Mali ste 2 hodiny po pôrode položené na sebe bábätko?
Baby je tu niektora co mala cele 2 hodiny nahe bábätko polozene na sebe? chcela by som sa nieco opytat dakujem 🙂
Wau a tie čo ste mali tak na SVK ?
Nemala som ani pri jednom, ani by som nechcela, neviem si predstaviť, čo by som robila dve hodiny ležiac s novorodencom na sebe. Na chvíľu mi dali, muž pofotil a bola som rada, že sú môžem oddýchnuť.
Ani som nebola za 24 hodinový rooming, celkom rada som bola, keď som mohla dat na noc na novorodenecke.Skôr sa mi zdalo, že tam opačne tlačia na to až príliš, všetko by malo byt na dobrovoľnosti. Žena, ktorá za 5 dní spí 5 hodín, ťažko bue v psychickej a fyzickej pohode.
A absolútne som nevidela ani nevidím nijaký problém so vzťahom k deťom, dojčenim ani nič podobné.
Prvy nie-akutna sekcia v celkovej.
Ale druhy a treti porod ano. A bolo to krasne.
Hlavne ako treti sam si nasiel prsnik-hlados takmer od prveho nadychu. Sme sa na tom smiali.
@desgaire az mi je luto, ked citam tie vase krasne zazitky, slzy sa mi tlacia do oci, ze som take nieco nezazila ani raz. Prvy porod kliestovy, o 17.45, maly nedychal, takze ho kriesili, potom hned sup na novorodenecke, na vyhrevne lozko, po 2 hodinach mi ho doniesli v perinke, na chvilku, prilozila som si ho, hned si cuckal😍potom az rano mi ho doniesli, ale za tu noc kludu som bola vdacna, kedze som bola v zlom stave. Druhy porod sekcia, o 14.15, vytiahli ho, ukazali mi ho a hned ho brali, ku mne sa dostal az kolo 20 na dojcenie, lebo mali v porodnici 5 sekcii po sebe a vraj na novorodeneckom nestihali...no so syncekmi mame krasny vztah, su to moje privesky😅takze vytvorenie puta to neovplyvnilo, ano dojcenie, starsieho som dojcila 20 mesiacov, mladsi ma rok, stale dojcim. Len mi to tak o cas pride luto, ze som to nezazila
Prveho pred takmer 7 rokmi nie, co ma mrzi doteraz ale mladsiu ano. Krasne to bolo 🥰🥰
Áno mala som, v Žiline. Dali mi ho hneď, za chvíľku zobrali na váženie, meranie a potom doniesli naspäť. Dali ho však v perinke mužovi, my sme bojovali s placentou. Potom ho opäť vyzliekli a dali mne na hruď, aj sa hneď prisal. Boli sme tam tak skoro 2 hodiny, nepozerala som na čas
1.xnie,2.x45min(bolo nad ranom a mala som dost),3.xo5 nie... :/
@desgaire ano, obe deti som rodila v KE na Rastislavovej. Prveho vzhladom na syndrom modrej masky brali, ako vysiel von,ale ked ma zasili, doniesli mi ho na dve hodky. A potom odniesli na novorodenecke. Druhu slecnu mi pekne prilozili, kým pupocnik dotepal, potom zobrali odvazit, odmerat, utriet a ked ma prelozili na postel, tak zase 2 hodky som ju mala na sebe.
Ja som rodila v ruzinove v Ba , vaginalny porod hned ako sa maly narodil dali mi ho na hruď tam ho utreli este mal pupočnú šnúru muza sa pýtali ci chce prestrihnúť 🙂 cca 5-6minut sme ležali a ptm ho zobrali na vazenie a pozriet ho a dali mu trochu kyslíku lebo to potreboval trosku ptm len v plienke mi ho dali na hruď a 2 hodiny sme tam ležali vsetci traja spolu ❤️
Dceru aj syna na mna dali hned, ako vysli von. Ale dcerka sa asi po pol hodke na mne pokakala, boli sme cele od smolky, tak ju poutierali, odvazili a dali jej plienocku. A potom mi ju dali opat. Nemerali ju, u nas meraju az pri odchode, aby babatko hned po porode nenatahovali, nevystierali nozicky. Syna mi tiez hned dali, ale po chvili mi prislo strasne zle, tak ho mal muz. Ked som sa pozbierala, opat siel na mna. Obliekli sme ho az my na izbe.
Ano, mala som bonding dve hodiny,dotepanie pupocnika... 💕a po dvoch hodinach ju zmerali, odvazili a umyli a doniesli na izbu,.odvtedy sme stalr spolu uz tri roky. Pri prvej som bonding nemala a lutujem to spatne, kedze ten bonding nie je nic vynimocne a nemozne 😒

@mareen1 rovnaký čas sekcie mame a aj postavenie na nohy. Ja som mala sekciu v utorok a štvrtok sim isla domov-po 56h. Mne tam nebolo zle ale doma je doma, hlavne co sa týka WCka, spánok