplňou bol školský hit. Neviem, či sa mi zmenili chuťové poháriky, ale čím ďalej, tým výraznejšie v tých plnkách cítim akúsi umelinu. Odkedy od svokrovcov dostávame domáci kečup, veru ani ten mi už z obchodu nechutí. Nuž, aby som to zhrnula, v pečive problém nie je, čerstvé je chrumkavé, dá sa kúpiť ešte teplé a voňavé, náplne je dosť, chuť je korenistá, kto potrebuje rýchlo zahnať hlad a nemá rád sladké, nemusí váhať.

  • Vital kocka

Kto v jeden deň vyhodí chlieb, bude na druhý deň podľa povery hladovať. Pri tejto kocke by mi vyhadzovanie ani nezišlo na um, hoci ani bežne nič nevyhadzujeme: omrvinky síce nehádžeme do ohňa, kam vraj patria, ale suché pečivo zbierame dedkovým zajacom a našim večne hladným morčatám. Milujú semienka ako ja. Táto kocka sa k nim však nedostala. Umiestnila sa v prvej trojke môjho pomyselného osobného rebríčka pečiva pečeného v Bille. Chrumkavá. Štedro posypaná semienkami. Semienka aj vnútri, v mäkkej, lahodnej striedke. A ako bonus pocit, že ste si vybrali zdravší variant.

  • Syrový štangel

Keby sa vám s chlebom niekedy snívalo a chcete vedieť, čo to znamená, jeden zo snárov hovorí: „Seba v snoch horúci chlieb jesť vidieť – so strachom bohatstvo získať, to kvôli ohňu, ktorý chlieb tak rozpálil. Chladný chlieb so syrom jesť – bohatstvo a blahobyt nadobudnúť.“ Sen so syrovým štanglom by teda mohol mať celkom príjemné naplnenie. Ja som si ho vybrala, lebo bol medzi novinkami, ale aj preto, že mám slabosť na syr a slané. Tento konkrétny kúsok ma zachránil pred ďalším z návalov prvotrimestrovej nevoľnosti, takže som mu bola vďačná. Ozaj, pomáha nemať prázdny žalúdok a zjesť slané a zapečené pečivo (ale nie vždy, bohužiaľ). Takže tento rožkovitý útvar mi dobre poslúžil, v dobrom budem spomínať, keď sa uvidíme v BILLA.

Osobne mám však problém už s jeho názvom. Štangeľ som našla iba v historickom slovníku ako výraz 15. a 16. storočia pre železnú tyč, aj to s mäkkým ľ.  Súčasné hovorové slovo je štangľa (na salámu alebo: chudého človeka, čo je celkom vtipná predstava). Nie že by na tom slove záležalo niekomu okrem mňa. Štangel. Husia koža. Ešte neskôr som si prečítala, že obsahuje bravčovú masť, ktorá mu má dodávať chuť, šťavnatosť a arómu. Nuž, buď do môjho masť zabudli pridať, alebo už bol chudák, dlho na predajni, ale mne pripadal suchší, ako by sa patrilo. Tvrdá kôrka tomu veľmi nepomohla. Pomohol mu bylinkový čaj a paradajka, napriek tomu sa už naše cesty zrejme rozišli.

  • Toskánska bageta malá

Toskánsko vonia vínom a korením. Vraj konkrétne takou zmesou korenia, ktorá sa hodí na všetky druhy mäsa. A dáva jedlu vôňu južného Talianska. Neviem, či to bolo cieľom pri výbere názvu tohto kúska pečiva, priznám sa, že som v ňom necítila ani tymián, ani oregano či rozmarín, stalo sa však mojou obľúbenou celozrnnou alternatívou. Mám rada malé bagetky a veľa zŕn. Malé bagetky majú väčšinou veľa chrumkavej kôrky, čo bol aj tento prípad. Mimochodom, spálená kôrka sa využíva na zahnanie nočných môr (ale to vyskúšam, až keď budem najbližšie piecť ja, toskánska bageta by mi s tým nepomohla). Pomohla mi však ako skvelá príloha k pečeným bedliam (veď to je skoro ako mäso, nie?). Na obrázku vidíte aj spomínaný vynikajúci domáci kečup. A listy z krásneho štiavnického jesenného lesa...

  • Kaiserka tmavá; bulka pšeničná svetlá

Mali sme nedávno Dni sv. Huberta, trhy a v stánkoch neznesiteľne dlhé rady na cigánsku. Rozhodli sme sa urobiť si doma vlastnú verziu. Obľúbenú cereálnu kaiserku nemali, tak som si vybrala tmavú. Neviem, prečo mi tak chutí tmavé pečivo. Človek môže aj stokrát čítať, že v skutočnosti nie je až také zdravé, ako sa tvári, že sa farba získava primiešaním otrúb alebo pridaním karamelu.

Kaiserka bola skvelá, ako kaiserky bývajú, kto ich má rád, vie, o čom hovorím. Vraj sú pozostakom rakúsko-uhorskej monarchie, žemle viedenských mocnárov: pšeničná múka, chrumkavá košieľka a päť zárezov na povrchu. Originálna kaizerka má byť obnažená, bez sezamu a rasce. Táto moja tmavá, neoriginálna, s bielym sezamom, je pre milovníkov semienok úplne dokonalá. Muž má zasa najradšej biele pečivo, jeho hodnotenie pšeničnej bulky znelo: vhodný tvar na domácu cigánsku, chuť rožkovitá, trochu tvrdá na povrchu, mäkká vnútri, neprekvapí, nesklame.

  • Poduška so zníženým obsahom sacharidov

Keď príde na lámanie chleba a určovanie prvého miesta, u mňa to vyhrala táto nenápadná obdĺžniková novinka. Podľa lákavého popisu má znížený obsah uhľohydrátov, zvýšený obsah bielkovín a vlákniny, preto sa nemusíte báť jesť ju ani večer a zasýti na dlhšie. U mňa všetko fungovalo, vôbec som sa nebála a kúpila som si ju vždy, keď som ju v Bille našla. Čo však, na moju smolu, bolo počas dvoch týždňov len tri razy. Ako ju opísať? Chrumkavý kabátik, zdobený sezamom, ľanom, slnečnicou, nádhera. Duša ozaj chlebová, voňavá, jemná, ľahká ako pierko, ozvláštnená semienkami aj vnútri. Keďže som vždy kúpila viac kúskov, overila som si, že ako jedno z mála pečív je rovnako dobrá aj na druhý deň. Chcela som ju odfotiť aj samú, vážne, ale nikdy som nestihla. Máte ten pocit, akoby ste jedli cukrovú vatu: chutné a sýte vzdušné skoronič. V dobrom slova zmysle, nie nadarmo je chlieb aj symbolom života a duchovného jedla.

  • Bio ražný bochník

Keď už som v tej duchovnej rovine, idem sa k niečomu priznať. Dozvedela som sa, že chlieb sa nemá nechávať na stole. Neprikrytý. Lebo plačú duše v očistci. Nuž, a tiež mu to na druhý deň nepridá na chuti. Tento krásny bochník sme testovali hneď, ako sme ho kúpili, ražná múka, vyrobená zo sivastých zŕn v klasoch žita, má vraj veľa pozitívnych účinkoch na tráviaci systém. Navyše tento chlieb je zložený zo samej bio múky, chutí pekne chlebovo, nechýba mu nič, ani kôrke, ani vláčnej striedke. Keďže som trestuhodne nechala hodnú chvíľu postáť, následne som si z neho urobila minitoasty so syrom. Zaujímavé je, že boli veľmi dobré, zapečený mi chutil trocha inak ako taosty z bežného chleba, lepšie, ale možno to boli len výčitky svedomia voči takej lahôdke.

  • Rollo škoricové a kakaové

Pečivo má vraj magickú podstatu, na jeho zrode pracujú všetky štyri živly: Vzduch, Oheň, Voda i Zem. Kedysi sa preto verilo, že pekár musí žiť v zhode s diablom, nielen s bohom: preto robí dvanásť bochníkov pre Neho, ale trinásty pre čerta. Trinástka je aj záverečné číslo môjho testovania, nechala som si nakoniec sladké, hoci nemá s pekelníkmi nič spoločné. Jedine ak by ste mali radi škoricovú a čokoládovú chuť, vtedy uznáte tieto rolované kúsky za čertovsky dobré. Margarétka sa takto nevyjadruje, verná jemnejšiemu slovníku, sladké plnené pečivo s hojnou náplňou a výraznou chuťou zhodnotila ako vynikajúce aj napriek pevnejšej konzistencii, s ktorou trochu bojovala. Napriek tomu, ako nevinne sa tvári, až pri písaní tohto komentára som si uvedomila, že sa vlastne hrá s papierovým Nebom – Peklom... (Inak, skvelá hra. Učí sa pritom počítať i hláskovať. A ja jej píšem do výsledku úlohy – odložiť riad zo stola, nakresliť zviera, zaspievať pieseň, nakŕmiť morčatá, zjesť kúsok pečiva... a podobne. Zatiaľ jej to nepripadá podozrivé.)

Na záver sa chcem poďakovať za možnosť testovania, bola to veselá a obohacujúca skúsenosť, nasadiť si chlebové okuliare, nebáť sa nových chutí. Ak sa náhodou vy niekedy budete niečoho báť, môžete vyskúšať aj recept starých Slovanov: chlieb ležiaci na stole so zapálenou sviečkou a soľou je vraj najmocnejšia ochrana domu. Pokojne a bez strachu si chlebík a jeho varianty môžete zaobstarať v predajniach BILLA ;)

Čítaj celý článok
motylikova
15. jan 2011
Víkend u svokrovcov.. a malá plače a plače :/
Zobraz celú správu
motylikova
11. jan 2011
Naša drobná dnes spala celú noc :O až som sa ráno zľakla či je ok..spala vyše 8hod,a potom sme ju zobudili..je to normálne?
Zobraz celú správu
motylikova
10. jan 2011
Dnes sme mali nervózny, umrnčaný deň.. Ešte že máme baby vak, inak by chúďa nič nespinkalo
Zobraz celú správu
motylikova
10. dec 2010
Prosiim poradte nejaky osvedceny,doveryhodny odkaz co ne/jest pri kojeni..tych clankov je milion a pekne si protirecia :(
Zobraz celú správu
motylikova
9. dec 2010
S5 v nemocnici s Margaretkou na fotoliecbe :(
Zobraz celú správu
motylikova
7. dec 2010
Neviete ci k slobodnym mamam chodi socialka domov na kontrolu u nas v SR??
Zobraz celú správu
motylikova
3. dec 2010
Este nemame mliecko,ze po sekcii je to normalne :( tak sme trosku schudli..a ked treba aspon prisat sa vacsinou spinkame a nechce sa nam
Zobraz celú správu
motylikova
1. dec 2010
Pozdrav z JIs-ĎAKUJEM všetkým za myšlienky na nás,uz máme náš malý,47cm,2785g poklad Margarétku
Zobraz celú správu
motylikova
1. dec 2010
Boze sekcia o hodinu,neskutocne sa bojim ako bude
Zobraz celú správu
motylikova
30. nov 2010
..a sme v Saci,predoperacne kompletne,rano sekcia..drzte prsty malej Margaretke :slight_smile:
Zobraz celú správu
motylikova
25. nov 2010
Zla aj dobra sprava..nasa lekarka najmilsia je PN,tehotna :slight_smile: zle je ze ma bude operovat cudzia,kt.nepoznam,a tak som sa tesila ze aspon z toho nemusim mat obavy..
Zobraz celú správu
motylikova
24. nov 2010
Ufff..takto o tyzden uz budem lezat na operacnom stole :-O
Zobraz celú správu
motylikova
19. nov 2010
Vankúše na kojenie v KE nedostatkový tovar :/
Zobraz celú správu
motylikova
18. nov 2010
Ešte 12x sa vyspíme a budeme trajaaa :slight_smile: len nech maličká vydrží toľko čakať :slight_smile:
Zobraz celú správu
motylikova
17. nov 2010
Už aj predoperačné vyšetrenia sme si prežili..uff to bolo čakania včera
Zobraz celú správu
motylikova
11. nov 2010
Dnes nám naplánovali sekciu :( tak som dúfala že sa predsa ešte otočí :(
Zobraz celú správu
motylikova
5. nov 2010
Celý čas som rozhodnutá pre Šacu.. a teraz keď už balíme tašky narazila som na hrôzostrašné recenzie na tamojšiu pôrodnicu a pod.. stres navyše :/
Zobraz celú správu
motylikova
13. sep 2010
..a sme na rizikovom.. ale konečne doma z nemocnice
Zobraz celú správu
motylikova
9. aug 2010
Po zlých výsledkoch genet. testov nás urgentne prepašoval môj vynikajúci gynekológ na 3D USG - a naša maličká je celá celučká v poriadku, :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Zobraz celú správu
motylikova
27. júl 2010
Stále presviedčam otecka, že 3D ultrazvuk sa nám oplatí, aj keď je drahý..
Zobraz celú správu
motylikova
26. júl 2010
Drobček kope už silno, len bruško sa nám stále zdá malé..
Zobraz celú správu