Ahojte, 11/22 som mala akútnu sekciu (pôrod vyvolávali po termíne a dieťaťu padali ozvy) .. teraz mám termín 08/25, ale čakám dvojičky. Jazvu mám dobre zahojenú. Otázka znie, myslíte že dokážem porodiť deti prirodzene pokiaľ budú dobre otočené? Mám iba 155cm 🤷 pri prvom mi gynekológ povedal, že problém v tom nevidí, no v nemocnici na poradňach mi vtedy hneď hovorili ako ja neporodím prirodzene a čudovali sa že mi nedali plánovanú sekciu .. ja neviem, napr moja mama je rovnako nízka a odrodila tri zdravé deti, kamarátky mám tiež nízke a rodili normálne, s dvojičkami nepoznám nikoho .. prosím máte niekto osobnú skúsenosť?
@natalka375 dvojicky v pohode zvladnes aj prirodzene. Sic som ich nemala po cisaraku ale predca len som mala.
Nechapem čo má spoločné výška s pôrodom.....
Pri dvojičkách by som neriskovala prirodzený pôrod, aj keď som jeho zástanca. Stačí že sa to druhé nestihne nadýchnuť včas a máte celá rodina do konca života postarané.... Nechcem strašiť, ale ja by som neriskovala, v niektorých štátoch pôrod dvojičiek ide okamžite na sekciu.
Ja 156cm maličká mala 3500gr kontrakcie boli slabé vyvolať nechceli aby rana nepraskla 2r po sekcii som bola. Tak zas sekcia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Všetko bude závisieť od tvojho stavu.