icon

Mali ste ako nízke ženy plánovanú sekciu?

2. júl 2024

Ahojte, tie, ktoré máte 150cm a menej rodili ste dohodnutú sekciu alebo vas nechali skúsiť prirodzený pôrod a až potom ste prípadne odrodili akútnou sekciou?
Mám 145cm, 31tt, dnes na kurze ma prekvapili, že či viem že pod 150 cm je jedno z kritérií, že sa bude rodiť sekciou. Úprimné nevedela som lebo moja doktorka to nikdy nespomenula a práve od začiatku mi hovorila o prirodzenom pôrode a mám z nej pocit, že skôr bude čakať do poslednej chvíle a nebude riešiť možnú sekciu (resp. Tie predoperačné vyšetrenia, čo treba mať) a nechá to na zdravotníkov v nemocnici. Poradňu mám až o 3 týždne. Naposledy v 29tt malý vážil 1.47kg. Tak len by som chcela vedieť ako ste to mali vy prosím?

egonsk
2. júl 2024

neviem o tom, ze by aziatky bezne rodili sekciou a to mavaju bezne pod 150cm.

veronika0310
3. júl 2024

Takáto výška nie je dôvod na sekciu. Tam sa Prihliada na iné veci. A predoperačne musíš mat aj keď ideš prirodzene🙃 v prípade že by bol akútny cisarak

top_manazerka
3. júl 2024

@veronika0310 to je blbosť.. rodila som 2x a žiadne predoperacne som si nerobila

zuzanockamt
3. júl 2024

@veronika0310 Nie, predoperačné sa pred prirodzeným pôrodom nerobí

veronika0310
3. júl 2024

@zuzanockamt no rodila som 2x pri prvom sa to neriešilo ale pri druhej som išla na interne k lekárke ktorá ma vyšetrila, povedala mi aj gynekologička aj internistka že tieto výsledky slúžia ako predoperačné v prípade ak by bol potrebný cisarak 🙂 naposledy pred 2,5 rokom

snowflakenel
3. júl 2024

Kamoska 155 cm, 43 kg. Prirodzene,,dieta 4400 g. Vsetci sa cudovali, ze to dala.

bluka2
3. júl 2024

Aj ja poznám niekoho s 155 cm, prirodzene dieta 4500g… neverím, že by 10 cm spravil automaticky nejaký rozdiel

lenka0q
4. júl 2024

ja mám 146cm tiež som malá dvakrát cisársky,vraj kvôli úzkej panve a teraz lekári vravia že mám normálnu na pôrod ale vraj nechcú riskovať

veroni061
6. júl 2024

Ja mam 150 cm a som v 37 týždni a tiež mi nikto nespomenul sekciu kvôli výške,ale kvôli polohe bábätka KP.

autor
6. júl 2024

Ďakujem za odpovede 😊 o týždeň mám poradňu tak uvidím, čo na to moja gyn. Pekný deň 💜