icon

Mali ste podobnú skúsenosť s pôrodnou bolesťou?

31. aug 2025

Ahojte, porodila som nedávno prvé bábätko. Pôrod som mala vyvolavany a celú dobu mi pridávali oxytocín. Rodila som 17 hodín, posledné hodiny to už boli neznesiteľné bolesti ktoré neprestávali. Lenže ja som sa vás chcela spýtať, aku bolesť ste cítili keď už ste šli tlačiť? Mne všetci vraveli že to je najhoršie čo môže byť ale ja som necítila nič iba kontrakcie také isté ako predtým. Nemala som pocit na tlačenie a necítila som hlavičku ako prechádza. Asi kvôli tomu som bola veľmi poranená, Že som si mesiac nemohla sadnúť a doteraz ešte niesom poriadne zahojena (už som 3 mesiace po pôrode). Bábo mi museli vytlačiť z brucha a lekár mi ho ťahal rukami. Mala to niektorá z vás také isté? Bez tých bolestí ake by mali byť? Chcela by som ešte bábätko ale bojím sa. Viem že ak to bude zas ako pri tomto pôrode tak zas budem veľmi poranená. A ja som kvôli tomu poraneniu nakoniec ani nekojila a o bábätko som sa starala s nechutenstvom. Ľúbiť som ho začala až po 2 mesiacoch, keď som už mohla ako tak normálne fungovať.

Strana
z2
anonym_4f83bc
31. aug 2025
@maryetta

@anonym_4f83bc ja som mala vsetky vyvolavane. Len pri prvom oxytocin. Co som porom odmietla. To bola extremna bolest. A hlavne zbytocna. To len vyvolalo kontrakcie ale k porodu to neviedlo ☹
Zase posledne dva porody ako som vyssie pisala nato ze s vyvolavackou tak mam z nich ozaj krásny zazitok.

@maryetta to buď rada možno si mala šťastie lebo naozaj mám pocit že vyvolávane pôrody oveľa častejšie dopadnú zle. Proste buď akutnou sekciou alebo kliešťami alebo strašne dlhými hroznými porodmi. Máš šťastie že sa ti to pekne podarilo aj keď ti k tomu museli dopomôcť. Inak hlavne malo by sa vyvolávať len keď je to naozaj nutné a nie ako u nás mám pocit každá druhá ide na vyvolavacku a potom to dopadne zle lebo telo nie je prípravene

terry658
31. aug 2025

@anonym_autor ono veľmi záleží od toho ako sa pôrod vedie. Veľmi ma mrzí tvoja skúsenosť. Naozaj je veľmi dôležité si niečo o pôrode naštudovať a potom vyberať pôrodnicu podľa toho.
Každý pôrod je iný. Vôbec ďalší nemusí dopadnúť rovnako. Aj telo sa učí ako má rodiť.

lenkakravcova
31. aug 2025
@anonym_autor

@maryetta 😢 to je hrozne. Ja som musela potom dýchať rajský plyn. Riadne veľa som ho minula, bola som ako zdrogovana. Bolelo to stále veľmi ale bolo mi to jedno 🤷‍♀️

@anonym_autor vyber si nabudúce lepšiu pôrodnicu.
Mám 4 deti a fakt je to rôzne. Prvý pôrod je zvyčajne najťažší (aj u mňa to tak bolo, aj keď nebol vôbec tak ťažký ako tvoj). Šitie až pri 4. Som zistila že dávajú pokalku na požiadanie 😄 takže si pýtaj. Musíš si dopredu zistiť čo v tej nemocnici poskytujú sami a čo treba žiadať.

minka201
Autor odpoveď zmazal
anonym_8a82ba
31. aug 2025

Toto mi veľmi pripomína môj prvý pôrod. Porodila som po 48 hodinách kontrakcií. Posledné hodiny mi púšťali oxytocín. Tiež som necítila žiadne tlaky, hoci som už bola úplne otvorená. Keď mi začala kontrakcia, tak som tlačila a paradoxne počas tlačenia som necítila žiadnu bolesť. Lekár ma sledoval, ale veľmi do toho rukami nezasahoval. Poranenia som mala veľmi veľké.
Druhého pôrodu som sa brutálne bála. Tiež mi dávali oxytocín, tiež som vôbec necítila tlaky na konečník. Počas tlačenia mi lekár pomáhal rukami a asi preto vytáčanie bolelo ale bolo to rýchlejšie ako prvý pôrod a poranenia oveľa menšie. A celkovo to hodnotím lepšie.
Tretí pôrod bol úplne iný ako prvé dva. Dali mi prostaglandinovu tabletu na vyvolanie, oxytocín som nemala, tlaky na konečník som cítila dosť. Pôrod bol veľmi rýchly, počas tlačenia som cítila silné štípanie ale poranenia minimálne.

minka201
31. aug 2025

Ja som mala tiež prvý pôrod ťažký. Druhý bol už rýchlejší, telo si to pamätá, tak sa neboj 🙂

lucia245
1. sep 2025
@anonym_autor

@lucia245 áno ležala som už posledné 4 hodiny v kontrakciach lebo babu kontrolovali ozvy. Ja som bola posledných 6 hodín otvorená na 8cm a nemohla som sa otvoriť lebo som nemohla ani chodiť. Určite neboli pôrodné cesty pripravené všetci ma chodili kontrolovať a stále vraveli že je bábo ešte vysoko. Vyvolávali mi pôrod asi len tak z nudy. Keďže ja som tam prišla s tým že slabšie cítim pohyby ale lekárka mi povedala že je všetko v poriadku no "pre istotu má príjmu" vôbec som nevedela že mi hneď začali pichať oxitocin. A ani nechápem prečo mi radšej nespravili cisársky keď malo bábo tak dlho slabé ozvy. Teraz ma stále zdeformovanu hlavičku po pôrode (dúfam že sa to napraví) ako ho ťahali rukami a mal aj zlomenú kľúčnu kosť. Hneď mi ho zobrali lebo po pôrode nedýchal, bol celý fialový. No taký pôrod už fakt zažiť nechcem 😢 radšej by som šla do čiech.

@anonym_autor veľmi zle vedený pôrod:( Slovenská klasika, bohužiaľ. Vsetin, výškov, havirov, kromerir. Veľmi odporúčam do budúcna vydať sa toto cestou. A v rámci predporodnej prípravy spracovať aj túto prvú zlú skúsenosť s pôrodom na úrovni psychiky .

nevenka
1. sep 2025
@anonym_autor

@tramtada31 nemala som lebo kontrakcie som do 7cm vedela zvládať a lekárka povedala že 1cm 1 hodina 😀 ale tie 3cm trvali 6 hodín. A to už sa nedala dať epiduralka 😅 lebo som bola na 5cm otvorena a mala som fakt v pohode bolesti ale ako mi praskli vodu otvorila som sa na 7cm a keď som už aj epidural chcela tak mi vraveli že nie načo veď Zachvilu porodim. 😅

@anonym_autor hm, ja som druhe dieta rodila, ked som bola na 8 cm, lebo uz slabli ozvy, tak ze ideme to pretlacit a preto som ho vnimala asi ako najtazsi. Ale to bola chyba, ze mi robili Hamiltona asi 3x uz predtym a mala som zazmluvneneho doktora, ktory siel na dovolenku. Inak by sa dcera narodila neskor. Mozno na muzove narodky o 5 dni. Tak som to mala vyratane aj sama. Nuz ale...Dalsie deti som chcela nechat tak, na prirodu, no bohuzial, zdrabotny stav nedovolil.

nevenka
1. sep 2025

Ono je to fakt rozne, ale zase, ani sposob vedenia porodu nie je uplne smerodajny. Mozno tak pri prvom.
Ja som napriklad pri prvom prisla 8 dni po termine so zajdetou brankou, takze na salu a rovno tlacit, nebolo co viest, ale ten debilny nastrih mi aj tak spravili...🙄. A dieta 2800g...Druhy som mala najdlhsi aj najtazsi, lebo to fakt silili. No a treyi a stvrty, vyvolavane pred terminom, jeden tyzden a druhy 2 tyzdne pred. A to tretie dieta som porodila do 45 min. od prasknutia vody. Stvrte trvalo dlhsie, tam bola aj voda prasknuta, aj oxytocinovy test, aj oxytocin potom este ppcas kobtrakcii a dalo sa to prezit.
Ono je to vsetko velmi individualne vzdy. Ale hukat na rodicku je uplne cele zle.

melany444
3. sep 2025

@anonym_autor áno mala som taký tažky porod ze bol ku mne privolaný už prisluhujuci lekár ktorý mal použiť už kliešte ale vďaka Bohu v poslednej chvíli som porodila robili mi riadny nastrih až po zadok a tlacili na brucho.
Pocity na tlačenie som nemala vôbec absolútne len silné kontrakcie do brucha dali ma tlačiť hrozne skoro a mne sa nedalo a mala som pri tom tlačení obrovské bolesti. Nešlo mi to ani nasilu.
Nakoniec syn strácal ozvy tak už som myslela ze asi aj zomrieme obaja úplne som sa cítila ako v horore
Syn tiež nedýchal brali ho hneď preč mal aj nižšie apgar čiže bonding žiadny
Potom ma hodinu sili a dokopy som sa dávala tak pol roka.
Až po roku od pôrodu som sa začala cítiť normálne.
Zrejme bol zle vedený porod,prvé mesiace som plakala nevedela som sa dat dokopy.
Už je to lepšie ale jento riadna škoda že som mala taký zážitok
Syn bol vymodleny po rokoch a neviem ci ešte budem môcť zažiť uzdravujuci porod.

zuzi0911
4. sep 2025

Väčšie bolesti nie ..práveže skôr úľava a pocit na tlačenie..to už bol veget oproti bolestiam ...a to mam všetky 3 vyvolavane ...

Strana
z2