icon

Mali ste pôrod bez epidurálky?

lulu89
30. jan 2013

Mali ste porod bez epiduralky?
Ja mam termin uz 16.2. a za nu by sa malo platit cca 150€ a pre mna je to vela,tak ci je az taka dolezita a ako ste to prezivali............

Strana
z5
horana
29. apr 2015

Baby tema je uz 2 roky strara a dietatko davno na svete 😉 , len nam autorka tusim nenapisala ako to nakoniec zvladla.

s_mt
29. apr 2015

Ja som porodila obe deti bez epiduralky,zvladla som to.. Ale ked uz bolo najhorsie,brala by som ju ;) Aj ked sa hovori,ze pre deti taka chemia nic moc ;( drzim palce

modrofuzik11
1. máj 2015

vsetky tri deti som rodila bez epi. boli to, to neobabrete. ale zenske telo je usposobene na to, aby v pohode porodilo. epi by som si nedala ani 4x 🙂

sjuzi123
14. máj 2015

Rodila som bez oxy a bez epi. A všetko som si to skorigovala myslou.
Prvých 6 hodín som klasicky predýchavala kontrakcie, trpela, istým spôsobom s nimi bojovala. Ked som sa po tých 6 hodinách dala pozrieť, na kolko som otvorená, bola som v tom, že po tom všetkom už musim pomaly rodiť. Bola som len na 4.
Nastalo "prepočítavanieô - niečo robím zle. Začala som vnímať kontrakcie ako fajn. Ako niečo samostatné, čo si prechádza mojim telom, a ja tomu nemôžem brániť. Uplne som sa v nich uvolnila.
Vtedy sa celá bolesť zmenila na nič len tlak. Kontrakcie si prechádzali, medzi nimi som bola v absolutnej pohodičke.
Po 13 hodinach prišli tlačiace kontrakcie. Ani tie neboli blestivé, boli len silné. Medzi nimi sme sa s partnerom zabávali, pozerali nástroje na sále, pozerali von na západ slnka...
Môj pôrod bol naozaj v pohode. Takto prežívaných kontrakcií by som zvládla aj dva dni. Stíhala som sa bez problémov regenerovať. 🙂
Ked ma prišla sestra skontrolovať, s usmevom som jej zahlasila "no už tlačím". Chudina chytila hysak, že ešte nemôžem tlačiť! Oni povedia, kedy môžem tlačiť! 🙂
Na svoj (zatial prvý) pôrod mám dobré spomienky.

Strana
z5