icon

Máte skúsenosti s pôrodom vo Švajčiarsku?

riag
13. apr 2010

Ahojte dievcata,ma niektora z Vas skusenosti s porodom vo Svajciarsku? 🙂

Strana
z6
sense
27. feb 2017

@sashix nuz priatel nech poziada o familiennachzug ,ak bude mat dostatocne mnozstvo financnych prostriedkov aby vas uzivil tak povolenie dostanes

gabikazajacova
27. feb 2017

Ahojte nooo mi sme sa s partnerom dohodli,ze ak to pojde ostanem prvy rok s dietatom doma...presne,materska ,potom cela dovolenka a nakoniec neplatene volno...

sashix
27. feb 2017

@sense ďakujem, s peniazmi by to nebol problém, len ide o to, aby som tam mohla legálne ostať, bez toho, aby som sa bála, že ma niekto nahlási

sense
27. feb 2017

@sashix takto to pojde, budeza teba a dieta pkatit zdravotne plus vas zivit, kedze okrem kinderzulage a nizsej dane nebudete mat narok na nic, najlepsie info mu daju na migracnom a keby ste ako manzelia tak to bude este jednoduchsie kedze je svajciar

sashix
27. feb 2017

@sense akurat som o tom citala na stranke, ale tam je pisane len ak som manzelka alebo v registrovanom partnerskom zvazku, co nie sme a priatel tiez hovori ze musime byt manzelia

sense
27. feb 2017

@sashix pred par rokmi som mala kamaratku kt dostala b povolenie aj bez manzelskeho zvazku, na povoleni mala ale napisane nicht berechtigt fur erwerbstatigkeit, cize nemohla pracovat ak by si aj pracu nasla musela by ziadat o nove

sashix
27. feb 2017

@sense uz som prelustrovala cely internet, ale vsade bolo ohladom toho, ze musime byt oficialne "rodina". Ale dakujem aj tak, este sa spytame znamych a na migracnom

sense
27. feb 2017

@sashix nech ide priatel priamo na migracne, kedze pisess ze tvoje dieta bude mat svajciarske obcianstvo a budete mat s priatelom gemeinsame sorgerecht tak o to on ziadat moze, alebo chodte na urad vezmite sa a bude to uplne bez problemov...

keby som nevidela povolenie kt. dostala kamaratka len preto aby mohla zit s priatelom legalne tu tak by som tomu tiez neverila ze to mozne je , bolo to v kantone VD a pred asi 10rokmi ale ako som aj napisala mohla tu byt ale nemohla pracovat, jej priatel bol manazerom

sashix
28. feb 2017

@sense pracovat ja ani nechcem a ani priatel to nechce, kym babo nebude dost stare, len ktovie ci sa za 10 rokov nieco nezmenilo, no budeme mudrejsi az ked sa pojde opytat, zatial nam to nehori, len chceme byt pripraveni ci to vobec ide bez sobasa "na silu, na rychlo"

Strana
z6