icon

Mali ste pôrod bez epidurálky?

lulu89
30. jan 2013

Mali ste porod bez epiduralky?
Ja mam termin uz 16.2. a za nu by sa malo platit cca 150€ a pre mna je to vela,tak ci je az taka dolezita a ako ste to prezivali............

katka22
9. feb 2013

oba porody bez EPI odporučam bez 🙂 spoznas lepsie svoje telo 😉

rora
9. feb 2013

ja by som si EPI nedala ani kebyze je za 1 euro 😖 vsetko islo dobre aj bez nej, vedela som podla kontrakcii aj kedy tlacit,dalej som pocuvala len pokyny doktorky a vsetko islo prirodzene. u mna rozhodlo aj to, ze mnohe mamicky sa na druhy den po porode stazovali na silne bolesti hlavy (a bolo to tak aj u spolubyvajucich co mali epi) a dalej som citala ze pre dieta je epi tiez dost oblbovak.... 😔

nastasyk
9. feb 2013

@lulu89 ja by som si ju zaplatila, ak ju nevyuzijes,peniazky vratia...ale porod mozes mat aj dlhy a tazky a vtedy je lepsie ju mat. Ja som mala a vdaka nej som mala z porodu nadherny zazitok - ak ked to dost bolelo aj s epi ku koncu... Kazda sme ina, ale ja by som sa radsej poistila🙂

marekdani
9. feb 2013

ja som tiež rodila bez epi a hoci ako prvorodička som sa bála a nevedela, čo sa bude diať, dnes by som nemenila a rodila opäť bez 🙂

andrea129
9. feb 2013

Bez epi, bez liekov proti bolesti, bez akychkolvek zasahov do tela. Som velmi rada, ze som zistila, co som schopna prekonat vlastnymi silami a najma pozitivnym nastavenim mysle (to je velmi dolezite v tomto pripade 🙂
Velmi to ovplyvnilo mna a myslim, ze aj moje dietatko...v pozitivnom slova zmysle.

katymi
9. feb 2013

rodila som bez epi, bo tiez som vedela peniaze lepsie vyuzit. nelutujem, nebolelo to az tak 🙂, mala som celkom rychly porod / mozes mat tiez rychlu alebo zdlhavy. Ja som si povedala, ze ak tak dam si pri druhom, nech zazijem ,,na vlastnej kozi,, .

svetlusska
9. feb 2013

@lulu89 ahoj ja som prvorodicka a tiez som uvazovala na epiduralkou ale zvladla som to aj bez nej a hlavne mi bolo luto vyhodit tolke peniaze do luftu....ja som sice na bolest dost citliva ale zvladla som to 🙂 a druhy krat by som sa tiez tak rozhodla.

namarie
9. feb 2013

Rodila som 28 hodín bez epi a tu som, ale bol so mnou priateľ, ten ma už ku koncu podopieral...

katia7
11. feb 2013

ja by som to nechcela ani zadarmo 😀 jednak preto ze zena ktora prejde porodom natur sa podla mna citi inak ako tu aj ine baby pisali a potom hlavne preto ze to skodi babatku ale o tom je na nete dost dostupnych studii 😉

erika411
12. feb 2013

ja som rodila tiez bez epi..
mala som super porod,aj doktor a sestricky povedali ze to bol ,, ukazkovy porod" , na to ze som bola prvorodicka nevedela som docoho idem ake to bude,len z pocutia druhych,ze porod je nieco strasne-vobec to neni pravda. nehovorim ze som nemala bolesti,ale zena musi byt silna a mysliet na babo a hlavne dychat a nie stresovat 😉

moni244
12. feb 2013

ja som tiež nemala a ani som nad tým neuvažovala. Nechala som to na prírodu, ale v mojom prípade by mi ju nestihli ani zaviesť, prišla som do nemocnice v hodine dvanástej, o štvrtej ráno na príjem, 5:22 bola dcérka už na svete.

magic08
12. feb 2013

porodila som obe deti bez epi, prvy porod trval 28 hodin, ale len posledne styri hodiny boli fakt bolestive, druhy porod - ani nie za 2 hodiny bol maly vonku, bol bolestivejsi ale o to rychlejsi... ani pri jednom som neuvazovala o epi, pridu mi to vyhodene peniaze, porod bolí, ale bez toho to nejde... drzim palce

erika411
12. feb 2013

moni244
ja som prisla do nemocnice okolo 6h rano a mala bola na svete o 8:18h 🙂

nikky222
13. feb 2013

@moni244 @erika411 ja som svoj porod prespala - vstala som pred 9 , o 11 do nemocky, 11.25 drobec na svete 🙂 (prvorodicka)
k epiduralke - ani neviem preco, nechcela som, ale keby to trvalo dlho ako u niektorych susediek, asi by som navahala, chvalili si to, najma ked uz 24 hod nespali, dobre je mat ju v zalohe, keby nieco 😉

sana15
13. feb 2013

prvy bez epi, 21 hodin od vyvolavacky, noc predtym som samozrejme od nervov vobec nespala. horsie ako vycerapanost som prezivala nie hlad cca 40 hodin, ale hrozny smad,lebo som nemohla ani dusok vody. Druhe som sa zaprisahala ze jedine s epi a tak aj bolo, kvoli nej som isla aj do inej porodnice. Od vyvolavacky do konca 5 hodin 😅 Ale na moje sklamanie nezabrala takmer vobec pri kontrakciach, az pri zasivani. Ako mi ju pichli zacala som sa aj rychlejsie otvarat,takze neviem keby to bolo bez nej kolko by to cele trvalo... Ja by som sa znova rozhodla pre 😉

janka196
13. feb 2013

@lulu89 ahoj ja som mala prvy porod s epiduralkou a neskutocna pohoda. sice som rodila v anglicku a tam je to uplne ine a hlavne nic neuponahlaju. druhy krat som rodila na slovensku a som strasne sklamana. mala som porod bez epi lebo vraj by mi uz bola zbytocna. sice to trvalo kratsie ale s epiduralkou mam na porod ovela lepsie spomienky

pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
limettka777
28. feb 2013

Musíte mať pred tým ako idete na pôrod nejaké vyšetrenie, aby ste si mohli dať EPIdurál?! Či stačí mi sa v nemocnici rozhodnúť?!

ivkadracova
18. mar 2015

@pacica a preco by sa nemohla? aj hroznovy cukor mi tlacili do ust, len aby som vladala : ) no ale nie priamo pocas kontrakcie, ved vtedy ani nevies na to mysliet hadam.. ved prejde a potom sa napijes, nie?
.. Tebe by sa hodil ten batoh na vodu so slamkou : ) aby si mohla pit kedy potrebujes .. si to viem normalne predstavit

martinella1
18. mar 2015

ja som rodila 2krát a 2krát bez epi. Prvý pôrod bol menej bolestivý, ale dlhší, druhý zas kratší. Jasné, že to bolelo, miestami som mala pocit, že ufff, ale všetko sa dalo zvládnuť.
Bola som rada, že som nevyužila epi a že dom odrodila normálne.
Kolegyňa mala veľmi ťažký pôrod. Trval tri dni. Najprv len jemné bolestí, nepravidelne, potom sa stupňovali, silneli, lenže sa neotvárala. V pravidelných intervaloch bez otvárania bola celý deň....až došlo k samotnému pôrodu bola tak vyčerpaná, že keby nevyužila epi, neviem, ako by to dopadlo....takže všetko má svoju výhodu.

egiginka
18. mar 2015

EPI urcite ulavi od bolestibmamine ktora 20 h ma 2 minutove kontrakcie a mozno v tedy by som si ju dala aj ja, aby som si oddychla a potom pokracovala.... avsak pokial porod prebieha pomerne rychli neodporucam : ked sa dietatko narodi a budete mat Epi, tak nevitite nohy a dieyatko budete musiet dat prec:(... kym sa nohy vratia... uz by som svoje dietatko ani na minutu nepustila:(.... dalej moze mat mamina problem, ze nevie tlacit, lebo nwciti kontrakcie, je to svinstvo, vacsinou to pichaju neskoro, tskze skoda penez akurat tak nohy so necitite, ja napr ked je zly tlak citim to miesto vpichu na chrbtici a to som rok po porode.... Zaver:.. pokial fakt uz maminka rodi strasne strasne dlho a jej to pomoze aspon chvilocku tie kontrakcie oddialit,, ok... inak neodporucam

ivkadracova
18. mar 2015

@egiginka no toto sa mi stalo aj bez epiduralky : ) necitila som kontrakcie. a baba s prstami dnu sa ma pyta.. Iveta, ty si mala kontrakciu a netlacila si? ... a ja vycerpana, ze, mala? asi, neviem.. ku koncu to uz bolo zaujimave, museli ma opat nastartovat. ak ratam porod od prasknutia vody a prvych slabych kontrakcii, tak to bolo po mozno 20 hod +-, takze to bude asi aj tym, nie len epi, telu dochadza energia

ludkol
18. mar 2015

Ja som rodila prve s epi, zabrala len na 1,5 hod.takze nic moc a vobec som nevladala tlacit, necitila som kontrakcie, to tlacenie bolo zle....malu vytlacila sestricka, druhe bez epi, a maly sa tlacil vonku sam, uplne bez problemov, no bolesti som vnimala horsie.

egiginka
19. mar 2015

@ivkadracova ja som mala prve kontrakcie okolo 18, .. 2:58 uz na svete🙂... takze netusim ake moze byt telo po 20h :(.. obdivujem !... ja som mala najvacsie pip. Na sale a uz som bola taka psych. Vycerpana z nich a vsetkeho, ze mi pol hod pred porodom vlastne ta jeb. Sestricka donutila epidural... anesteziologivka mi ho pichala v 30s kontrakciach a pichla na 3x. A asi pol hod pred porodom... som bola na 9cm otvorena.... ci pomohol???? Neviem ci to bolo ako u teba, ale posledne kontrakcie som menej casto citila, ale tlacit som tlacila skvelo a citila som tie kontrakcie uplne ( este som musela vrieskat na ne, ze rodim, lebo Panelak bol podstatnejsi),.. a mozno som vedela ako tlacit, lebo som cvicila s epinom, genialna vec... keby som nevedela tlacit mala by isla kliestami, pumpou, lebo bola strasne strasne vysoko.... doktor sam nechapal, ze som tak skvelo tlacila... sestricka mala pumpu v rukach:(.... takze mozno epi mi pomohol, ze trosku som menej citila posledne ko trakcie a tak som nasla silu, ale skor si myslim, ze epi mi nezabral, len PLACEBO!.... 🙂🙂..

decode
19. mar 2015

Ahoj 🙂
Ja som rodila bez EPI, dokonca som rodila v nemocnici, kde ani nebola v ponuke 🙂
Pôrod prebehol v pohode, na to, že som bola prvorodička a bola som iba na začiatku 37tt som porodila do 5h od prepichnutia vody a to som mala v sebe dve vyvolávačky, do žíl mi furt liali oxytocín a prežila som.
Ak máš v nemocnici možnosti tak ti jednoznačne radím vybaviť si fitloptu a predýchavať kontrakcie na nej a ak ti dovolia tak ju vziať aj do spŕch.
Ja som sa v teplej sprche otvorila z troch prstov na osem 🙂

mariamaria88
20. mar 2015

Aj ja sa priáam, rodila som ako prvorodička bez Epi, kontrakcie začali v nedeľu ráno o 4, porodila som v pondelok o pol ôsmej večer. sestričky sa cely ten čas čudoval,i že prečo som si to Epi nevybavila ... proste som to nechcela,. otvárala som sa pomaly, kontrakcie cca každých 5 minut. až v pondelok rano mi praskli vodu a dali tabletku..potom aj oxytocin...najhoršie boli až večerne "tlaky a kontrakcie" a tiež som sa bála či budem mať silu ešte po tych dvoch dnoch tlačiť..ale zvladla som to, nebolo to nič strašne 🙂 ak bude druhe dieta tak tiež pojdem bez epi 🙂

cubanka
15. apr 2015

Oba porody bez epiduralky, zvladli sme

michaela1711
29. apr 2015

Aj ja som rodila bez ebi a zvládla som to a teraz si to tiež nedám lebo sa tiež bojí si dať pichať niečo do chrbta a je to dosť drahé. Ja som našťastie nástrih pri prvom nemala. Ale bojím sa toho nástrihu trošku lebo ma pôrod opäť čaká a neviem ako to bude ale hadam druhý bude lepší ako ten prvý. Ja som mala kontrakcie riadne tak som kričala ako nikdy ale nakoniec som to zvládla a hlavne nech je bábo a aj mamička po pôrode zdravá aj som sa celkom rýchlo z toho zotavila a na 4 deň nás už pustili domov.